ciekawa jestem kiedy powstanie film o polskich cywilach poszkodowanych w trakcie wojny, np bardziej oparty na dokumentalnych przeżyciach, często odnoszę wrażenie że pomija się Polaków, jakby w trakcie wojny nie byli ofiarami w obozach
Powstały i powstają takie filmy, ale nawet jak są dobre czy średnie, ludzie związani z światowym przemysłem filmowym nie mają interesu żeby im przyznawać nagrody i promować na świecie !
obejrzałoby się coś patetycznie bardziej nakręconego, w stylu pianisty Polańskiego
o tym się nie przekonasz (: no odn ten film produkcji pakistańskiej co mi podałeś mnie zaciekawił trochę, wtedy w moim komentarzu nie miałam na myśli że mi on nie pasuje
Oceniłbym Twoją opinię na 10 :) Dobrze, że jest jeszcze sporo ludzi, którzy widzą tą propagandę :) Mi to by wystarczyło gdyby dosadnie prezydent RP powiedział, że ma dość słuchania o "polskich obozach zagłady" - a przynajmniej byłby to spory krok ku prawdzie.
rozumiem przeżyli piekło na ziemii ,ale praktycznie pomijani są odn kwestii obozów przedstawiciele innych narodowości a w obozach byli też Polacy, Cyganie etc. Jak film o ofiarach obozów to tylko Żydzi, w ogóle problem w tym że ten "przemysł" funkcjonuje z klapkami na oczach. Nie kręci się filmów o współczesnych problemach za bardzo (odn Oskarów) jak już to o historii conajwyżej. Nie nawidzę indoktrynacji, z tego powodu takie filmy jak Bitwa w Seattle nie dostaną Oskara.
Nie słyszałem o tym filmie wcześniej, więc dzięki za nieumyślne polecenie :) Kolejny raz w 100% się zgadzam. Żydzi tak robią specjalnie, na ich tragedii, a konkretnie tragedii tamtych ludzi chcą czerpać zyski pod różnymi postaciami. Smutne.
Przecież to jest właśnie o Polce. Rodziców miała Polaków. I dziadków i prapra ..., i pewnie z 8 wieków dalej niż amerykańska historia sięga. To, że Polak=katolik to mit 20lecia międzywojennego wcześniej trochę Sienkiewicz nakłamał. Pouczcie się, dzieci, historii. Sejm 4letni. Rozbiory. Powstanie styczniowe. Dostrzeżcie po której stronie grali katolicy i czym była POLSKOŚĆ z jej tolerancją i wolnością, i otwartością. I zasmućcie się, dzieci, jakie wartości nacjonalim odrzuca.
Można by nakręcić film o tym, kto sponsorował, rozkręcił, a następnie nadzorował najkrwawszą łaźnię, jaką świat widział, czyli bolszewizm. Rewolucja październikowa miała miejsce w 1917 roku. Wyciek "Protokołów Mędrców Syjonu" m.in. z taką groźbą: "Ażeby dowieść żeśmy ujarzmili rządy gojów w Europie, pokażemy naszą siłę jednemu z nich przez zbrodnie gwałtów, czyli przez panowanie terroru" miał miejsce w 1903 roku. Choćby dla przykładu taki Żyd jak Lejba Bronstein zanim jako bohaterski bolszewik pod pseudonimem konspiracyjnym "Lew Trocki" "oswabadzał" lud rosyjski, najpierw krążył po Nowym Jorku, naradzał się i dostawał pieniądze do amerykańskiego żydostwa. W NKWD od 75% do 100% to Żydzi. To oczywiście przypadek. Znowu okazali się "lepsi"... Wcale nie chodziło o obalenie państw gojów, żeby przechwycić władzę nad światem...