PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627599}

Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 295 tys. ocen
7,3 10 1 294677
6,6 58 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Jak myślicie , jakie mogą być ograniczenia wiekowe ? Ja po obejrzeniu zwiastuna stawiam , że znowu będzie to 12+ , chociaż chciałabym , aby film był 15+ . Szczególnie widać to po scenie zastrzelenia mieszkańca 11 i biczowaniu Gale. Nie pokazali tam prawie nic , wiemy , że zastrzelono faceta , ale tego nie widzimy , a scena , gdzie biczują Gale w książce była opisana jako drastyczna ( krew ,brak skóry na plecach Gale'a i krwawy ślad na twarzy Katniss) , podczas gdy tutaj na plecach Gale'a nie ma żadnych śladów , nie mówiąc już nic o twarzy Katniss. A wy jak sądzicie , od ilu lat będzie film?

ocenił(a) film na 8
Nivisable

W zwiastunie mogli nie pokazać drastycznych scen. Stawiam na 12 albo 15.

użytkownik usunięty
Nivisable

Zrobią 12, aby więcej zarobili na tym filmie...

dokładnie

użytkownik usunięty
julcia2805

Niestety, teraz liczy się tylko kasa.

ocenił(a) film na 8
Nivisable

Z pewnością 12+, nie więcej. Choć myślę, że na "Kosogłosa" będą wpuszczać 15+, no bo co jak co, ale było tam pełno drastycznych scen, chociażby to, że (bodajże) Boggs'owi odrywa nogi...

użytkownik usunięty
AtramentoweSerce

Zdziwisz się. Gdy W Pierścieniu Ognia zarobi pewnie z 800mln-1mld, to myślisz że puszczą ograniczenie wiekowe 15+?

ocenił(a) film na 8

Ja obstawiałabym 15+ ("Kosogłos"), ale wszystko możliwe...
Chociaż wątpię, przecież w "Kosogłosie" jest dużo brutalnych rzeczy, krew, bomby, latające części ciała, martwe osoby... No, ale dla kasy zrobią pewnie wiele. Poczekamy, zobaczymy.

ocenił(a) film na 7
AtramentoweSerce

moze byc 15+ i tak bede isc do kina na w pierscieniu ognia i na kosogłosa :)

AtramentoweSerce

krew, zabite dzieci i brutalność są też w 1 części :) wszystkie filmy na bank będą 12 +

ocenił(a) film na 8
julcia2805

Jeśli czytałaś "Kosogłosa" i "Igrzyska" to porównaj sobie. W pierwszej części wcale nie jest tak bardzo brutalnie, w porównaniu do trzeciej.

AtramentoweSerce

czytałam wszystkie części i to po kilka razy. W kosogłosie jest najwięcej walki bo w pierwszych dwóch częściach ta walka pokazana jest tylko na arenie. Tak jak nie ukazywali brutalnych scen w pierszej części (choć mogli bo igrzyska można było pokazać bardziej krwawo i brutalnie niż to zrobili) to jednak zdecydowała obniżona kategoria wiekowa i nie ma sie co oszukiwać że z Kosogłosem bedzie inaczej.

ocenił(a) film na 8
julcia2805

Nigdy nie wiadomo.

AtramentoweSerce

Akurat z tą wytwórnią to wiadomo :)

ocenił(a) film na 8
Nivisable

Dokładnie przedwczoraj oglądałam Igrzyska Śmierci na Canal+ i ku mojemu zaskoczeniu w rogu był znaczek OD 16 LAT...
Podejrzewam, że W Pierścieniu Ognia zrobią 12+, ponieważ książka nie była tak strasznie drastyczna. Aczkolwiek liczę, że Kosogłos będzie 15+, chciałabym, żeby był on zekranizowany ze szczegółami. Nie mogą w filmie dla młodych osób pokazać czaszek, po których Katniss deptała, gdy odwiedziła Dwunasty Dystrykt, pourywane nogi Boggs'a, zmiechy rozszarpujące Finnicka, bomba, które spadają na dzieci w Kapitolu, to wszystko było przerażające, więc wątpię, żeby film był od 12 lat, ale ktoś słusznie do góry zauważył, że teraz wszystko robi się dla kasy, więc nie zdziwiłabym się, gdyby z brutalnej książki zrobili bajeczkę dla dzieci.
PS. To, że w zwiastunie nie pokazali jak ginie mężczyzna z Jedenastki to nie znaczy, ze w filmie tego nie będzie, chociaż pewnie nie będzie, bo w książce zamknęli przed nosem Katniss drzwi, także nie zobaczyła jego śmierci, podejrzewam, że w ekranizacji będzie tak samo...