PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=623761}

Iluzja

Now You See Me
2013
7,4 352 tys. ocen
7,4 10 1 351899
5,9 65 krytyków
Iluzja
powrót do forum filmu Iluzja

Już nie pamiętam kiedy jakiś film tak mnie mocno irytował od samego początku i z każdą
minutą irytacja moja się podwajała. Jedyne co mnie trzymało przed ekranem, to myśl, że
niemożliwe jest, żeby to był aż taki gniot przy takiej obsadzie, i ze pewnie się jakoś to rozkręci.
Niestety równo z końcem filmu poziom mojej irytacji sięgnął apogeum.
Ten film to jest jakaś zemsta na widzach. Tak jak główny bohater, ów policjant, który okazuje
się być mszczącym śmierć swojego ojca iluzjonistą, tak chyba reżyser mścił się na widzu.
Ten film jest tak głupkowaty, że "Fast furios" przy nim wydaje się być "Obywatelem Kane".
Oto czterech przecietnych iluzjonistów zostaje połączonych w zespół przez tajemniczą osobę.
Od razu nie wiedzieć czemu robią takie show, że pokazy Coeprfielda przy nich to jak występ
"Mazowsza" z odtworzenia na video. Na końcu okazuje się, że za tym wszystkim stoi policjant,
który ich przez cały film tropił i ścigał. Czyli mniej więcej Tomy Lee Jones, okazuje się być
ściganym.
"Lost" przy tym filmie jest najbardziej logicznym filmem wszechczasów.

ocenił(a) film na 1
jarik44

Genialna recenzja owego gniota!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6
jarik44

brawo!!!! ;-) popieram

ocenił(a) film na 2
jarik44

Ale Mazowsza to ty nie obrażaj ;)

Iluzja jest to po prostu niekończący się deliryczny koszmar. Ten film to wspinaczka na wyżyny intelektualnego obciachu. Megapozerska historyjka, którą trudno przełknąć.

ocenił(a) film na 1
Finalny_Odbiorca

Finalny_Odbiorca, dobra dobra, dałeś jemu trójkę :-)

ocenił(a) film na 7
jarik44

Jedna uwaga - nie od razu zaczęli robić "nie wiadomo jakie show". W filmie było napomknięte, że wszystko było poprzedzone długimi przygotowaniami.