Dawno nie oglądałam tak dobrego filmu. Trzeba trochę pomyśleć by zrozumieć a najlepiej
obejrzeć drugi raz. Film można nazwać jako horror połączony z filmem psychologicznym jednak
naprawdę jest świetny i szczerze go polecam. Nie wiem o co chodzi z ocenami na filmweb'ie...
Przy prawie każdym dobrym filmie ocena wynosi 6.1 w porywach do 6.5. Nie wiem kto to ocenia.
Zgadzam się z przedmówcą. Też mnie dziwi taka niska ocena. Mnie film wciągnął od samego początku, a później było tylko coraz lepiej. Świetnie zagrane role i film obejrzany "jednym tchem". Dla mnie rewelacja:)
Ocena filmwebu odpowiednia. Film jest dobrze zaczęty, świetnie rozwinięty, a potem tragicznie zepsuty. Dałam mu 7 z nieczystym sumieniem, za to zepsucie zasługuje na mniej. Przecież co po świetnych dwóch kluczowych częściach filmu, jak najważniejsza jest spartaczona?
Wybacz ale co w tym filmie jest rewelacyjnego? Skoro już tak nad nim namyślałaś, to może mnie raczysz oświecić? Bardzo lubię Julianne Moore, pan Jonathan Rhys Meyers zagrał więcej niż dobrze ale sam film... Dla mnie to film z kategorii głupawe. I raczej żadne moce nadprzyrodzone z tego (i nie z tego świata) nie będą w stanie zmienić mej opinii. Może Tobie się uda ;p
ps: co do dziwnych ocen na Filmwebie się zgadzam. Ale akurat tutaj jest celnie :)
Ale nie napisałeś dlaczego uważasz ten film za głupawy....
Także nikt nie probuje cie przekonac... :p
Już nie mogę. Przykro mi gdyż nie pamiętam o czym było ów dzieło :)
Zapewne przygnębiły mnie owe historyjki o dychach, które zawsze traktuję jak średnio śmieszne kreskówki :)
Mam podobne odczucia. Pomimo dobrej gry aktorskiej i dobrze zapowiadającej się fabuły, film ostatecznie wyszedł całkiem średniawy... Widzisz przecież, że @karciol musi pomyśleć, żeby zrozumieć film i dość nieskładnie formułuje wypowiedzi, zatem nie oczekuj sensownych wyjaśnień..
Nie rozumiem dlaczego w tak ironiczny sposób podchodzisz do tego co napisałam. Grzecznie wyraziłam swoją opinie, nie obrażając przy tym nikogo kto sądzi inaczej. Cieszy mnie fakt, że Ty formułujesz wypowiedzi perfekcyjnie i nie musisz zastanawiać się nad myślą przewodnią filmu. Miłego dnia :)
Zgadzam się ocena trafna. Uważam tak jak i inni, iż gra aktorska bardzo dobra Julia Moore to klasa sama w sobie, a Jonathan Rhys Meyers miał rolę w której mógł się popsiać i to zrobił. Poczatek filmu dobry, ale potem jest już gorzej, sądzę, iż można było rozwinąć go nieco lepiej i wtedy napewno ocena byłaby wyższa.
Dokładnie te same odczucia początek rewelacyjny im bliżej końca tym gorzej.Co do oceny jest jak najbardziej trafna to niezły film jednaj dwa razy to go oglądać bym nie miał ochoty :).
A ja oglądałam bardzo wiele horrorów, z bardzo wielu się śmiałam, bo były groteskowe, a po tym dziś w nocy nie mogłam spać. Ale może to dotyczy osób wierzących, już sama nie wiem.
Z drugiej strony zastanawia mnie, dlaczego on zabierał duszę niewierzących. Przecież to chyba wierzący mu podpadli, poza tym on sam stracił wiarę, o ile dobrze zrozumiałam. Wygląda na to, że nawet po wszystkich tragicznych wydarzeniach wielebny nadal chciał kontynuować swoją misję nawracania xD