Wersja na DVD i BlueRay wychodzi 31 marca. Zastanawiam się czy DVD jest w wersji 2-płytowej, zależy mi bardzo na dodatkach i wszelkich making off'ach. Jeśli ktoś ma info to proszę napisać. Interesuje mnie tylko DVD.
Wydanie specjalne na blu-ray zawiera album i drugą płytkę z powstawania filmu. Wersja DVD to sam film, chociaż może jakieś materiały dodatkowe na niej będą. Nie wiadomo.
Proszę bardzo, link do szczegółów wydania DVD i Blu Ray: http://www.galapagos.com.pl/news,2659,Interstellar,na,Blu-ray,iDVD.html
Świetnie że w wydaniu dvd będą też dodatki specjalne. Oby były do nich polskie napisy.
Oby tylko nie był to błąd dystrybutora. Ma wszystkich portalach gdzie można zamawiać już INTERSTELLAR jest napisane że film na DVD ma być wydany w wersji jedno płytowej. Ponad 2,5 h film i taka ilość dodatków nie zmieszczą się na jednej płycie. Mam nadzieję że dojdzie jeszcze jakaś edycja.
Dziwne. Jeśli wersja jednopłytowa to te dodatki będą bardzo krótkie :| Oby była jednak też ta dwupłytowa z porządnymi dodatkami, ale na odwal.
Dlatego czekam z decyzją która wersję kupić. Blu Ray to spore koszta ale uwielbiam materiały dodatkowe. Produkcja INTERSTELLAR dzięki użyciu klasycznych efektów a nie tylko CGI musiała być bardzo ciekawa. Pozostaje tylko czekać!
Mnie też właśnie te dodatki bardzo ciekawią. Racja, lepiej zaczekać na więcej informacji.
PS. W poprzednim moim poście miało być "a nie na odwal", nie wiem co ja myślałam jak tamto pisałam xD
Mialam własnie pytać o to samo... wszędzie natykam się na informacje, że dodatki będą tylko na BR i Digital HD. Kicha, odtwarzacza BR nie kupię po to, żeby obejrzeć materiały dodatkowe :/
Na oficjalnej stronie dystrybutora jest informacja że dodatki znajdują się w obu wydaniach, z tym że DVD jest 1-płytowe a BR 2-płytowe... Chyba powinno być odwrotnie skoro przecież BR jest bardziej pojemny. Jest jeszcze możliwość, że dodatki na DVD będą skrócone lub/i gorszej jakośći niż te na BR.
Najwyżej kupi się na DVD, a dodatki zobaczy się na youtubie. Pręczej czy później na pewno ktoś je tam umieści :)
Z tym że na pewno będą po angielsku, a niektórzy nie znają tak doskonale języka - zwłaszcza terminów naukowych, podobno ma być coś o nauce w Interstellar i pewnie inne rzeczy gdzie przyda się znajomość angielskiej terminologii naukowej.
Jeszcze na żadne, a Ty już masz któreś?
Na razie czekam, jeśli uda mi się gdzieś w necie obejrzeć dodatki z tłumaczeniem, to może kupię dvd, a jeśli nie to na blu-ray.
Na płycie DVD NIE MA dodatków specjalnych :( Niestety na stronie Galapagos pojawił się błąd przez który kupiłem takowe wydanie i się zawiodłem.
Kupiłem Blu Raya. Mam już ich trochę obejrzanych na końcie a te z INTERSTELLAR potrafiły mnie jednak zaskoczyć. Naprawdę warto.