8,0 454 tys. ocen
8,0 10 1 454469
6,6 90   krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Założę się że na końcu - cała sala będzie wpatrzona na końcowe min filmu , jak i po wyjściu będzie tyś. pytań , z czego będzie na 100% END filmu nie do wyjaśnienia "przepięknie zaskakujący" !

I NA TO CZEKAM !!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
nea_filmweb

tylko się nie zesikaj:):)

ocenił(a) film na 10
LechKaczynski

Ochh jak byś docenił jego talent jak ja i tyś. innych sam byś narobił ;d

ocenił(a) film na 3
nea_filmweb

Czyj talent, Nolana? Przestań. Najbardziej przeceniany reżyser w hollywood obok Szpilberga. Robi filmy pod publike z milionem efektów specjalnych bez których nie umiałby stworzyć jednej sceny. Lubie filmy rozrywkowe ale takie komercyjne produkcje jakie będzie mi teraz serwował Nolan będę omijał szerokim łukiem. TDK mógł być naprawde dobry. Końcówka zepsuła dosyć ciężki, jak na filmy o Batmanie, klimat. Wyjątkowo przeciętnym TDKR udowodnił tylko swój status w branży.

ocenił(a) film na 10
Banana_Power

No jak już czytam że ktoś piszę że końcówkę TDKR schrzanił no to nie mamy o czym pisać, 3m sie.

ocenił(a) film na 3
nea_filmweb

O TDKR napisałem że cały film jest przeciętny, nie tylko końcówka która mnie troche rozbawiła. W TDK była przesłodzona a taka nie powinna być. Film miał swój klimat, troche mroczny ale ta końcówka... Szkoda gadać. Na drugi raz czytaj uważnie.

ocenił(a) film na 7
Banana_Power

Przesłodzona końcówka? To właśnie koniec był w TDK mroczny i najbardziej monumentalny :)

ocenił(a) film na 8
modzel94

ale rownoczesnie pozbawiony jakichkolwiek elementow prawdopodobienstwa. fakt ze jest w tym jakas symbolika ratuje sytuacje. niestety Nolan popelnil TDKR ktora zniszczyla ta trylogie zupelnie pozbawiajac ja jakiejs glebszej mysli i sprowadzajac poprzednie filmy, a zwlaszcza TDK do poziomu Transformers.
co do tego filmu, to jest nadzieja na cos na poziomie Prestizu bo Krzysiu nie dlubie w scenariuszu.

ocenił(a) film na 7
hetzer

No dłubie:
http://www.filmweb.pl/news/Christopher+Nolan+przerobi+scenariusz+%22Interstellar %22-92083

ocenił(a) film na 8
modzel94

nie moze mu nikt powiedziec, ze scenariusze to on pisze kulawe i zeby sie skupil na rezyserii?

ocenił(a) film na 8
hetzer

Pisze świetne scenariusze, a TDKR nie jest żadną ujmą na trylogii. Wręcz przeciwnie. Zakończenie TDKR nie stara się być na siłę szokujące, ale jest idealną konkluzją całej historii opartą na poprzednich filmach. Dzięki temu z jeszcze większa przyjemnością wracam do trylogii, bo wiem jak satysfakcjonujący jest koniec. Nolan kręci filmy rozrywkowe. O wiele ambitniejsze niż np: Avatary i inne Transformersy, ale jednak rozrywkowe. I jest to rozrywka z najwyższej półki, zapierająca dech i angażująca.

ocenił(a) film na 8
MatiZ_3

pisze zalosne scenariusze. kreci swietne filmy. jak kreci swoj scenariusz to wychodzi taka bezsensowna papka jak TDKR, ktore prezentuje poziom Transformersow i Avatara- swoja droga kolejny bardzo dobry przyklad.
mam tez takie pytanie- jakiaz to konkluzja jest TDKR? ze jednak powinni biegac po miescie kolesie w dresach i wymiezac sprawiedliwosc?

ocenił(a) film na 8
hetzer

W Batman Begins Bruce mówi, że chce by Batman stał się wiecznym symbolem. I tak się dzieje. Cała trylogia jest też o tym jak Bruce w końcu uwalnia się od traumy wydarzeń z dzieciństwa. Twierdzenie, że TDKR prezentuje poziom Avatara czy Transformers to już trolling w czystej postaci.

hetzer

[SPOILERY] Zgadzam się z hetzerem. Czekałem z utęsknieniem na TDKR. Po roli Ledgera, po roli Eckharta, po znakomitej muzyce Zimmera czekałem na wielki finał z niecierpliwością, a z kina wyszedłem z kacem. Myślałem, że poczekam, to mi przejdzie, ale nie przeszło. Koniec trylogii uważam za zepsuty - batman dostaje kosę między żebra, do wybuchu bomby minuta z hakiem, a on ma czas na pocałunki, później oczywiście wszystko się udaje, czym Nolan wpisał się w kino klasy B. Do momentu finałowej bitwy film świetny - Bane na miarę legendy Bane'a, wątek cóki Ra's Al Ghula dobrze przemyślana, ale końcówka była aż nadto hollywoodzka. Niestety. Dlatego osobiście czekam na Interstellar, wierząc, że Nolan zrehabilituje się za TDKR.

ocenił(a) film na 9
hetzer

Jeżeli nie potrafisz znaleźć różnicy pomiędzy scenariuszem a adaptacja ekranową i reżyseria to chyba nie powinieneś się na ten temat wypowiadać. Lub może na początek zobacz sobie dorobek tego typa o którym piszesz, bo tak sobie myślę że jak spojrzysz na jego profil, nawet na tym serwisie to zobaczysz obok jego nazwiska kilka ikonek.
I jeśli po ich rozszyfrowaniu nadal będziesz twierdził że Dude nie wie jak pisać scenariusze to chyba powinieneś mocno pomyśleć o jakiejś rewolucji w świeci filmu. Mi osobiście wydaje się że nominacje i prestiżowe nagrody nie biorą się z czyjegoś widzi mi się, a może czasami warto powiedzieć :" OK, nie skumałem tego, może coś mi umknęło, zobaczę jeszcze raz."' Wiesz po prostu klepnąć się w pierś, a nie pisać teksty typu:"...pisze zalosne scenariusze. kreci swietne filmy. jak kreci swoj scenariusz to wychodzi taka bezsensowna papka jak TDKR...".
I wybacz, albo raczej nie, bo nie mam zamiaru przepraszać za ton mojej wypowiedz kogoś kto najwidoczniej nie potrafi znaleźć sobie odpowiedniej perspektywy do kreatywnej i konstruktywnej krytyki.
Pozdro

ocenił(a) film na 7
Banana_Power

To, że jego filmy mają mase efektów wynika często z ich treści(Incepcja z racji fabuły i tego świata musiała mieć efekty). Aczkolwiek jego wcześniejsze filmy już tyle efektów nie miały(Memento, Prestiż), a mimo to były bardzo dobre. Na pewno jest to kino rozrywkowe ale moim zdaniem na najwyższym poziomie. Akcja tych filmów nie jest prosta i schematyczna, ale dynamiczna i zaskakująca. Przykład Incepcji pokazał że Nolan ma talent do tworzenia niemalże nowego świata. Nie chce brzmieć jak jakiś fanboy, ale po prostu nigdy po obejrzeniu jego filmu nie byłem zawiedziony. TDKR może rzeczywiście jest na troche niższym poziomie, zbyt dużo tam niedopatrzeń i momentów w których myślisz WTF.
Ja osobiście czekam na nowy film Nolana z wielką ciekawością, co tym razem zaserwuje nam Nolan

ocenił(a) film na 8
modzel94

przyklad Incepcji pokazuje, ze Nolan ma problemy z najprostszymi ciagami przyczyna-skutek, zupelnie nie umie zachowac spojnosci kreowanego swiata, nie potrafi pisac dialogow i kreowac chodzby przyzwoitych profli psychologicznych, nie ma pojecia o "character development" i nie wie co chce powiedziec. pokazuje tez jak dobrym jest on rezyserem, skoro pomimo kretynskiego scenariusza udalo mu sie zyskac rzesze wyznawcow Incepcji i stworzyc film momentami imponujacy.

ocenił(a) film na 7
hetzer

Co do profili psychologicznych bohaterów to się zgadzam, Nolan nie tworzy wybitnych i zapamiętywanych kreacji(poza Jokerem). Aczkolwiek probelmy psychologiczne Cobba w Incepcji były ukazane ciekawie, ale bardziej ze względu na fabułę niż na samego bohatera, który był troche nijaki. Co do niespójności to mnie ona w ogóle nie przeszkadza i nie rzuca się aż tak bardzo w oczy.

ocenił(a) film na 8
modzel94

Cobb to byl najjasniejszy element Incepcji. no, zdjecia, muzyla i efekty tez byly dobre. ale reszta postaci... ja bym chcial, zeby Nolan dostal do wyrezyserowania scenariusz kogos, kto pisze dobre scenariusze.a nie takie z "zaskakujacym" i "niejednoznacznym" zaskoczeniem.
wiesz, niektorym przeszkadza Szop biegajacy z 2 pistoletami na pokladzie pojazdu kosmicznego, niektorym dziury w scenariuszu. w sumie to i pewnie dobrze

ocenił(a) film na 7
Banana_Power

"Robi filmy pod publike z milionem efektów specjalnych" - CO? Chyba pomyliłeś reżysera człowieku, bo piszesz kompletną bzdurę.

ocenił(a) film na 8
wito_filmweb

np. Incepcja. duzo efektow, duzo wybichow, niewiele sensu. takie Transformers 3 dla ambitnej mlodzierzy licealnej- jezeli tylko powstszymasz sie od myslenia jest super, obrazki swietne. ale niestety jak zaczniesz myslec to sie robi zenujaca glupio. albo TDKR- o co chodzi w tym filmie, poza scenami akcji i wybuchami oczywiscie.

ocenił(a) film na 3
hetzer

Otóż to. Incepcja to taki pseudo-artystyczny film dla gimbazjum. TDKR natomiast był pozbawiony jakiejkolwiek logiki przez co nawet się tego oglądać nie dało. Mimo takich tworków fanów Nolanek na pewno znajdzie.

ocenił(a) film na 7
Banana_Power

wszystkie grupy wiekowe oceniają tę produkcję podobnie więc nie wiem po co generalizujesz
http://www.imdb.com/title/tt1375666/ratings?ref_=tt_ov_rt

ocenił(a) film na 3
wito_filmweb

Takie statystyki do mnie nie przemawiają. Tobie też radze się tym nie sugerować.

ocenił(a) film na 7
Banana_Power

nie sugeruję się, ale po prostu z ciekawości sprawdziłem, żeby zobaczyć czy twoja teoria ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością. jak widać nic

ocenił(a) film na 7
hetzer

no prosze cię, dużo efektów i wybuchów? Tylko pod koniec akcja jest większa no i wynika ze scenariusza więc przynajmniej ma to sens. Nie wiem czego się czepiasz. Tego filmu nie da się obejrzeć bez myślenia. Film zmusza cię do ciągłego śledzenia wydarzeń. Jesli oglądałeś bez myślenia to z pewnością nic nie zrozumiałeś a tym samym twoja ocena ma niewielkie znaczenie.

Banana_Power

"Robi filmy pod publike z milionem efektów specjalnych bez których nie umiałby stworzyć jednej sceny."

Ty chyba chłopie nie wiesz jak zrobił Batmany, gdzie efektów specjalnych starał się jak najmniej umieścić.

ocenił(a) film na 9
Banana_Power

"Robi filmy pod publike z milionem efektów specjalnych bez których nie umiałby stworzyć jednej sceny."

Taaaa, szczególnie mu te efekty specjalne pomogły w Memento i Bezsenności...

ocenił(a) film na 3
Kwiat0515

Tych dwóch nie widziałem.

Banana_Power

Oglądasz tylko wybraną filmografię absolutnie komercyjnego kina i na tej podstawie oceniasz reżysera?! Wszystkie twoje wypowiedzi razem wzięte zalatują hipokryzją. Co do Nolana: to jest tytan kina mainstreamowego i co do tego nie ma dwóch zdań. Jeżeli ktoś nie lubie mainstreamu ("nie lubie, bo nie lubie i już") to zastanawiam się po co w ogóle odpala takie filmy? Ja nie lubie komedii romantycznych dlatego ich nie oglądam (poza kilkoma błędami dzięki którym poznałem ten gatunek) . Ale mówienie, że komercyjne filmy są do d*py tylko dlatego że są komercyjne świadczy CO NAJMNIEJ o ignorancji.

LechKaczynski

zostaw w spokoju internet nieboszczyku

ocenił(a) film na 10
nea_filmweb

No i ponad rok czekania , w końcu zaspokojony ;)