8,0 454 tys. ocen
8,0 10 1 454424
6,6 90   krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

ocenił(a) film na 9

Szczerze powiedziawszy, nigdy w życiu nie widziałem tak zróżnicowanych ocen i to jeszcze przed premierą. Albo go kochają, albo nienawidzą (tak jak nasza redakcja) i to w każdym aspekcie, czy to jest muzyka, czy fabuła etc. Wydaje mi się, że jest bardzo kontrowersyjny i diametralnie różni się od tego co wyobrazili sobie widzowie przed premierą, co może być powodem takiej ocenowej mieszanki. Jednak co raz bardziej obawiam się, że mogę się zawieść na produkcji. Cóż, wszystko okaże się o 18:30 w IMAXIE :3

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
kaculeq

Dokładnie. Myśle, ze ja będe miał tak samo - albo się kompletnie rozczaruję na Nolanie jak w przypadku TDKR, ale film mnie kompletnie powali (przynajmniej pod kątem emocjonalnym). Ide na film dość pozytywnie nastawiony, bo Interstellar mnie zaciekawił, ale zobaczymy jak to będzie.

ocenił(a) film na 9
kaculeq

Właśnie skończyłam przeglądać polskie i amerykańskie recenzję na różnych stronach i zdania się mocno podzielone. Podobnie było z "Wilkiem z Wall Street" jedni kochają, drudzy nienawidzą. Mam nadzieję, że film mi się spodoba i mnie nie zawiedzie. Jutro na 18:00 bilety już zarezerwowane, także zostało mi tylko czekać. Po seansie dam znać czy mi się podobało.

ocenił(a) film na 7
lliesme

Również podobnie było z Prometeuszem tyle,że w tamtym nie uświadczyliśmy patosu i ckliwości i tego się najbardziej boję....

ocenił(a) film na 9
aronn

No właśnie każdy zarzuca filmowi, że jest tam napchane tyle patosu jak nigdy. Dialogi zamieniają się w nadęte przemowy, Caine po raz kolejny w roli "mędrca" i to wszystko powoduje takie rozczarowanie. Tam gdzie miał być największy dramatyzm ludzie reagują śmiechem. Wizualnie podobno przewyższa "Grawitację" co cieszy. Strach przed seansem jest wielki. Chris nie zawiedź mnie.

ocenił(a) film na 7
kaculeq

Te przemowy były już wk..... w drugiej i trzeciej odsłonie Batmana to chyba jego pięta achillesowa.

ocenił(a) film na 9
aronn

Patos i ckliwość jest z reguły wpisana w filmy Nolana, także można się już na to przygotować. Zobaczymy czy tym razem nie przesadził. ;)

ocenił(a) film na 7
lliesme

Taa jakoś na początku swojej kariery reżyserskiej nie miał z tym problemu.

ocenił(a) film na 9
aronn

Masz racje na początku nie było tego dużo, ale potem stopniowo co raz więcej. W "TDKR" było apogeum. ;) Ale mi się w sumie podobało.

ocenił(a) film na 7
lliesme

No za pierwszym razem wręcz mnie odrzuciło ale za drugim razem o dziwo lepiej weszło.

ocenił(a) film na 9
aronn

Z filmami jest tak jak czasami z piosenkami, z pierwszym razem wydają się średnie, ale jak posłuchasz parę razy to się bardziej ci się coraz podobają. Nolan ma po prostu taki styl, że każda postać musi powiedzieć swój jakiś życiowy "monolog". Jak ktoś takiego czegoś nie lubi no to sobie powinien darować jego filmy. ;)

kaculeq

byłem zdecydowany iść ale SPOILER- jeśli reżyser przez 3 godziny nie raczył wytłumaczyć co tej ziemi tak naprawdę dolega co bez jaj ... znowu jakieś badziewie gdzie tylko efekty i dziurawa fabuła

ocenił(a) film na 8
maximus_

nie wiesz co dolega ziemi? ludzie! :D ... a dokładniej murzyni!

maximus_

Co tu do tłumaczenia? Wysoki poziom zanieczyszczenia, niszczycielskie burze - rośliny powoli giną, nie są w stanie tak szybko się zaadaptować. A efekciarstwa w tym filmie nie ma, za to jest mnóstwo ciekawych ujęć osiągniętych przy oszczędnym wykorzystywaniu komputera.

Resvain

spoko stary, ale od tego mam reżysera, budżet ze 100 baniek aby mi to czytelnie przedstawił a nie żebym się domyślał o co chodzi, w końcu samo nazwisko zobowiązuje do wysokiej jakości