8,0 454 tys. ocen
8,0 10 1 454492
6,6 90   krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

ocenił(a) film na 10

Główny kandydat do wygrania statuetek w efektach specjalnych, zdjęciach, dźwięku, montażu
dźwięku, scenografii i muzyki! Film wgniata w fotel i dawno nie widziałam dobrego filmu science-
fiction. To nie Avatar i Matrix przepełnione samymi efektami. Tu jest fabuła i się na niej
koncentrowali. Film również pięknie ukazuje relacje ojca z córką.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
joan19

Według mnie on zasługuję na Oscara za najlepszy film. Zamknął by gęby krytykom na Filmwebie.

ocenił(a) film na 10
pliseq

W sumie racja i tak będzie nominowany w tej kategorii, mam już dość tych filmów, które obecnie zdobywają Oscary. Kiedyś było inaczej, w tym roku to powinien wygrać Dallas Buyers Club a nie Zniewolony. Rok 2014 już zdecydowanie lepszy z filmami niż poprzednicy sprzed kilku lat. Nie zdziwię się wygranej Interstellara, bo ten film zasługuje na coś więcej no i drugi Oscar bezapelacyjnie dla Zimmera!

joan19

Filmy sci-fi nie mają szans zwyciężyć w głównej kategorii, krytycy nie doceniają tego gatunku.
Za to Oscary w kategoriach technicznych ma jak w banku.

ocenił(a) film na 10
joan19

Na Oscara z pewnościa zasługuje sam film ale nie zapominijmy ,że Oscara powinien zdobyć także za reżyserię Christopher Nolan.

ocenił(a) film na 10
pliseq

Zgadza się!

ocenił(a) film na 9
joan19

Zgadzam się!!! A muzyka w scenach w kosmosie cud miód i malina !

ocenił(a) film na 10
joan19

Nie, nie i jeszcze raz nie. Nie pozwalam w jednym zdaniu używać słów avatar i matrix. Wybacz kolego ale matrix miał w sobie oryginalny pomysł, natomiast interstellar porusza zagadnienie wałkowane od wielu lat. Co do filmu to najlepszy tytuł jaki miałem okazję widzieć od dłuższego czasu. Według mnie najlepszy film 2014 :-)