8,0 448 tys. ocen
8,0 10 1 448312
6,6 89 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

ocenił(a) film na 10

Jak oceniacie najnowszy film Nolana w kontekście rozdania nagród Akademii? Ma szansę dostać chociażby nominacje do najlepszego filmu roku? Dla mnie tak, poza tym Matthew po raz kolejny pokazuje kunszt swojego geniuszu, także myślę, że bardzo możliwe jest jakoby miał dostać po raz kolejny nominacje do statutetki za najlepszą rolę męską. Bo kto tak na prawdę Interstellar może przeszkodzić w drodze po statuetkę najlepszego filmu? Do tej pory od stycznia co śledzę premiery nie było takiego filmu, który urzekłby mnie jak najnowsza produkcja Cristophera.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 7
jactroll

Zdjęcia,efekty,montaż dźwięku

Na resztę nie ma pewnie co liczyć znając akademie

ocenił(a) film na 7
jactroll

Czy w tych kategoriach Interstellar dostanie nominacje, czy nie... nie ma najmniejszych szans na Oscara za najlepszy film.
U aktorów McConaughey nie ma najmniejszych szans również.

Także pieniędzy u bukmachera nie warto stawiać.

ocenił(a) film na 10
CYKoooR

Ja bym jeszcze podkreślił świetną ścieżkę dźwiękowa Zimmera pewnie jakaś sam autor nagrodę dostanie ale raczej na oskara nie ma co liczyć akademia jest za dziwna !

ocenił(a) film na 10
bary116

To prawda, ścieżka dźwiękowa zasługuje na wyróżnienie, bo zwracała niesamowitą uwagę podczas filmu... Jednakże Akademia swego czasu nie wyróżniła Daft Punków nawet nominacją za ich soundtrack do "Tron:legacy", także owszem, jest dziwna i to bardzo.

jactroll

Bardzo bym sobie ego życzył ale realia oskarowej kapituły są takie a nie inne, niestety. Jedyne na co może liczyć to chyba kategorie techniczne. Czekam jednak na niespodziankę, takowe też już się zdarzały.

ocenił(a) film na 10
dann86

W końcu Kubricka nie docenili za żaden film, a ja miałem nadal nadzieję, że Interstellar będzie pierwszym filmem w historii, gdzie film sci-fi sięgnie po statuetkę za najlepszy film roku

ocenił(a) film na 8
jactroll

myślę, że może mieć podobny zestaw wyróżnień do "Incepcji".

użytkownik usunięty
jactroll

Moja prognoza nominacji od Akademii:
Najlepsza muzyka oryginalna - Hans Zimmer
Najlepsza scenografia
Najlepsze efekty specjalne
Najlepsze zdjęcia
Najlepszy dźwięk
Najlepszy montaż dźwięku

ocenił(a) film na 9
jactroll

Takich filmów sie nie docenia, to już reguła wystarczy spojrzeć na Odyseje Kosmiczna Kubricka. Chyba że kręci sie blockbustera w stylu Grawitacji.
Interstellar to film stricte s-f którego brakowało, sadze, ze bedzie mu sie ciezko przebić. Elekty specjalne moze ale chyba było tego za mało ale jak były to było coś niesamowitego. Montaż może, ale też nie bił jakos na łeb i miał Nolan znacznie lepiej pomontowane filmy. Najlepiej na tym tle wygląda Zaginiona Dziewczyna. Aktorsko Matthew dał popis ale w tym roku duzo biografii i to pewnie te kreacje beda nominowane. Zdięcia w wykonaniu Hoyte Van Hoytema były takie se, możę z tego powodu że przyzwyczaiłem sie że Nolan zawsze współpracował z Wally Pfister i tam były piękne zdięcia jak w np. w Incepcji czy Batman Początek. Tu bylo troche może mało, w sumie dwie planety, a takze za mało kosmosu i statku za zewnątrz pokazano, choć czarna diura zrobiła wrażenie. Sądze, ze jak nic sie nie zmieni i tak ma tanominacje gwarantowana ale jak mówiłem byłem zawsze bardziej Pfisterem. Za efekty dziękowe musi dostać bo nie ma na ten moment lepszego filmu w tej kategorii. Scenariusz tezmusi dostać nominacje.