PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493609}

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48339
4,8 18 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Film aż zieje patosem, i propaganda, tylko jeszcze żeby zamiast kosmitów wstawić arabów czy innych chińczyków.

A ta poprawność polityczna
Oficer jest Latynosem, medyk wykształcony z Nigerii umie grać w golfa.
W ogóle kto widział żołnierzy grających w golfa !
I ich język i zachowanie zero przeklinania i czysty patos.. blee

ocenił(a) film na 7
peruniec

Nie rozumiesz znaczenia słów. Zajrzyj do słownika i poczytaj co to jest patos i czym jest propaganda. Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie wiesz. Może kolego masz problem z Arabami i Chińczykami? Zauważyłem, że wg Ciebie Latynosi nie mogą skończyć szkoły oficerskiej (chyba stali obok Arabów). Pewnie nie wiesz, że w Polsce też Nigeryjczycy studiują medycynę. Z czarnoskórymi też masz problem? Życzę film webowi mniej takich komentarzy jak ten powyżej.

ocenił(a) film na 4
sg195

Bardzo dobrze rozumiem, może ty nie ?

Na początek patos, co chwila ich teksty o umieraniu za to czy tamto, jak chociażby ten porucznik, czy potem jak się mogą ewakuować ale idą dalej robić misję i w ogóle bardzo bardzo dużo takich tekstów, a muzyka też czysty patos.
Propaganda, jak nie widziałeś jej to jesteś ślepy, pokazanie że nasi najlepsi chłopacy pokonają każdego nawet kosmitów, i to było związane z moją wypowiedzią odnośnie arabów/chińczyków, takie nakręcanie o obcych najeźdźcach którzy napadają biednych miłujących pokój amerykanów czy to kosmici, czy Chińczycy którymi teraz się strasz w US(i)A .
I te ugrzecznione teksty żołnierzy to właśnie że jest ten nigeryjczyk i nikt nic o nim nie mówi, w ogóle z tym golfem ja bym chciał zobaczyć żołnierza który gra w golfa, i jeszcze to spotkanie marines, piechoty i lotnictwa, gdzie marines uważają piechotę za tchórzy i frajerów.

I nie jestem żadnym rasistą, bardzo daleko mi do tego, tylko że w tym filmie to taka poprawność polityczna że oficerem jest Latynos, medykiem czyli żeby nie było inteligentem murzyn, a i spec-opsem latynoska, i nie mam tu nic z rasizmu wytkanie tego.
To tak jak z boewulfem którego nakręcili amerykanie gdzie saksońskiego wojownika z 6-8wieku gra murzyn.

peruniec

Popieram Cię peruniec w 100%.
To sg195 nie wie o czym mówi.
Nawbijali teraz małolatom jakichś głupot do głowy i jak tylko uzyjesz słowa określającego czyjąś przynależność etniczną zostajesz wszeem i wobec obwołany rasistą i ksenofobem. Popierniczeni ludzie.
to jest to o czym mówisz propaganda

ocenił(a) film na 4
peruniec

To samo pomyślałem - już się wiekszej mieszaniny enticzo-rasowej nie dało znaleźć. Pół biedy w spłeczeństwie, w końcu to LA. Ale wojsko to z całego świata kombinowali. A nachlał się oi porzygał oczywiście wojak o irlandzkim nazwisku:)) sg195 to chyba mniej tvn powinien męczyć i siebie w ten sposób. I dokładnie to właśnie to tacy mędrkowie "czytający słownik" przynoszą ze sobą więcej głupwawych komentarzy.