Próbuję się dowiedzieć jaki jest rzeczywiście ten film i czy warto obejrzeć go w kinie. Jest to portal filmowy, a jedyne co można wyczytać na forum to groteskowe zarzuty niedojrzałych pseudokrytyków i wzajemne obrzucanie się mięsem Gdyby znalazł się jednak ktokolwiek emocjonalnie stabilny byłbym wdzięczny za przedstawienie obiektywnej recenzji filmu
Na kino moim zdaniem szkoda pieniędzy, chyba że ktoś naprawdę lubi hollywoodziaki. Film akcji, marines walczą z kosmitami. Amerykańska bohaterszczyzna i patos. Można obejrzeć dla rozrywki ale niczego nowatorskiego w tym filmie nie znajdziesz, ot kolejna tego typu produkcja. Nawet efekty specjalne chociaż nie jestem specjalistą w tej dziedzinie wydają mi się niespecjalne :) Psychologia postaci praktycznie tu nie istnieje. Płaskie, prawie komiksowe kreacje. Trochę jak w grze komputerowej. Cały film przemierzasz wraz z grupą marines i strzelasz kosmitów, którzy też nie są tu specjalnie oryginalnie przedstawieni. Jednak sądząc po filmach jakie oglądasz i Twoich ocenach wydaje mi się że nasze oceny mogą myć bardzo rozbieżne.Pozdrawiam.
No właśnie wszystko zależy od widza i od gustu , ja osobiście nie mam takiego problemu dlatego że oglądam wszystko , bardzo lubię tak zwane ambitniejsze kino ale tak samo uwielbiam oglądać czyste kino made in Hollywood , jak idę do kina to cholernie lubię obejrzeć jakieś wybuchy,akcje,efekty i rewelacyjny dźwięk a w domciu na spokojnie obejrzeć coś poważniejszego z wielowątkową fabułą