PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 177 tys. ocen
7,7 10 1 177094
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Jak dla mnie to jest tak:
Czkawka: pierwszy film - 14 lat, drugi film 19 lat
Astrid: pierwszy film - 15 lat, drugi film 20 lat
Śledzik: pierwszy film - 14 lat, drugi film 19 lat
Sączysmark: pierwszy film - 16 lat, drugi film 21 lat
Bliźniaki: pierwszy film - 15 lat, drugi film 20 lat
Stoick: pierwszy film - ok. 45 lat, drugi 50 lat
Pyskacz: pierwszy film - ok. 48 lat, drugi 53 lata
Valka: drugi film - ok. 42 lata
Szczerbatek (ludzkie lata): pierwszy film - 22, drugi 27 lat
A jak wy myślicie?

ocenił(a) film na 10
Atrament3

A jestem tylko na sto procent pewna do wieku Czkawki.
W drugiej części ma 20 lat i w pierwszym 15 lat.
Wiem też, że Sczerbatek ma tyle samo lat, co Czkawka.
Co do reszty, to nie ma żadnych oficjalnych informacji.

ocenił(a) film na 10
Atrament3

A mi się zdawało, że Astrid i reszta są w wieku Czkawki ...

ocenił(a) film na 9
MySzA00

Na początku mi też, ale...
Śledzik ma 14 lat - ja tak uważam i zdania nie zmienię dopóki wytwórnia nie da wyraźnego sygnału, że jest inaczej. Astrid zawsze oceniałabym na 15 lub 16 lat - na tyle wygląda i w dodatku nie uwierzyłabym, że 12-letnia dziewczynka dałaby radę powalić smoka na łopatki (bo wszyscy jej i reszcie gangu dawali tak z 12 bądź 13 lat). Co do bliźniaków... jakoś te 15 lat do nich pasuje. Natomiast Sączysmark to spory chłop i jednak musi być najstarszy. Ja mam te 14 lat i wiem, że chłopacy w moim wieku nie mają tak wielu mięśni (bo on mięśnie ma). Czkawka... Nie uwierzyłabym, że jest młodszy ode mnie, ale też 17 lat bym mu nie dała. Skoro ma 15, to jeszcze da się to jakoś przełknąć ;)

ocenił(a) film na 10
Atrament3

Astrid nie może być starsza od Czkawki! ;)
Po pierwsze: To rujnuje moj cały światopogląd na temacie Hiccstrid.
Po drugie: Warto zauważyć, ze dziewczyny szybciej stają się kobietami niż chłopcy mężczyznami. Wyraźnie to widać właśnie w wieku 12-15.

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

*na temat Hiccstrid

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

Stego co wiem to oni mieli wszyscy (znaczy ci najmłodsi Czkawka,Astrid,Sączysmark itd) po 13 lat a niekturzy są napakowani bo oni mają takie otoczenie i geny że trudno takim nie być a wracając to w jedynce mieli 13 a w dwujce bendą mieć po 18 stego co ja wiem

ocenił(a) film na 10
Alfawolf

Hiccstrid naprawde niezłe :-)

ocenił(a) film na 10
Alfawolf

Była o tym mowa w jednym z wywiadzie z dyrektorem/producentem czy kimś tam i mówił o 15 ----> 20 info potwierdzone.

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

Podaj prosze link to z chęcią sprawdze

Alfawolf

Wszyscy przyjaciele Czkawki na 100% mają po 20 lat (on też), a Stoick ma 50. Tak pisze na oficjalnej stronie filmu.
www. howtotrainyourdragon. com

ocenił(a) film na 10
Alfawolf

http://www.youtube.com/watch?v=UfoT5sT-958

Zacznij oglądać od 2:50 ;)

ocenił(a) film na 8
Atrament3

Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości:
Hiccup Horrendous Haddock The Third: 20
Astrid Hofferson: 20
Fishlegs: 19
Snotlout: 20
Ruffnut: 19
Tuffnut: 19
I tak mówi oficjalnie FreamWorks.

ocenił(a) film na 9
Chinatsa

A Stoick ma 50 - wczoraj czytałam artykuł na berk's grapevine, ale już było za późno, aby tutaj pisać.
I zmieniam zdanie - Valka ma ok. 46 lat, skoro błąka się wśród smoków 20 lat, a przecież wcześniej musiała urodzić Czkawkę i podarować mu w dzieciństwie maskotkę Zębacza (tu kłania się serial), a skoro chłopak pamięta maskotkę po tylu latach, musiała mu ją podarować, gdy miał ok. 6 lat.

ocenił(a) film na 10
Atrament3

Możesz przypomnieć, w którym dokładnie odcinku miała pojawić się owa maskotka? Jakimś cudem mój mózg tego nie zarejestrował, a chciałbym to zobaczyć. ;)

ocenił(a) film na 10
sebstos

To był odcinek : Skręćkarcze Bagna :-)

ocenił(a) film na 10
MySzA00

Dzięki wielkie! ;) Już sobie przypomniałem. :D
Ten odcinek oglądałem ponad rok temu w oryginalnej wersji, dlatego wypadł mi z głowy.

Atrament3

Mam pytanie. W jakim celu dyskutujecie na temat wieku bohaterow, jakie to ma znaczenie?

ocenił(a) film na 9
blizzarder

No cóż, już w wielu tematach pojawiła się dyskusja na temat wieku Czkawki i reszty - i to tyle.

ocenił(a) film na 10
Atrament3

Masz dziwne pytania poprostu sobie o tym ludzie dyskutują

ocenił(a) film na 10
Atrament3

Sączysmark ma tyle co Czkawka powiedzieli w serialu bodajze w odc. Swieto roztopow czy jakos tak. To byc moze wszyscy maja po tyle samo (treserzy oczywiscie xD)

ocenił(a) film na 10
Nike04

Pamietam bo byl taki tekst, Czkawka powidziedzial: No co? To on zaczal... gdy mielismy 5 lat.
Powiedzial to do Astrid o Sączysmarku.

Atrament3

Wg oficjalnych źródeł Czkawka, Astrid i Sączysmark mają po 20 lat, Mieczyk, Szpadka i Śledzik po 19, Stoik 50, Pyskacz 55, a Valka 40.