PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6527}
7,9 13 tys. ocen
7,9 10 1 12847
8,2 43 krytyków
Jak być kochaną
powrót do forum filmu Jak być kochaną

zdecydowanie Felicja myślała, że jeśli mu pomoże to on ja pokocha i chyba tylko dlatego to zrobiła. Była egoistką i tyle a pokazanie, że ta miłość była tak cudowna bo pomaga mimo wszystko mężczyźnie, do którego coś czuje to nadinterpretacja. W miłości nie oczekuje się czegoś za coś, ja Ci pomogę a Ty mnie pokochasz phi też mi... kto tego nie zauważył jest albo ślepy albo naiwny. Pomijając już ten fakt film bardzo dobry, świetnie się ogląda, nie zgodzę się, że Cybulski wypadł blado bo zagrał naprawdę świetną rolę. Bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 10
Charlie_M_

Nie sadzę, żeby jej miłość była cudowna, była przede wszystkim ślepa. Wydaje mi się również, że często poświęcamy się dla miłości i związków, może nie w taki sposób w jakich dokonywała tego Felicja,czego powodem są inne czasy, ale nieraz można usłyszeć historie, kiedy to mimo zdrady, oszustw itp. wybaczamy, dajemy którąś z kolei szanse,wszystko po to, by być kochaną/kochanym.
Film pokazuje nam ciężar potrzeby miłości na siłę, jak również ukazuje, że poświęcenie i oddanie nie jest gwarancją na to, że ktoś nasze uczucia odwzajemni.
Pytanie, czy warto?

użytkownik usunięty
e_v_e

''Love is a Dog From Hell ''

Z miłością jest jak z bogiem, i paroma innymi rzeczami - nakłamali nam strasznie że jest taka piękna a tak naprawdę często jest bardzo destruktywna,nie tylko dla tych którzy kochają ale dla tych którzy są kochani.

A Charlie za dużo antonego de mello chyba czyta...

ocenił(a) film na 8
Charlie_M_

w tym filmie pada stwierdzenie: "nikt się nie szanuje gdy jest zakochany" i tak to było, ślepa miłość na którą leku nie ma i zawsze kończy sie podobnie - a czy to była cudowna miłość??? chyba takiej nie ma

film świetny, sam nie wiem czemu oglądam tak mało starych polskich filmów, muszę to zmienić