6,6 1,3 tys. ocen
6,6 10 1 1286
Jak narkotyk
powrót do forum filmu Jak narkotyk

ocenił(a) film na 10

myslalam że bedzie lepszy...jest oczywiście jest wzruszający ale liczyłam na coś innego..nie wiem może to godzinao ktrej oglądalam <2:00 rano> obejrze jeszcze raz i mam nadzeje że zmienie zdanie.ale Magda jak zwykle super zagrala.:)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 3
Sophi_2

Mnie nie wzruszył. Gorzej, bo to kolejny, obejrzany przeze mnie, słaby film Barbary Sass. Myślę tu o filmie ,,Pokuszenie" będącym nieco sensowniejszym przedsięwzięciem od tu omawianego. Moim zdaniem reżyserka źle czuje się w aurze kina poetyckiego i chyba zapatrzonej nieco w twórczość, po co?, p. Żuławskiego. Pewnie dla własnego poczucia panowania nad materiałem dolepia wstawki ze stanu wojennego ale to burzy zupełnie konwencję zamierzenia. Sceny zrealizowane z histerycznym zakalcem irytują widza, użyte kiczowate stereotypy wywołują zażenowanie tegoż. Zamiast tego lepiej byłoby dopracować charakteryzację by p. Cielecka różniła się jakoś fizycznie pomiędzy czasem maturalnym a byciem wykładowcą wyższej uczelni.Postać odgrywana przez p.Pieczyńskiego wywiedziona z Dostojewskiego nie wiedzieć czemu? Jak narkotyk: pisanie, zadurzanie się, ranienie bliskich,szybki sex ... A winna temu choroba psychiczna i okropna presja społeczna w co widzowi trudno jednak uwierzyć. Ale w tajemniczy, dla mnie, sposób p. Cieleckiej chwilami,podkreślam to ,,chwilami", ten chaotyczny ciąg konkurujących stanów umysłowych udaje się intrygująco pokazać . Za to gwiazdka ,,3".
Jeszcze jedno, autor muzyki p.Lorenc mógłby się oderwać wreszcie od konstrukcji muzycznej po raz pierwszy, bodaj, wykorzystanej w filmie ,,Psy II". Good night, and good luck,esforty.
3/10

esforty

Malo, ze mnie film nie wzruszyl ,to czekalam na jak najszybszy jego koniec . Zasluguje na "1" gwiazdke, ale za to ,ze zdjecia byly krecone w Klodzku ,czego nie ma wzmianki nigdzie dalam "2" . Cielecka okropna ,ale dlatego ,ze jej nie lubie tez bardzo .Nie przekonalo mnie nic w tym filmie . I tworcy mieli jakies problem na tle seksualnym wydaje mi sie :-)