PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118656}
4,6 17 tys. ocen
4,6 10 1 16656
2,9 8 krytyków
Janosik. Prawdziwa historia
powrót do forum filmu Janosik. Prawdziwa historia

no cóż, po seansie janosika jestem zdruzgotany. bo jak, poważna reżyserka, autorka kilku waznych i ciekawych filmów, mogła popełnić coś takiego. ja wiem ze inne czasy, że widzów do kina przyciąga golizna i trupy. ale fascynaci powyższych i tak kubią bilet na oszukać przeznaczenie 4, tudzież piłę 5.
jeszcze by można szkoły zapędzić na film, i pewnie co niektóre nauczycielki sie na to zdecydowały, potem jednak musiały sie tłumaczyć dyrekcji dlaczego zabrały niewinną młodzież, na tak wulgarne dzieło:):)

i w ten sposób po raz kolejny powstał film o niczytm i po nic, na który kase wywaliło kilka firm. wszyscy związani z produkcją zarobili mniej czy wiecej. kiedyś go puszczą w TV o jakiejś zapomnianej godzinie (chyba ze ocenzurują) i na tym historia prawdziwa Janosika sie zakończy.

pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
profix

sorki
2009 rok produkcji, czeski błąd:)

profix

"i w ten sposób po raz kolejny powstał film o niczytm i po nic, na który kase wywaliło kilka firm. "
A co cię to obchodzi? Nie twoja kasa przecież.
Film o niczym? No znam wiele przykładów "filmów o niczym", ale akurat w tym co nieco jednak się działo. Trzeba było nie spać podczas seansu albo ciszej przeżuwać prażoną kukurydzę.

ocenił(a) film na 2
shizonek

a ty koleś po raz kolejny udowadniasz, ze jestes osobnikiem posiadajacym jeden hromosom wiecej.

ocenił(a) film na 6
profix

Dużo osób narzeka że nowy film o Janosiku jest brutalny w dodatku pełno w nim erotyki ale to jest przeciez jeden z plusów filmu! Że nie jest ugładzony jak serial Passendorfera - wręcz chropowaty. Miało być realistycznie i było.

ocenił(a) film na 2
Kilinski

ale nie ma sprawy, jesli obok erotyki i przemocy jest ciekawa wciagajaca fabuła. a tu niestety tego braklo. dlatego epatowanie widza krwią i sporymi dawkami seksu jest niewspółmierne w stosunku do poziomu artystycznego dzieła:)

ocenił(a) film na 1
profix

W tym filmie to nawet seks i przemoc stoi na żenującym poziomie:)

profix

E tam, bez przesady. Piszesz tak, jakby ten film był wypełniony jakimiś perwersyjnymi scenami i flakami latającymi w powietrzu. Trochę brutalnie jest, ale przeciez nie aż tak!
Aha, i nie mów do mnie koleś, dobra?

shizonek

oczywiście wypowiedź skierowana do osobnika profix