Przed obejrzeniem mialem , taka skromna nadzieje ,ze to nie bedzie kolejna produkcja bazujaca na zwykłym strachu i jak sie okazalo to była Duzo gorsza produkcja niz myslałem i nawet w tym filmie nie było sie czego bac ......Odcliczalem czas az te gówno sie skonczy wogole nie trzymał w napieciu ( W przeciwienstwie do DESCENT ) Chyba sie Zuzyli całego 8 dolarowego budzetu aby ten film powstał ..a afekty specjalne były robione na Amiga 2000 .
Nie wiem jak ten "Horror " Moze miec taka srednia - tak samo jak Wrong Way.. przez 2 dni obejrzalem te 2 Horrory i niewiedzialem z czego mam sie smiac z głupoty rezysera czy z głupoty scenarzysty...
Horrory w ktorych jest zwykła napierdalanka i duza ilosc krwi musza odejsc kur**wa w niepamiec (Chyba ze dla Krejzy 13-ek ) Wydaje mi sie ze Swiat Gatunku jakim jest Horror cofa sie w pieprzonym rozwoju...Ostatnim dobrym filmem jaki chyba wyszedł była piła I i Amityville ....Te filmy moze nie sa jakos bardzo straszne ale czuje sie ogladajac je deszczyk emocji a OGLADAJAC " THE CAVE " mozecie poczuc jedynie pieprzoną MONOTONIE ktorej mam zajebiscie dosc- szczegolnie w nowym filmach.
Lepiej jest sie wybrac na UKRAINSKO -CZESKO -BUŁGARSKO -SŁOWACKĄ produkcje o sensie zycia niz spedzic przeszło 1,3h ogladajac Marny Horror.
Nie przeklinaj tyle koleś. A co do filmu to "piła" straszna nie była. "Piłę" każdy oglądał bo były ciekawe pułapki i sposoby zabijania
nie przesadzasz troche? jak dla mnie to bardzo ciekawy byl ten film i mial ten "klimat". Poprostu film nie jest na twoje gusta, nie obwiniaj scenarzystow i rezyserow tylko dlatego ze film ci sie nie podobal. No i jeszcze z ta amiga2000, cos ty chcial zeby we wszystkich filmach efekty doscigaly jakosci pokroju matrixa? Wcale nie bylo tak zle, stworki wygladaly poprawnie a i tak nawet gdyby kiepsko wygladaly, to film i tak jest ciemny, wiec tak za bardzo na to nie zwraca sie uwagi w momenie, kiedy czujesz klimat filmu. Krytyk to z ciebie niezly jest, mam takiego jednego kumpla, ktory krytykuje kazdy film, a sam lubi tylko glupie komedyjki typu "to nie jest kolejna komedia dla kretynów". Opanuj sie i zachowaj takie bezsensowne opinie dla siebie.
A skoro juz krytykujesz, to opisz jak wygladalby idealny horror na ktory bys chcial pojsc do kina i po wyjsciu z niego bys wzdychal i marudzil ze juz sie skonczyl, a myslalbys o nim intensywnie przez kilka nastepnych dni i jeszcze by ci sie snil. Ja tak mialem ostatnio po ogladnieciu "Silent Hill".
Na Amigach były robione efekty specjalne do wielu znanych produkcji np. Terminator 2. Prawdopodobnie jeden z trudniejszych efektów specjalnych w filmie - metaliczne metamorfozy T1000.
Jeśli nie masz wiedzy w danym temacie to nie rób z siebie idioty. Złota rada. Ten komputer miał rewelacyjne możliwości graficzne na owe czasy.
Zgadzam się. Momentami naprawdę słabe. Może za dużo już widziałam,ale mam dokładnie te same odczucia. Tylko czekałam: "Ile jeszcze...no kiedy oni wreszcie wylezą..."
Zejście było zdecydowanie lepsze. Kurcze,czy już nigdy nie będzie niczego orginalnego? :(
Chyba jedyne,co mi się podobało,to piękne zdjęcia. Ale to oczywiście nie wystarczy... nawet potwory dość słabe. Miały trochę z Obcego i z gluta,że tak się prymitywnie wyrażę ^^
Dałam 4/10. Ale to chyba za dużo...
Trzeba zacząć od tego, że to jest Horror, Akcja a w wypożyczalni leży na półce z filmami akcji z i tak właśnie chyba należy traktować ten film. Bo przecież nie każdy film w którym są jakieś potwory to horror, po którym wszyscy powinni mieć pełne gacie...
A z obcego te potwory to miały chyba tylko uzębienia i może wysuniętą do przodu szczękę...