Film jest świetny, dawno nie widziałem czegoś podobnego... 10/10 Historia w sumie oklepana, ale tutaj jest pokazana w taki słodki, wręcz piękny sposób, widać, że są inne sposoby przeżycia tzw. "wpadki" niż nieludzka aborcja. Oby więcej takich filmów.
To prawda, tak ciężka tematyka jak dziecko w tak młodym wieku, jest pokazana w taki prosty i przystępny sposób. Zapowiada się ciekawy fim. Nie mogę się doczekać premiery :)
O to właśnie chodzi, aby pokazywać trudne sprawy w lekki sposób. Smętne filmy nie robią już furory bo jest ich za dużo. Natomiast Juno zaskoczy nas wszystkich:)
ja film już widziałem i wcale mnie nie urzekł. Owszem, film nie jest smętny, ma inne podejście do trudnego tematu. Jednak mnie klimat i postacie wcale nie przekonały. Wg mnie lekka atmosfera blokuje nas przed zaangażowaniem się w film. Nie przeżywałem problemów bohaterów razem z nimi. Wcale nie przejąłem się problemem Juno. Więc co to w sumie ma być: komedia czy dramat? To niezdecydowanie i wahanie twórców między gatunkami wcale nie wyszło na dobre. Nie dostajemy ani porządnej komedii ani dobrego dramatu. Takie jest moje zdanie.
Potwierdzam. Kapitalny, niebanalny, oryginalny i sympatyczny.
Jak dla mnie powinien stać się czymś w rodzaju lektury obowiązkowej dla młodych ludzi. Mnie urzekł i pozytywnie nakręcił. Polecam!!!