PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=227981}

Keith

2008
7,4 64 tys. ocen
7,4 10 1 64171
7,3 3 krytyków
Keith
powrót do forum filmu Keith

Film dobry, ale...

ocenił(a) film na 6

Niestety zmarnowana uwieszczenie filmu. Spodziewałem się wylewającej łzy śmierci i
problemie poradzenia sobie z tym przez Nathalie, a tu nie wiadomo w którym momencie
chłopak zmarł i z jaką rezerwą czasową radziła sobie jego luba. Film naprawdę posiadał
potencjał ale nic nie wniósł specjalnego.

ocenił(a) film na 7
Note

W pewnym momencie filmu nauczyciel przypomina uczniom że już jest miesiąc maj (uczniowie mają przygotować jakieś wypracowanie) a pokaz ciężarówek na który w końcówce filmu wybiera się główna bohaterka odbywa się w lipcu, także wydaję mi się że czas gdy Keith i Nathalie byli razem to góra 1,5 miesiąca, nawet krócej.

ocenił(a) film na 6
Note

Całe szczęście, że nie było łzawych scen na koniec. Obawiałam się tego, ale na szczęście na koniec dziewczyna ze związku wyniosła trochę szaleństwa Kietha i energii życiowej i upamiętnia go, spełniając jego marzenia, kiedy on już nie może. W ten sposób coś z niego żyje nadal, a ona ma szanse się z nim pożegnać. Cały film był utrzymany w pewnej konwencji i nie był to bynajmniej ckliwy wyciskacz łez, więc dlaczego miałby takim się stać w ostatnich scenach?
Za to właśnie nie jestem przekonana, czy film był dobry, tak w całości. Jakoś do mnie nie trafił, ale jeszcze nie wpadłam na to, dlaczego. Koncept i realizacja wydają się w porządku.