PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=227981}

Keith

2008
7,4 64 tys. ocen
7,4 10 1 64171
7,3 3 krytyków
Keith
powrót do forum filmu Keith

...podczas oglądania, naszło mnie uczucie że już gdzieś to widziałem i po chwili zastanowienia - jasne: tylko że role były odwrócone: on znany, przystojny, lubiany, gwiazda i kapitan szkolnej drużyny, ona cicha, spokojna, "unikająca sceny", ale dobrze ucząca się...i do tego córka pastora - zostają na zajęciach przydzieleni do tej samej grupy......

ocenił(a) film na 10
sssnaki

a moze podasz tytuł ?

ocenił(a) film na 8
terminator2matrix

Uff, myślałam że tylko ja widzę tu podobieństwo do "Szkoły Uczuć" Shankmana. Trochę szkoda, bo przez to film stał się zupełnie przewidywalny...

pejoratywna

również gdy oglądałam ten film w pewnym momencie skojarzyłam sobie z filmem właśnie "szkoła uczyć"
ale film może być .

patrishiaa

moim zdaniem lepszy niż szkoła uczuć.

ocenił(a) film na 10
ms_parker

Dla mnie też o NIEBO lepszy od "Szkoły Uczuć"!!! Wzruszająca historia z naprawdę niezłym zakończeniem.

maharet_mk

Zgadzam się. "Szkoła uczuć" to zupełnie inna bajka. "Keith" jest pokazany z innej strony, moim zdaniem film jest lepszy i nie bardzo przypomina "Szkoły ..."

ocenił(a) film na 10
maharet_mk

mnie bardziej podobała się 'szkoła uczuć'...

ocenił(a) film na 10
ms_parker

Też uważam, że lepszy niż "Szkoła uczuć".

ocenił(a) film na 8
igaleks

Jeśli chodzi o Szkołę Uczuć, to powiem, że po świetnej książce Sparksa ( Jesienna miłość - na niej opierał się film ) liczyłam na więcej. Wydaję mi się, że Keith był lepszy. Końcówka dała do myślenia. :)

ms_parker

Film byl zdecydowanie ciekawszy niz szkola uczuc. Jak dla mnie mocne 8/10:D

ocenił(a) film na 8
sssnaki

A mi się podobał ;) I film "Szkoła uczuć" również. Ten drugi może troszkę lepszy...

ocenił(a) film na 8
sssnaki

NIE JEST żadnym plagiatem! Historia jest podobna? Nie tak bardzo, o co innego chodzi, podobnym wątkiem jest tylko to, że jest miłość i że jedno umiera. Wszystkie różnice bardzo dobrze wykazała recenzentka, więc nie będę powtarzała, ale przede wszystkim "Keith" jest zrobiony NA PODSTAWIE KSIĄŻKI która ukazała się długo PRZED "Szkołą uczuć".

ocenił(a) film na 10
Szafagra

i gra ładniejsza aktorka która nie wywołuje odruchów wymiotnych

Szafagra

Szkoła uczuć też jest na podstawie książki (Jesienna miłość Nicholasa Sparksa)

ocenił(a) film na 6
Szafagra

Szafagra - pierwszy raz słyszę, by "Keith" powstał na podstawie książki. Niestety książki pod tytułem "Keitch" nie udało mi się znaleźć. możesz więc podać tytuł, albo chociaż autora? Będę zobowiązana. :)

ocenił(a) film na 9
Dalyah_2

Film jest wyreżyserowany na podstawie książki Rona Carlsona."The Hotel Eden" w której znajduje się między innymi "Keith".
;)

sssnaki

Miałam dokładnie takie same odczucia oglądając ten film (że jest bardzo podobny do Szkoły Uczuć). Nie posunęłabym do stwierdzenia, że jest to plagiat, po prostu jest tutaj pewne podobieństwo. Ja jednak wolę Szkołę Uczuć. Może dlatego, że widziałam ją kilka lat temu i naprawdę mną wstrząsnęła, a oglądając film 'Keith' domyślałam się już co się wydarzy.

ocenił(a) film na 9
martusia565

Mi oba podobają się mniej więcej tak samo, czyli baaardzo ;] Ale może wam podoba się bardziej Keith, bo tam chłopak jest tym bohaterem tragicznym, i płaczemy, bo to chłopak umiera. No i nie ma co zaprzeczyć, trochę przystojny to on jest ;D A jak nic WIĘKSZOŚĆ osób, które piszą na forum tego filmu to dziewczyny

ocenił(a) film na 9
sssnaki

Szczerze mówiąc podobieństwo jest jedynie w schemacie głównych postaci. W 'Szkole Uczuć' od początku było wiadomo, że ona jest chora i takie tam, a w 'Keith' wyszło to dopiero później i myślę że to główna zaleta tego filmu. Tamten był bardziej przewidywalny. Wydaje mi się też,że 'Keith' niesie inne przesłanie, zupełnie inne odczucia miałem po obejrzeniu tych filmów. Aczkolwiek obydwa bardzo mi się podobały : )

ocenił(a) film na 7
jovus

nie uważam, że "Keith" było plagiatem "Szkoły uczuć". Oglądając ten pierwszy nie spodziewałam się tego, że główny bohater umrze. Natomiast byłam tego pewna oglądając "Szkołę uczuć". Według mnie "Keith" to film dla nieco bardziej dorosłych widzów. Po prostu trzeba go dobrze zinterpretować.

ocenił(a) film na 7
jovus

A nie znacie takiego słowa jak SPOJLER??? Myślcie trochę, bo psujecie zabawę tym, którzy jeszcze go nie widzieli.

ocenił(a) film na 8
sssnaki

litości, jaki plagiat, przeczytales to, co napisales ? jest cala masa filmow , gdzie na koncu umiera glowna bohaterka. jest to nie tylko szkola uczuc, tak nawiasem oparta na swietnej ksiazce sparksa, ale np. szkola uwodzenia, love story etc etc. w keithie podoba mi sie to wlasnie, ze tym razem umiera sie wątła dziewczynka, ale chlopak. film niezwykly, bo na niewielu placze i w te sposob m. in. je oceniam. dotyka, naprawde.

ocenił(a) film na 8
savonn

co by sie nikt nie czepial : *głowna bohaterka/bohater, oczywiscie w cruel intentions umiera facet, plus jeszcze do listy dolaczam titanica i milosc bez konca, ale takich filmow jest naprawde bez liku. jednak przewaznie to dziewczyna kojarzy nam sie z ta, ktora umrze. a keith jes... po prostu inny.

savonn

ten film mogłabym oglądać bez przerwy...moim zdaniem jest on zupełnie inny od szkoły uczuć(btw książka o niebo lepsza;]) poza tym w szkole uczuć ona pogodziła się ze śmiercią,a tutaj mamy zupełnie inny obraz tego, on nie pogodził się z tym,co go czeka,bo z tym nie da się pogodzić...człowiek jest cholernie zły,że to akurat jego spotkało i tak dalej...moim zdaniem problem choroby jest pokazany zupełnie z innej strony i chyba bardziej rzeczywiście pokazany (chodzi mi o to,że raczej więcej jest takich osób,które reagują na wiadomość o chorobie, w ten sposób jak on) i jeszcze + za muzykę,która(sama nie wiem dlaczego) strasznie,ale to strasznie mnie poruszyła ;)

ocenił(a) film na 9
sssnaki

Poryczałam sie...
Co rzadko mi sie zdarza. Schemat podobny do filmów o podobnej tematyce, ale... Ten film rządził moimi emocjami jak chcial od poczatku. Do tego muzyka Tree Adams robi taka robote. Bardzo dobry film i chetnie do niego powroce.
Polecam

sssnaki

Może rzeczywiście było to podobieństwo szkoły uczuć ale Kessler zrobił to lepiej. Film nie jest przesłodzony, a akcja jest skonstruowana w sposób, który sprawia że nie wiemy co się za moment stanie, obsada bardzo dobra. Genialne oddanie goryczy ludzi chorych na nieuleczalne choroby. Szczerze polecam. 10/10

pabl0s90

Ja tam uwielbiam ten film. Nie wiem ile razy już go obejrzałam, ale zawsze pod koniec łzy mi lecą, a to rzadko zdarza. 10/10. ;)

ocenił(a) film na 7
fallen.

Mnie skojarzył się ze "Szkołą uczuć", dopiero wtedy jak okazało się się ma raka.
Ale film był naprawdę bardzo fajny. Spodziewałam się, że Jesse zagra to sztucznie w końcu jest wokalistą, a nie aktorem, jednak się pomyliłam. Ja też się wzruszyłam.
+za mistrzowskie żarty i sarkazm . : ]
Rewelacja. 9/10

ocenił(a) film na 9
sssnaki

Lubie "Keith'a" i "Szkołę Uczuć" i nie zgodzę się, że filmy są takie same... Bohaterka "SU" może nie do końca pogodziła się z tym, że niedługo umrze, ale (nie wiem dlaczego) wydaje mi się, że przyszło jej to łatwiej . Keith - scena na lotnisku mówi sama za siebie "chciałem mieć tylko trochę więcej czasu..."
Plusem "Keith'a" jest to, że jest rzeczywisty "SU" jest może troszkę przesłodzona...

ocenił(a) film na 8
Alice37

została tu wspomniana książka na podstawie której powstał film keith. czytał ją ktoś ? jestem jej bardzo ciekawa.

ocenił(a) film na 8
steffiee

Ja czytałam. To jest w sumie opowiadanie, ma raptem kilkanaście stron. Nie umywa się do filmu, po prostu 'żal' że tak powiem. W sumie to zupełnie inna historia, krótka i bez emocji. Mam to na kompie po angielsku, więc jakby co to mogę przesłać.

ocenił(a) film na 6
Szafagra

Ja chętnie przeczytam, Naszukałam się opowiadania po necie i nigdzie nie znalazłam. Nawet chomik mnie zawiódł w tym względzie, co się zazwyczaj nie zdarza ;)

ocenił(a) film na 8
Dalyah_2

hmmm... nie mogę napisać prywatnej wiadomości, bo jestem tu noobem i nie mam punktów... ;) W każdym razie to mój e-mail, na który można kierować się w tejże sprawie, tudzież innych sprawach ;) Pozdrawiam :)

lamppy małpa wp.pl