hm.. trochę się rozczarowałam a raczej uśmiałam na filmie. ale zanim poruszę wątek mózgu O-Ren i natrysk zamątowany w szyi jednego z bohaterów ;>> to musze przyznać że sam scenariusz jest denny jednak realizacja i zagranie filmu było świetne.
prawda
Odcięcie głowy (czubka) O Ren niejest śmieszne według kodeksu samurajów właśnie to cięcie należało stosować tak jak cięcia z nadgarstkiem i poniżej kolana
To bylo na serio!?
Dobry czlowieku, jesli bylbys w stanie powiedziec cos wiecej odnosnie tego czubka glowy (a konkretnie, czy czlowiek byl w stanie po tym jeszcze normalnie reagowac,tj. np odezwac sie jak O-Ren Ishii) bylbym bardzo wdzieczny. W kinie potraktowalem to jako kolejny absurd fabularny i "uklon" w strone tworcow "Hannibala", wiec nieco mnie zaskoczyles.
ta na serio
moge ci nawet napisać gdzie sie o tym dowiedziałem ale musisz poczekać a co do rekcji to również jest możliwe przecież kura bez głowy też czasem biega a było to na stronie młodego technika w artykule o Katanie takwięc poszukaj jak ty nieznajdziesz to ja ci poszukam ale tak i tak uważam że Kill Bill jest super a co do tych co twierdzą że to rzeźnia to poprostu niewiedzą oco chodzi nieznają tej finezji kina i niepotrafią analizować filmów (oczywiście każdemu mugł sie ten film niepodobać) ja jestem inn bo po obejrzeniu nawet dennego filmu rozkładam każdy tekst na kawałki i zastanawiam się to tak ja z matrixem i jego tekstami mój qmpel oglądał 2 części kilkanaście razy i dalej niewie co chodzi bo jest ciemny i niemumie wykapować o co tam biega do zrozumienia matrixa potrzeban jest wiedza i jakieś logiczne pojęcie o świecie nas otaczjącym np. ile wontków jest w nim ukrytych!!!