PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107475}
6,8 18 tys. ocen
6,8 10 1 18134
4,5 10 krytyków
Klątwa Ju-on
powrót do forum filmu Klątwa Ju-on

Ehh

ocenił(a) film na 4

Fajnie jest wiedziec ze nie tylko mnie ten film bardzo rozczarowal.Od kilku lat znajomi zachwalali ze naprawde dobry film , ze w koncu wczoraj wieczorem zdecydowalam sie obejrzec.Lezac sobie po ciemku w luzeczku ,nastawilam sie na cos wybitnie przerazajacego ale niestety przez prawie 1h30m nie wydarzylo sie absolutnie nic .Szkoda bo brakuje mi odrobine tego uczucia dreszczyku ktore kiedys w czasach dziecinstwa bylo nieodlacznym przy ogladaniu horrorow.Czy to znaczy ze wraz z wiekiem zmienia nam sie sposob postrzegania pewnych zjawisk a co za tym idzie cos co bylo w stanie pozbawic mnie snu przez tydziec teraz tylko wzbudza usmiech na twarzy.Mam nadzieje ze tak nie jest i sa tam jeszcze jakies dobre horrory ,ktore potrafia mnie przyprawic o gęsia skórke.Moze ktos miał by jakies sugestie ? Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
Vicky

Ja też właśnie obejrzałem ten film. Po opiniach innych i nawet rankingach gdzie "Klątwa Ju-on" znajdowała się w czołówce najlepszych horrorów liczyłem na naprawdę powalający dreszczowiec. Niestety film nudny, nie trzymał w ogóle w napięciu, sceny które miały straszyć wydawały mi się kiczowate (no bo co strasznego może być w małym białym jak kreda chłopcu, czy kobiecie mającej pewne problemy z poruszaniem się na czworaka) gra aktorska również słaba i fabuła totalnie bez sensowna, ze słabym zakończeniem. Zawiodłem się.
Z innych horrorów to największe wrażenie zrobił na mnie Blair Witch Project, ale oglądałem go z 10 lat temu więc nie wiem czy dalej by mnie straszył. Z innych ostatnio oglądałem Zejście, Nieznajomi, Eden Lake.

Pablo1919

tak myślałam,że szkoda będzie czasu na oglądanie japońskiego''horroru'',tylko pytanie skąd ten film ma tyle pozytywnych opinii??