PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195939}

Królestwo

The Kingdom
2007
7,3 46 tys. ocen
7,3 10 1 45565
6,6 20 krytyków
Królestwo
powrót do forum filmu Królestwo

Polecam recenzję http://lolipop.pl/?pageindex=film&s=69 . Koleś się mocno poirytował, ale faktycznie jest na co:) Jeden z linków w tym tekście odsyła do świetnego dokumentu o zamachach na World Trade Center - jeszcze bardziej polecam, otwiera oczy...

maccario

Film świetny, ale hehe nie daje szansy na pokój, na lepsze jutro...
A odnośnie tego WTC nie wiem jak ty brachu, ale zgadzam się z tym Inside Job! Obejrzałem film, mam go jeszcze, w którym pokazywane są szczegół z zamachu, komentowane...no i ujawniana jest prawda. Mało kto wie, ale (BYŁO W ZAGRANICZNEJ TV), że wieżowiec zawalił się bo zostały odpalone ładunki , znajdujące się wewnątrz budowli.( to było pokazana,powiedziane, ale ktoś zapomniał, albo zrobił wszytko by już się więcej o tym nie wspomniano)
Mało tego, tylko największy kretyn(muszę używać mocnych słów), uwierzy że w Pentagon uderzył samolot, którego po pierwsze na kamerach nie było widać(cud), który po uderzeniu nie robiąc większych szkód po prostu wyparował(2 cud).
Dobra jak ktoś zainteresowany to niech napiszę coś(obrazi czy coś w tym stylu) - dam linki do filmów itd.

Hero_4

Ja się zgadzam w 100%, coraz więcej osób otwiera oczy, a ten filmik 911 in plane site naprawdę przekonuje.. tylko teraz trzeba wyprowadzić konsekwencję z tego, że rzad największej potęgi militarnej morduje z premedytacją własnych obywateli, trochę bojno się robi..

maccario

hehe coraz więcej osób otwiera oczy, ale już 4 rok mija.. :(
O takiej sprawie powinno być głośno...jak to możliwe, że nie zrobiono z tego afery,że nie znalazła się grupka osób, która mając znajomości, dostęp do TV nie starała się wytłumaczyć tej katastrofy...
Najdziwniejsze jest to, że nasz brodaty muzułmanin nie oskarżył o ten atak stanów zjednoczonych!!! Gdyby tak zrobił, ludzie zaczeliby głośno o tym mówić, zastanawiać się...jakieś poruszenie by zapanowało, a tak tylko na forach podejmuje się rozmowę na ten temat!!!

Hero_4

"Najdziwniejsze jest to, że nasz brodaty muzułmanin nie oskarżył o ten atak stanów zjednoczonych!!! Gdyby tak zrobił, ludzie zaczeliby głośno o tym mówić,"

Żartujesz chyba? To na podobnej zasadzie, jak zwalanie przez ZSRR winy za Katyń na hitlerowców, kto by uwierzył Osamie??

O takiej sprawie nie może być głośno, bo mainstreamowe media kontrolowane są przez te grupy wpływu, które są odpowiedzialne za ataki na WTC. Stanami bardziej niż Bush, rządzą bankierzy i właściciele (większościowi udziałowcy) wielkich koncernów, np. takiego General Electric, które produkuje silniki do samolotów (jest wojna, produkcja zwyżkuje), a jednocześnie jest największym udziałowcem NBC. Media i kapitał skupiony jest w rękach bardzo wąskiej grupy osób, to oni decydują, co idzie na antenę, za pośrednictwem ludzi na niższym szczeblu, którzy kontrolują ludzi na niższym szczeblu itd... Zbadaj sobie np. historię aspartamu - trującego związku, dodawanego do produktów typu light - dziennikarze Fox News się zbuntowali, ale przegrali sprawę w sądzie apelacyjnym, mimo że nie ulega wątpliwości, że to gówno jest trujące http://www.mafiapress.pl/d_1686_Nutrasweet_lub_Aspartam.html . Władza ma strukturę piramidy, tych, którzy rządzą naprawdę - nie widać. Dzięki internetowi sprawa wychodzi na jaw, ale niewykluczone, że jest już za póxno, bo i tak kolejna wojna na horyzoncie...

maccario

Nieważne czy ktoś by uwierzył czy nie :) Wszystko w swoim czasie.
Część osób miałaby powód by usiąść spokojnie i zastanowić się- A może jednak coś w tym jest?
Niewątpliwie coś by się zaczęło dziać! Już teraz połowa Amerykanów nie wierzy w zamach terrorystyczny ze strony al-kaidy...ale koniec z gdybaniem(to nieistotne co by było)

Nie no ,jeśli chodzi o Katyń to ZSRR naprawdę było winne
a tutaj
nie wiemy czy Osama to zrobił( pomijając te jego wystąpienia w TV)
PS.
Ja liczę na to, że rok 2012 zakończy nasze problemy...
O jakiej wojnie mowa?

Hero_4

"Ja liczę na to, że rok 2012 zakończy nasze problemy..."

yhm, żeby tylko nas nie zakończył..:)

"O jakiej wojnie mowa?"

pewnie Iran, ostatnio często słychać w us mediach, że Ahmedinedżad jest nawiedzony i że chce przyspieszyć przyjście mesjasza przez wywołanie konfliktu z Izraelem. Wg mnie dużo w tym propagandy i prawdopodobnie rząd USA szuka kolejnego pretekstu do wjechania na środkowy wschód

a co do budzenia się świadomości Amerykanów i nie tylko, to dzieje się to zbyt powoli, żeby sytuacja się odwróciła, wpisz sobie w gugla np. concentration camps us albo sprawdź jakie ustawy w ostatnich 2 latach wprowadziła administracja Busha - umożliwiają wprowadzenie stanu wojennego z jakiegoś błahego powodu, który określają mianem "emergency".. Pod to można wszystko podciągnąć, np. rozruchy związane z protestami przeciwko ukruywaniu winnych zamachów. Wpisz np. military comissions act of - bodajże - 2007

maccario

Hmmm pewnie ten Ahmed przyszykuje armie na tą wspaniałą datę końca świata! :) Polityką się nie interesuję(boże ja nawet TV nie oglądam), ale wszystko jest możliwe...szczególnie po tym 11 września(nie wiadomo kto jest tym dobry, a kto złym).

E- 951 to jest ten Aspartam! Czytałem chwilkę i heeh trudno powiedzieć jak to jest do końca z tą substancją...ale po stwierdzeniu, żeby kobiety w czasie ciąży nie spożywały niczego zawierającego tę "truciznę"(z alkoholem też tak jest) i ogółem po tym jakie kontrowersję ten środek wzbudził, to kulturalnie wypadałoby go jakoś unikać. Chociaż to nie jedyna rzecz, która ma tak szkodliwe działanie ,a z którą mamy na co dzień do czynienia!!!
Najlepiej to się tym nie przejmować i żyć jakby nic się nie stało itd. :) to jest postawa! :D Niewiedza jest błogosławieństwem ! Bądźmy aspołeczni!!!

Hero_4

"Niewiedza jest błogosławieństwem !"

Może, ale im mniej się wie, tym bardziej nieprzyjemne może być przebudzenie. Może nawet przy tym nieprzejmowaniu się warto informować ludzi, jaki fuck up ma miejsce, tak żeby się dowiedzieli i sami zdecydowali co z tym zrobić:)

"Bądźmy aspołeczni!!!"

Poniekąd się zgodzę - końcu społeczeństwo jest sterowane:))

maccario

Hhehe nie przyjacielu...wcale tak nie uważam. :) Miałem zamiar tylko uzmysłowić tym co tu zaglądają ,jak postępują przeciętni, zwykli ludzie!
Osobiście twierdzę, że trzeba działa i to właśnie od nas zależy jak będzie wyglądać przyszłość,jakie rządy będą sprawowane, kto będzie nami rządził i w jaki stylu(kłamstwo czy też prawda)...ale tymczasem nic na większą skalę nie jesteśmy wstanie zrobić!!!
Musimy(narzazie) uzmysławiać znajomym jakie naprawdę są realia, w których żyjemy!To dobry początek, potem z większą grupą osób można zakładać jakieś stowarzyszenia itd.
Tymczasem trzeba by pomyśleć o założeniu tematu dla filmwebowców o kłamstwach i ułudach XX wieku? :)
PS.
"We need to remember - to spread the word - to fight for change."

Hero_4

Dokładnie.
Masz racje. Setki tysiecy, ba, miliony ludzi zyja w niewiedzy. Codziennie ONI kontroluja internet i przeplyw informacji. ONI sa wsrod nas.
ONI atakuja! AAAaaa!

Oczywiscie sa odpowiednie sluzby kontrolujace przeplyw informacji, ale jest malo prawdopodobne by bylo to przeprowadzone na taka skale i w przypadku takiej sytuacji jak WTC(zdjecia za dnia, w wielkim miescie,gdzie moglo byc wielu swiadkow, nagrania, internet)

Rysiuburczymucha

Oglądałeś 911 in plane site i masę innych filmów na ten temat? Zapoznałeś się z materiałami i analizami WTC? To po kiego pitolisz farmazony?;) Wyśmiać coś bez argumentów każdy bałwan potrafi

ocenił(a) film na 8
maccario

Loose Change 2nd jest lepsze od In Plane Sight
http://video.google.com/videoplay?docid=7866929448192753501&q=loose+change&ei=IG 8WSKG-MYXw4QL_xLTnBg

Genialne

Wojtek_dpo

Bardzo dobre. Dzięki za link! Korzystając z okazji, w tym zakresie tematycznym polecam obadać inne zagadnienie, jeszcze bardziej zatrważające - HAARP - http://youtube.com/watch?v=QkLTzesBxGE pozdro