PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195939}

Królestwo

The Kingdom
2007
7,3 46 tys. ocen
7,3 10 1 45565
6,6 20 krytyków
Królestwo
powrót do forum filmu Królestwo

Republikanie muszą być z siebie dumni oglądając ten film. Może i film dobry ale i trochę głupi, denerwowało mnie to że cała ekipa FBI pojechała tam tylko dlatego że jeden z nich zginął. Gdyby w tym ataku nie zginął by żaden agent, tylko sami cywile, nie mieli by takiego zapału do tej akcji, a może nikt by nie poleciał? Tak w ogóle nie znam się tak na historii, więc czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Amerykanie żyją sobie w Arabii Saudyjskiej jak w 52 stanie? Film wydawał mi się dobry, czasami aż przedobrzony. Na przykład wątek zakumulowania się Rolanda z Farisem, trochę mi tam nie pasowało. No i ostatnie zdania, nadają filmowi całkiem inny styl, szkoda tylko ze na samym końcu. Zdjęcia ciekawe, ale montażysta czasami chyba nie mógł się zdecydować na jedne ujęcie więc posklejał kilka. I wyszło jak wyszło, ciekawie, wzruszająco na koniec (lizaczek po prostu mnie rozwalił). Może gdybym trochę lepiej znał tamte klimaty podobało by mi się lepiej. Moja ocena 8.

ocenił(a) film na 1
babyonemorefan

Niewiem dlaczego wspomniałeś tutaj o republikanach ?

ocenił(a) film na 8
frondziak___

bo czlowiek a w szczegolnosci polak to taka istota ktora lubi wszystko sprowadzac do polityki i dlatego wspomnial o republikanach bo to za ich rzadow jak wiemy (Bush) USA dokonalo inwazji na Irak - kraj muzulmanski mimo ze akcja filmu rozgrywa sie w Arabii Saudyjskiej. zadziwilo mnie zakonczenie bo myslalem ze ten policjant zginie, a kiedy fluery rozmawial z jego synem az sie czlowiek wzruszyl tak oddzialala na mnie ten moment. dla mnie swobodnie 8/10 mimo ze nie lubie motywow muzulmanskich w filmach (btw prosze nie myslec ze nie szanuje tej religii)