PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651932}

Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 287 tys. ocen
7,5 10 1 287431
7,1 67 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu

Wielu z was jest nadal nie nasyconych Krainą Lodu,więc postanowiłam napisać swojego
fanficka :) Piszcie czy wam się podoba.Mile widziane komentarze i dobre,a także złe (każdy ma
swój gust w końcu).Za błędy ortograficzne i te inne przepraszam :C
Prolog:

Arendelle.Piękny kraj,w którym panuje królowa Elsa.Wszyscy tam są szczęśliwi i zadowoleni z jej
rządów,ale na początku wszystkich ogarnął strach.Dlaczego ?Elsa posiada moc śniegu i
lodu,czego nie posiada żaden inny człowiek.Dlaczego los chciał aby ta piękna kobieta posiadła
tą moc,tego nie wiadomo.Ona nigdy nie wierzyła w to że kiedyś opanuje swoje zdolności,a
jednak dzięki jej siostrze Annie,Kristoffowi,jego rogatemu kompanowi Svenowi i bałwankowi
Olafowi udało jej się a w jej sercu znowu zagościło szczęście.Lecz wszystko co piękne kiedyś
musiało się skończyć...

Rozdział 1

Zima.Mieszkańcy Arendelle cieszą się nadejściem tej wspaniałej pory roku,i nadchodzącymi
świętami Bożego Narodzenia.Ulicą szło szczęśliwe małżeństwo.

-Ach,zima.Czy to nie najpiękniejsza pora roku moja droga.Te płatki śniegu i te zimowe
krajobrazy...Ach dla tej pory roku warto żyć!

-Zgodzę się z tobą kochanie.Ale teraz dzięki królowie Elsie możemy mieć zime codziennie.

-Faktycznie,a jak już mówimy o Królowej to może skusimy się na lodowsko ?

-Och wiesz że lodowiska Ci nie odmówię-i szybko go pociągając pobiegli na lodowisko.Elsa
patrzyła na rozradowanych poddanych.

-Czy dobrze się bawicie ?

-Oczywiście i dziękujemy Wasza Królewska mość !-krzykneli chórem i zaczeli bić brawo.Wtem
spostrzegła grupkę dzieci bawiących się w rzucanie się śnieżkami.Było wśród nich dwóch
chłopców i jedna dziewczynka.

-Haha,nie trafisz sobie nie trafisz !-krzyczał jeden z chłopców i pokazał dziewczynce
język.Dziewczynka zrobiła się wściekła,tak jak Elsa.Jednak królowa szybko znalazła sposób aby
pomóc małej.

-Hej-szepła.-Chcesz im pokazać że nie jesteś miękka ?

-Tak ale oni są tacy wredni że brak mi wiary.

-Nigdy nie trać wiary,pamiętaj okej ?

-Tak tylko że...

-Popatrz-Elsa wyczarowała kulkę ze śniegu.Dziewczynka patrzyła z zachwytem na magię
królowej.

-Gotowa ?

-Oczywiście !

-A więc pokaż tym chłopakom że masz tę moc.

Dziewczynka szybkim ruchem wycelowała w jednego z chłopców.Chłopiec runął na ziemię,kiedy
się otrząsnał nie mógł uwierzyć że pokonała go młodsza dziewczynka.Miał zamiar uciec,ale mała
zaczeła obrzucać go kolejnymi śnieżkami.Elsa nie mogła powstrzymać śmiechu,wtedy podszedł
do niej jeden z ministrów.

-Ojciec byłby z Królowej dumny.

-Tak myślisz ?-zapytała trochę z niedowieżaniem.

-Oczywiście,niech Królowa popatrzy,wszyscy są tacy szczęśliwi.Jesteś Pani jedną z najlepszych
władców Arendell.

-Dziękuje Ci.Dzięki temu co mi powiedziałeś coraz bardziej czuje że to co robię sprawia mi
radość-i cieple uśmiechając się do miego odeszła do swojego gabinetu.Kiedy zamkneła drzwi
myślała że śni jej się koszmar.Na biurku sterczała masa dokumentów i listów,które musiała
dzisiaj uzupełnić.

-A może jednak nie tak bardzo-i ciężko wzdychając zasiadła za biurkiem.Mijały
sekundy,minuty,godziny a Elsa nawet nie wiedziała kiedy zasneła.Obudziło ją dopiero pukanie do
drzwi.

-Co,gdzie !-w tym momencie na podłogę spadła kupka dokumentów.Elsa chaotycznie zaczeła
zbierać papiery.

-Proszę wejść.

Otworzyły się drzwi stał w nich Kristoff.Elsa nawet nie popatrzyła spod biurka,pod którym
siedziała zbierając kartki papierów.Kristoff był lekko podenerwowany,zamknął oczy,wział głęboki
wdech i zaczął audiencję.

-Wasza Wysokość,czy możemy porozmawiać ?

Esla poznała jego głos,ale kiedy chciała go zobaczyć mocno uderzyła się o spód biurka.

-Ał !-krzykneła a z jej palca wystrzelił promień lodu.Uderzył w podłogę i na niewielkim obszarze
zamroził podłogę.Kristoff szybko podbiegł aby jej pomóc.

-Nic Waszej Wysokości nie jest ?

-Nie,wszystko w porządku,ale mówiłam Ci tyle razy że nazywaj mnie po imieniu.

-No tak ale tak nie swojo się czuje jak wszyscy mówią ,,Wasza Wysokość" albo ,,Królowo"a ja po
prostu ,,Elso".

-Naprawdę nie musisz się wstydzić.Przecież pomogłeś Annie i mnie oczwyiście.Naprawdę
bardzo Cię polubiłam.

-E,serio...Znaczy,cieszę się że przypadłem do gustu.

Elsa zrobiła delikatny kroczek w stronę Kristoffa,gdy wtem poślizgneła się.Kristoff zręcznie ją
chwycił za ręke.

-Nic Ci nie jest Elso.

-Nie,o nareszcie bez pomyłki.

-Heh,tak.A więc czy możemy porozmawiać o Annie ?

-O Annie czy coś się stało ?

-Nie,znaczy tak...Bo widzisz znamy się już z Anną pół roku...

-Tak ?

-I jest nam razem dobrze...

-Tak ?-Elsa przybierała wyraz twarzy jakby wiedziała co ma zamiar powiedzieć Kristoff.

-I chciałbym zapytać,bo jest taka tradycja w naszym kraju że najpierw pytamy się kogoś z bliższej
rodziny o to...

-Kristoff,nie przedłużając.

-Elso,czy mógłbym...-nie skończył.Do gabinetu wpadła Anna.Zdziwiła się troszkę gdy widziała
Kristoffa i Elsę razem.Nic nie podejrzewając jednak szybkim krokiem staneła obok niego.

-Cześć Elsa.Witaj mój dostarczycielu lodu-i czule ucałowała go w policzek.Z twarzt Elsy
momentalnie zniknął uśmiech.

-Chyba się nie zezłościsz jak go sobie zabiorę na chwilkę.

-Ale Anno ja i Elsa rozmawialiśmy o ...

-Kristoff,idź.Poźniej dokończymy.

-No dobrze jak chcesz.To co idziemy ?

-Z tobą wszędzie !-i wybiegli z gabinetu Elsy na lodowisko,gdzie było jeszcze więcej ludzi niż
przedtem.Elsa została za to sama tak jak kiedyś.Podeszła do okna widziała szczęśliwą siostrę i
jej ukochanego.Przecież doskonale wiedziała co chciał od niej Kristoff.Pragneła szczęścia dla
siostry,ale sama pragneła mieć przy sobie jakiegoś mężczyznę,drugą połówkę.I patrzyła się tak w
okno a kolejne sekundy mijały...

ocenił(a) film na 10
Zocha212

Gratuluję! 10/10 ;-)

ocenił(a) film na 9
Anonim90

Dziękuję :)

ocenił(a) film na 10
Zocha212

Spoko :) Bardzo mnie to zaciekawiło. Ciekaw jestem kontynuacji. Zobaczymy, co wymyślisz :D

ocenił(a) film na 9
Anonim90

Tylko,że ja już Kraina Lodu 3 kończę pisać ;D

ocenił(a) film na 10
Zocha212

...w sensie zupełną inną historię?

ocenił(a) film na 9
Anonim90

Acha,ale tak na marginesie to kończę ;)

ocenił(a) film na 10
Zocha212

My z ekipą użytkowników stworzyliśmy bardzo długiego fanficka, nie mieści się w 1 poście... być może uda nam się go jutro wrzucić :)

ocenił(a) film na 10
Zocha212

http://art.foxbond.info/?p=364

Internet mi się skończył (dosłownie) więc teraz tylko gifami z zakładek odpowiadam ;)

ocenił(a) film na 9
foxbond

Odebrałam ten gif jako,że Ci się podoba ;)

ocenił(a) film na 10
Zocha212

Pomysł fajny aczkolwiek (w moim widzimisię) jakoś nie mogę sobie wyobrazić Elsy która gorączkowo pragnełaby mieć chłopaka? narzeczonego? itd.

Spodobało mi się w tej wersji to że Elsa czuje się (chociaż kochana przez swoich poddanych jak i przez siostrę) coraz bardziej samotna i znużona rzeczywistością.

No więc ja widzę to tak.
Początek bym zostawił, marzenia o chłopaku wyciął i zrobił coś w stylu tego że Elsa chce poznać skąd ma swoją moc i dlaczego ona.
Dowiaduje się od jakiegoś podróżnika o kimś kto wie skąd jej moc pochodzi i pomoże Elsie w rozwiązaniu tajemnicy pochodzenia jej mocy.
Królowa szykuje wyprawę by odnaleźć tego mężczyznę i gdy jej siostra dowiaduje się że jej królowa wyjeżdża chcę jej towarzyszyć.
Elsa jej tego zabrania ale ona chowa się wraz z Kristoffem na statku którym płynie Elsa.

Taki prolog w mojej wersji, ponieważ jakoś nie widzę Elsę uganiającą się za jakimś mężczyzną.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
kuba000078

Dzięki za twoją opinię,ale właśnie specjalnie zmieniłam Elsę.Chciałam z niej zrobić właśnie dziewczyne w stylu ,,,dlaczego wszyscy mają swoje połówki,a ja nie ?",rozumiesz ? ;)

ocenił(a) film na 10
Zocha212

No rozumiem tylko jak wcześniej napisałem nie mogę sobie wyobrazić Elsy która narzeka na brak chłopaka. :)

ocenił(a) film na 10
Zocha212

Cóż, mnie się taka koncepcja podoba, dzisiaj 2 razy to czytałem :D

ocenił(a) film na 10
Zocha212

A, i jeszcze jedno. Podoba mi się, że tutaj najgłówniejszym bohaterem jest Elsa. Strasznie mi jej brakło w oryginale.

Zocha212

Ach, wreszcie dorwałam się do komputera;) MAM WIELKĄ PROŚBĘ! CZYTAJCIE POWOLI !

No dobrze po pierwsze chcę przeprosić za wszelkie błędy stylistyczne bądź ortograficzne. Następnie za ''kopiowanie od innych'' np. pomysłów lub treści. Także przedstawię swoją wersje na ''Frozen 2''.'' Piszcie czy wam się podoba.Mile widziane komentarze i dobre,a także złe (każdy ma swój gust w końcu).''

ehm prolog:

''Arendelle.Piękny kraj,w którym panuje królowa Elsa. Wszyscy tam są szczęśliwi i zadowoleni z jej
rządów,ale na początku wszystkich ogarnął strach.Dlaczego ?Elsa posiada moc śniegu i
lodu,czego nie posiada żaden inny człowiek.Dlaczego los chciał aby ta piękna kobieta posiadła
tą moc,tego nie wiadomo.Ona nigdy nie wierzyła w to że kiedyś opanuje swoje zdolności,a
jednak dzięki jej siostrze Annie,Kristoffowi,jego rogatemu kompanowi Svenowi i bałwankowi
Olafowi udało jej się a w jej sercu znowu zagościło szczęście.Lecz wszystko co piękne kiedyś
musiało się skończyć''(i w tym momencie zaczyna się moje)ponieważ inne kraje(nwm jak to nazwać) boją się mocy Elsy, więc zaczyna się ogółem dziać niedobrze w całym Arendelle( i tu psuję z tym, że mieszkańcy są szczęśliwi). Inna kraje nie chcą podchodzić do tego z pokojowym nastawieniem lecz wolą pojmać Elsę i ustawić kogoś innego na tronie Arendelle. I w tym momencie inne kraje zaczynają się do tego mocno pchać. Najemnicy, złodzieje i inni tacy źli gostkowie próbują w ten sposób strącić Elsę z tronu. Elsa ma dużo papierkowych robótek itp. i itd.

Ale zawsze wieczorem Elsa ucieka choć na chwilę od wszystkich swoich zmartwień z zamku by mieć chwilę dla siebie i swoich mocy.

Ach, no i wreszcie zaczniemy taką ogólną historię co dalej:

Pewnego wieczoru Elsa jak zawsze uciekła z zamku, lecz pewnego dnia biegnąc przez miasto zderzyła się z jakimś chłopakiem(około w jej wieku). Chłopak jej odpowiada:

-A niech to! ale tu ślisko! Bardzo przepraszam, czy nic ci się nie stało?-chłopak pomaga jej wstać. Elsę przeszywa- oj to niesamowite, ale tak! to ciepło! Zawstydzona Elsa odpowiada:

-Nie! Nic mi się nie stało!

-Och to bardzo dobrze.! Ach ta królowa! Nie może posypać dróg aby nie były śliskie! W ogóle ona jest taka lodowata i upiorna,brrr... Co o tym sądzisz? Aha, a w ogóle to jestem (tu wklejcie wybrane przez siebie imię chłopaka).

Elsa żeby nie wydało się, że jest tą ''upiorną'' królową odpowiada:

-Tak, tak! Ona jest strasznie upiorna.

-A ty jak się nazywasz?

-(tu wklejacie jakie imię wymyśla sobie Elsa)

No i następnie nadal rozmawiają, śmieją się, ona mu ściemnia , że jest prostą wieśniaczką, a on opowiada jej, że jest nowy w Arendelle-przyjechał w sprawie pracy. Potem nadal spotykają się wieczorem, bawią, śmieją i on się w niej zakochuje, czy z wzajemnością? ;) Lecz pewnego wieczoru chłopak zaprowadza ją do lasu. Mówi do niej:

-(imię) chcę ci coś wyjawić, tylko musisz mi obiecać, że nikomu nie powiesz? Okej? To jest mój wielki sekret! nie chcę żeby w Arendelle o tym wiedzieli, a szczególnie królowa. okej?
Elsa przytakuje.
Chłopak nakierowuję ręce na ognisko, które stoi obok nich. I nagle buch!!! Ogień!!! Prawdziwy ogień, który wystrzelił z rąk tajemniczego chłopaka. Przerażona Elsa nie wie co robić! Uciekła.
Przez całą noc o tym myślała. Nie mogła zasnąć. O co w tym wszystkim chodzi? Usypia.

Rano budzi ją służąca:
-Królowo, atakują! Wszędzie ogień!
Elsa wychodzi na balkon. Oczom nie wierzy. To on. To chłopak! Porzucony i niechciany-tak się czuł gdy Elsa uciekła. Teraz nic się nie liczyło. Buchał ogniem na wszystkie strony aż nagle poparzył dziecko! Oszołomiona Elsa krzyczy: Stop! Przestań Zaskoczony chłopak nie mógł uwierzyć, to była ona! Na królewskim balkonie siedziała ta, w której się zakochał, inaczej ''upiorna królowa''. Zrezygnował. Straż wzięła go do lochu-rano miał nastąpić wyrok dla więźnia.

Tu bym wkleiła moment kiedy Elsa wchodzi do lochu by porozmawiać z chłopakiem. Kłócą się o kłamstwa.Zdenerwowana Elsa wychodzi- wie jaki da mu wyrok-ma opuścić Arendelle i nigdy się tu znów nie pojawić.

No więc rano chłopak opuszcza miasto. Elsa nie dosyć, że nie daje jej spokoju to, że wypędziła chłopaka do którego poniekąd żywiła uczucia to jeszcze musi zadbać o Arendelle.

Nie wytrzymuje. Ucieka, by znaleźć ognistego chłopaka. (tu akcja dzieje się w lesie-Elsa rozprawia się ze zbirami, wilkami). W końcu dowiadując się, że Królowa Elsa uciekła i znajduje się w lesie, inne kraje zaczynają poszukiwania by zdobyć jej głowę. W końcu ją porywają. Ognisty chłopak dowiaduje się o tym i pod naborem emocji rusza jej na pomoc.

No i jak w zwykłych schematach chłopak I Elsa dzięki połączonym mocą uciekają. Tu chwila w lesie gdy wracają do Arendelle. Mówią, że się kochają. Radośnie powracają do Arendelle, lecz tam czeka ich niespodzianka, ponieważ miastem panuje teraz inny kraj! A przecież tylko na chwilę je opuściła!

Tutaj możecie dopowiedzieć co było dalej:)
jak dla mnie pasowało by, że po prostu odbijają miasto i potem takie pierdułki jak wesele:)

Czekam na propozycje gdzie można by wcisnąć piosenki i oczywiście Anne i Kristoffa
Dla mnie:
piosenki(gdy na początku jak się razem bawią spotykają,
Elsa śpiewa do siebie w zamku o uczuciach, które żywi do chłopaka,
i w lesie gdy żywią do sb miłość??)

Anna:
(martwi się o siostrę która ucieka z zamku)

uff ale się napisałam. Bardzo przepraszam, że ukradłam temat!!!
;)

marianna12345

Oj jedno małe zastrzeżeni:

Teraz nic się nie liczyło. Buchał ogniem na wszystkie strony aż nagle poparzył dziecko! Oszołomiona Elsa krzyczy: Stop! Przestań Zaskoczony chłopak nie mógł uwierzyć, to była ona! Na królewskim balkonie siedziała ta, w której się zakochał, inaczej ''upiorna królowa''.

Elsa nie siedziała tylko stała (możemy nawet dodać, że z Anną)na balkonie.:)

ocenił(a) film na 10
marianna12345

Hmmm temat dość oryginalny...

"ponieważ inne kraje(nwm jak to nazwać) boją się mocy Elsy, więc zaczyna się ogółem dziać niedobrze w całym Arendelle( i tu psuję z tym, że mieszkańcy są szczęśliwi). Inna kraje nie chcą podchodzić do tego z pokojowym nastawieniem lecz wolą pojmać Elsę i ustawić kogoś innego na tronie Arendelle"
No więc tak z ciekawości zapyta, dlaczego się boją?
Jak byś mogła rozwinąć tą kwestię, bo jakoś nie wydaje mi się że Elsa używała swojej mocy w złym celu i jakoś narazić się innym rodzinom królewskim.
Chociaż powiem ze pierwsze co mi przyszło na myśl jeśli już mieliby najeżdżać Arendelle to dlatego że chcieli mocy Elsy dla siebie (jakiś król czy królowa innego państwa)

"Pewnego wieczoru Elsa jak zawsze uciekła z zamku, lecz pewnego dnia biegnąc przez miasto zderzyła się z jakimś chłopakiem(około w jej wieku). Chłopak jej odpowiada:
-A niech to! ale tu ślisko! Bardzo przepraszam, czy nic ci się nie stało?-chłopak pomaga jej wstać. Elsę przeszywa- oj to niesamowite, ale tak! to ciepło! Zawstydzona Elsa odpowiada:"

Nie żebym się czepiał ale przypomina to scenę poznania Anny i Hansa

"-(imię) chcę ci coś wyjawić, tylko musisz mi obiecać, że nikomu nie powiesz? Okej? To jest mój wielki sekret! nie chcę żeby w Arendelle o tym wiedzieli, a szczególnie królowa. okej?"

Hmm dlaczego miałby to ukrywać przed królową (Elsą)

"Nie wytrzymuje. Ucieka,"

Po raz 2?
Ona to ma jednak talent do uciekania.

"Ognisty chłopak dowiaduje się o tym i pod naborem emocji rusza jej na pomoc."
Elsa od niego uciekła, wypędziła i chociaż chciała go później odnaleźć on tak z miejsca rusza jej na pomoc
Ja tu bym wstawił odrobinę dramatyzmu że na początku nie chce mieć nic wspólnego z królową ale pod wpływem czegoś, kogoś w końcu rusza by ją uwolnić.

"jak dla mnie pasowało by, że po prostu odbijają miasto i potem takie pierdułki jak wesele:)"
Zgaduje że akcja dzieje się w przeciągu kilku dni przytoczę słowa z pierwszej części w formie obrazka...
http://1.bp.blogspot.com/-GUWpYPHdASo/UthYGO0hHLI/AAAAAAAAApI/7YviddU4CQU/s1600/ Frozen+-+Quote1.JPG

kuba000078

Chodziło mi o to, że jak mieszkańcy Arendelle dowiedzieli się o mocy Elsy to jakoś to zaakceptowali no i Elsa została królową. Momentalnie stali się bardzo silni. Przecież sam widziałeś jak Elsa potrafiła wszystko zamrozić! Tego właśnie obawiały się inne kraje.

Co do momentu spotkania chodziło mi o to, że Elsa miała poczuć niewyobrażalnie miłe dla niej ciepło z ręki przybysza.

Chłopaj nie chciał ujawniać swojej mocy, ponieważ szukał pracy. I przecież gdyby ktoś się dowiedział o jego mocy od razu postawił by go przeciwko Elsie.

Nwm o co chodzi, że drugi raz ucieka? Ona regularnie(około może) co dwa dni ucieka, by doskonalić moce i na chwilę uciec od problemów.

Może np zaczerpnął wiedzy na temat Elsy od Troli;) I uświadomił sobie, że ją kocha i ruszył na ratunek??

marianna12345

A co do tego, że go dopiero poznała i już chciała ślub mam zastrzeżenie, ponieważ akcja może się dziać nawet w pięć dni;) A przez te pięć dni naprawdę mogli się w sobie zakochać(szczególnie to co razem przeszli) no i przecież nie muszą od razu brać ślubu;)

ocenił(a) film na 10
marianna12345

"Nwm o co chodzi, że drugi raz ucieka? Ona regularnie(około może) co dwa dni ucieka, by doskonalić moce i na chwilę uciec od problemów."

Chodziło mi o to że powtarza się scena z końca balu tylko motyw się zmienia (tutaj idzie oszukać chłopaka a tam po prostu się bała)
Jako królowa nie musiała raczej wymykać się by poćwiczyć skoro i tak każdy widział o jej mocy.

"Chłopaj nie chciał ujawniać swojej mocy, ponieważ szukał pracy. I przecież gdyby ktoś się dowiedział o jego mocy od razu postawił by go przeciwko Elsie."

Może może

Powiem że po dopracowaniu szczegółów to jest naprawdę oryginalne podejście.
Fajnie tak poczytać przemyślenia innych ludzi

kuba000078

Poprostu jednego wieczoru to wszystko mi tak nagle przyszło do głowy;) A z motywem ucieczki chodziło o to, że ona w ogóle się tego nie spodziewała i zareagowała ucieczką. Bała się, że jest ktoś kto doruwnuje jej mocą. I tu nie biegnie by go oszukać tylko jak mówiłam była przestraszona tym zajściem

marianna12345

Ogółem chodziło mi po głowie by było więcej Elsy, scen walki z użyciem mocy, uczuciami i problemami Elsy, a Anne i piosenki ładnie włożyć pomiędzy

ocenił(a) film na 10
marianna12345

"Nie wytrzymuje. Ucieka, by znaleźć ognistego chłopaka"
A mnie się wydawało że jednak by go odnaleźć :)

A co do skupieniu się filmu na Elsie i jej problemach jak najbardziej jestem za!

kuba000078

To ile mi dajesz 10/10 +dopracowanie szczegółów?

ocenił(a) film na 10
marianna12345

Chociaż nie popieram tego aby Elsa miała chłopaka to pomysł bardzo oryginalny
Tak więc jak dla mnie 10/10

kuba000078

Bardzo dziękuje, a z tym chłopakiem dla Elsy to po prostu chciałam by w życiu Elsy pojawiła się miło$ć i to nie tylko siostrzana:))

ocenił(a) film na 10
marianna12345

No w sumie kiedyś to będzie musiało nastąpić.
Aczkolwiek tutaj scenarzyści muszą być ostrożni ponieważ wcześniej troszeczkę wyśmiali "miłość od pierwszego wejrzenia" więc będą musieli coś wymyślić by sama Elsa nie zaprzeczyła swoim słowom mianowicie:
http://1.bp.blogspot.com/-GUWpYPHdASo/UthYGO0hHLI/AAAAAAAAApI/7YviddU4CQU/s1600/ Frozen+-+Quote1.JPG

kuba000078

Także trzeba będzie jeszcze dopracować szczegóły...;)

ocenił(a) film na 10
marianna12345

"Inne kraje boją się mocy Elsy, więc zaczyna się ogółem dziać niedobrze w całym Arendelle."

Niby czemu? Przecież mieszkańcy Arendelle czerpią radość z mocy Elsy i dobrze wiedzą, że Elsa już nad tym panuje. Inne państwa, to rozumiem, ale wykreśliłbym jednak to, że mieszkańcy się jej boją.

Wszystko w najlepszym porządku, fabuła mi się podoba :-)

Anonim90

Mieszkańcy się jej nie boją tylko innych krajów;) I dodałam, że do Arendelle zjeżdżają się jakieś opryszki;)

ocenił(a) film na 10
marianna12345

Aha, to zmienia postać rzeczy. W takim razie tobie również 10/10

Anonim90

Ciekawe?

ocenił(a) film na 9
marianna12345

Nie ma sprawy,bardzo ciekawe ;)

Zocha212

Zocho212 czy napiszesz kontynuację swojej opowieści i ją wkleisz? Jestem bardzo ciekawa;)

ocenił(a) film na 9
marianna12345

Oczywiście ;)

Zocha212

Dobrze, zatem będę czekać;)

Zocha212

Według mnie jej druga połówka to mógł by być Jack Frost

ocenił(a) film na 9
_Wika4Kusa_

Czy ja wiem ? Jack mógłby być synem Elsy XD Nie no żartuję oczywiście,ale ja mam dla naszego bohatera o wiele lepszą dziewczynę . . .

Zocha212

A mogę zapytać się jaka :)

ocenił(a) film na 10
Zocha212

Jack Frost to może być praprapra-[...]-dziadkiem Elsy ;)

foxbond

Chyba ty jego

ocenił(a) film na 10
_Wika4Kusa_

Przypominam, że Jack ma 300+ lat

ocenił(a) film na 9
foxbond

No fakt,mogę się z tym zgodzić xD

ocenił(a) film na 10
_Wika4Kusa_

"Jack i Elsa to jak śnieg i żółcienie, brrrr, nie idzie" ~Olaf ;)

foxbond

"Jack i Elsa to piękna para nic temu nie zaprzeczy nawet twoje głupie gadania "

_Wika4Kusa_

Mi jednak pasowałoby gdyby wybranek Elsy miał moc, ale nie taką samą LÓD-OGIEŃ (czyt. mój tekst powyżej);)

ocenił(a) film na 10
marianna12345

Przeciwieństwa się przyciągają :D

Anonim90

;D A przeczytałeś moją wersje?

ocenił(a) film na 10
marianna12345

No jasne :)

Anonim90

I jak? Dobre? (nie obrażę się jak Ci się nie podobało);)