Uwielbiam takie klimaty filmów! Z wielką przyjemnością go oglądałam. Henry Cavill jest genialny, ten głos, wygląd, sposób gry aktorskiej. Ogólnie ta trójka głównych bohaterów idealnie do siebie pasuje. Fajnie razem wyglądają i są bardzo charakterystyczni. Podobały mi się dialogi, podczas niektórych momentów płakałam ze śmiechu ;)
PS. Ktoś wie czy będzie druga część? Film się skończył tak jakby miała być kontynuacja ale nigdzie nie ma o tym żadnych informacji.
Z tego co słyszałem/wyczytałem to raczej nie będzie dwójki ponieważ jedynka za mało zarobiła. Kolejnym problemem jest terminarz: Guy Ritchie oprócz pracy nad serią filmów o królu Arturze ma jeszcze w planach Sherlocka Holmesa 3, Henry Cavill niedługo wraca na plan jako Superman (do dwóch części Justice League), a Alicia Vikander po wygraniu statuetki Oscara raczej na brak ofert nie będzie narzekać. Chociaż gdybym ja zasiadał w zarządzie Warner Bros to właśnie ze względu na wygraną Vikander dałbym kontynuacji zielone światło.
Szkoda bo bardzo mi się spodobał i chętnie bym zobaczyła drugą część. Uwielbiam takie klimaty filmów. Miejmy nadzieję, że może jednak ktoś się na to zdecyduje.