PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241964
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Kpina?!

ocenił(a) film na 3

Co to za banał?? Rozumiem, że moze 15latkom może się ten film podobać, ale chyba są jeszcze na tej stronie osoby dorosłę i myślące jasno... Ten film to totalna klapa, niewypał i dno (przynajmniej dla mnie). Dałem 3/10 i sam nie wiem czemu tak wysoko oceniłem... Chyba tylko za potwora z oczami w dłoniach.. To tyle.. Pozdrawiam

użytkownik usunięty
kowik4

Film nie jest do końca przekonywujący i może zawieść ale.... krótko: uważam że masz najebane. Film ma przesłanie i świetną scenografię i ma prawo się podobać. Ja bym się za to przyczepił, że tobie się podobał ten kiczowaty "Nożycoręki"... "Labirynt Fauna" to przy nim arcydzieło! I kto tu jest dzieciuchem, co?

ocenił(a) film na 3

Kolego, po pierwsze zaznaczyłem ze to jest moje zdanie tylko. Po drugie nie rozumiem twego wzburzenia. Po 3 jest wolność słowa, a po 4 nie porównuj tego ścierwa do Edwarda :) Tego hiszpańskiego kału nie mozna zestawić z Burtonem. To jakbyś miał popijać kawior winem za 3.5zł.. :) Nie muszę mówić co jest kawiorem, a co jest tanim winem :) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
kowik4

Film jest bardzo dobry (8/10) o czym świadczy multum zdobytych nagród: 7x Goya, 3x BAFTA, 6 nominacji i 3 Oscary + wygrana w Porto, a w Cannes dostał 20-minutowe owacje na stojąco. Jak dla mnie Del Toro niczym nie odbiega od Burtona, zresztą styl też mają podobny. P.S.: Kawior jest zjebany.

ocenił(a) film na 8
kowik4

Banał? To przykre,że tak oceniasz ten film. Nie ma w nim nic banalnego,a jeśli wg Ciebie cos jest to chętnie sie dowiem co takiego banalnego w nim dostrzegłeś. Wiesz co to w ogóle znaczy "banał"??

ocenił(a) film na 8
ducky

P.S. to przykre,że oceniasz ten film tak samo jak krwawe walentynki. To tlyko z mojego punktu widzenia może świadczyć o zaburzeniach percepcji. Zgłoś się do lekarza.

użytkownik usunięty
kowik4

Proszę cie, zastanów się chwilę- nie bez powodu dostał tyle nagród,
rozumiem ,że każdy może mieć swoje zdanie ale wnioskując z twojego jakże
inteligentnego komentarza, można bez przeszkód wywnioskować ,iż 15-latki
mają więcej gustu niż ty. "To tyle... Pozdrawiam"

ocenił(a) film na 3

Rozumiem wasze wzburzenie, spoko :) Dla mnie ten film nie podszedł i tyle... Nie wiem po co tyle krzyku.. To, że dostał tysiące nagród nie znaczy ze ma mi się podobać. Każdy się podnieca Avatarem a jakos na Oskarach cicho o nim było... :) Są gusta i guściki :)

ocenił(a) film na 8
kowik4

Mam nadzieję, że to nie do mnie kowik bo sam wiesz, że działam przeciwko dyskryminacji na tle gustu;) Zauważ, że ani razu nie pojechałem ciebie ani twojego sposobu myślenia przez różnicę w naszych ocenach. A wy wszyscy powinniście się zastanowić nad własnym zachowaniem. Przecież kowik nie wypowiada się w waszym imieniu tylko własnym więc zamiast go bezcześcić i przekonywać do magii filmu zacznijcie tolerować jego zdanie mimo, iż jest odmienne. A z tobą kowik jeszcze nie skończyłem... skoro tak ci się nie podobał film to rzeczywiście mógłbyś poprzeć to jakimiś argumentami i wyjawić nam co jest z tym filmem wg ciebie nie tak.

ocenił(a) film na 3
pachomir

Drogi pachomirze...ok, zapodam kilka argumentów. Przede wszytskim nie jestem fanem filmów typu "fantasy". Pewnie możecie zapytać, skoro nie lubie fantasy to czemu dla "Alicji..." dałem 8/10 albo wysoko oceniłem "Piratów...". A dałem dlatego ze to NIE jest fantasy fantasy (celowo napisałem dwa razy). Nie kręcą mnie potwarki, stworki czy coś w rodzaju postaci w tym filmie. Ogolnie klimat.. Po prostu ten film nie pociągnąl mnie za sobą, dlatego moja ocena jest taka niska.. I jakos szczególnie w tym filmie denerwował mnie język hiszpański, czego nie było np przy Rec... Wesołych Świąt :)

ocenił(a) film na 8
kowik4

No niestety jeszcze się nie zdarzyło, żeby jakiś rodzaj filmu był odpowiedni dla każdego bez wyjątku. Ty wolisz czystą rozrywkę, a dla nas rozrywką jest ruszenie głową. Bez obrazy bo sam oglądam czasami rozpierdalanki typu "Adrenalina" dla samej satysfakcji. Jak wiesz, ja np nienawidzę horrorów, które w ogóle mnie nie rajcują ani nie straszą, co przecież powinno być priorytetem jeśli chodzi o ten rodzaj i przez moje niskie oceny sam spotkałem się z brakiem tolerancji ale po prostu staram się nie wnikać. Pozdro!

ocenił(a) film na 9
pachomir

kowik4. również stwierdzam, że masz głęboko najebane co też jest powodem dla którego twój mózgojad dawno zdechł.

Oczywiście masz prawo do swojego zdania odnośnie danego filmu, jednak stopień debilizmu z jakim to swoje zdanie przedstawiasz woła o pomstę do Pana. Nie podajesz żadnych argumentów! Nic tylko syf, kiła i mogiła. Co więcej, obrażasz też potencjalnych fanów w/w filmu pisząc, że Labirynt może podobać się wyłącznie dzieciom.

Pytasz czy są tutaj jacyś dorośli a sobą samym reprezentujesz poziom zaplutego szczyla.

ocenił(a) film na 9
Nick_filmweb

Oto argumentacja kowika4! "Film jest do dupy bo nie podobał mi się język hiszpański". Koniec cytatu.

ocenił(a) film na 8
Nick_filmweb

Kolejny taki sam... czy to aż tak bardzo ci przeszkadza, że nie podoba mu się ten film? Co to, apokalipsa? Z drugiej strony założę się, że multum w było u ciebie takich przypadków, że nie podobał ci się film i sam nie wiedziałeś dlaczego. Dla mnie wystarczy, że kowik powiedział, że nie lubi potworków i już wiedziałem jakim jest typem człowieka. Jeden lubi kawę, drugi herbatę, jeden lubi wątróbkę, drugi nienawidzi, jeden lubi potworki, drugi nie. Ech, ja pierdolę, powinien być tu jakiś filtr wprowadzony.