mieszkam w opoznionym lbn i niedlugo dopieto beda to grac. i sie zastanqwiam czy isc. ludze poradzcie bo juz sama nie wiem. z jednej strony mowia ze fajne z drugie dziwne i juz sama nie wiem.
witam! Ja bym odradził pójście do kina na ten film ponieważ nie jest on warty nawet jednego biletu do kina a co dopiero gdy idziesz z kimś. gdyby to była baśń do końca, a jak mam wrażenie że to była telenowela hiszpańska to mogłoby się podobać. w każdym bądź razie filmik jak dla mnie tandetny ale co prawda zdjęcia są ładne i wątek baśniowy wyśmienity ale co z tego jak motyw baśniowy zajmuje około 1/3 filmu.
Nie słuchaj Adi.dm33 bo jak widać się nie zna. Film jest niesamowity ogladalem go juz 3 razy i za każdym razem jestem tak poruszony jak wtedy gdy ogladalem go po raz pierwszy. Jeśli lubisz bardzo dobre ambitne kino to "trafiłaś pod odowiedni adres" - POLECAM. Dawno nie oglądałem tak dobrego filmu. Ale rób jak uważasz, każdemu podoba się coś innego xD.
film jest absolutnie piekny i wzruszajacy. w recenzji na www.filmorg.pl recenzentka pisze: jesli ktos spodziewa sie klasycznej magicznej opowiesci ze wszystkimi jej regulami prawdopodobnie sie zawiedzie.Dwa swiaty-ten rzeczywisty i ten magiczny-chociaz pokrewne wydaja sie sobie obce, stworzone z innej materii, kompletne do siebie nie przystajace. to dlatego ze ten basniowy ma jasno okreslony cel a ten rzeczywisty jest pograzony w strachu i zwatpieniu które wydaja sie prowadzic donikad. jednak i w jednym i w drugim droga prowadzi przez ten sam labirynt. w sercu labiryntu kryje sie zas nadzieja na to co na poczatku jest niedostrzegalne. byle tylko zaufac zasadnosci wlasnych wyborów nawet wtedy gdy pozornie nie otrzymujemy zadnej nagrody.pamietac iz jestesmy o krok blizej chociaz wydaje sie iz stoimy w miejscu.to przeslanie kryjace sie w wedrówce malej ofelii sprawia ze film del toro zapada w sercu gleboko i na zawsze.".... coz ze swojej strony moge tylko dodac ze labirynt fauna to cos wiecej niz film. skale emocji i dramatyzmu mozna porównac chyba tylko z "amadeyszem". zaluje ze nie jestem mlodszy-wtedy pewnie odebrl bym labirynt fauna jeszcze bardziej emocjonalnie. tylko nie myslcie ze mam 40 lat bo mam duzo duzo mniej
Zależy co lubisz. Twórcy tego filmu być może znaleźli sposób jak trafić nonsensem i żenadą do wielu osób spragnionych w życiu "czegoś więcej", tych czytających paulo Coelho i zachwycających się zlepkami pustych słów czy obrazów. Jeśli to Cię kręci to z pewnością odnajdziesz w Labiryncie Fauna "drugie dno", z naciskiem na słowo DNO. Może na tym dnie porażki kinematograficznej odnajdzie się też mały książę, podrzynający gardło swojej ukochanej róży.
Dbając o Twoje zdrowie psychiczne odradzam. Jest wiele arcydzieł kina. Nie trzeba oglądać gniotów.
Pozdrawiam
jezeli dla ciebie przeslanie filmu jest nonsensem to przepraszam ale troche smutno mi sie robi jak pomysle o tobie jakim jestes czlowiekiem
Ja się znam i... niestety znowu się zawiodłem na znaczku "Filmweb poleca"... Odradzam...