PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772}

Las Vegas Parano

Fear and Loathing in Las Vegas
1998
7,5 170 tys. ocen
7,5 10 1 170479
7,1 49 krytyków
Las Vegas Parano
powrót do forum filmu Las Vegas Parano

gówno!!!

ocenił(a) film na 5

................................................................................ .....................................................................ha ha taką recenzję wbijał mi do głowy jakiś bezprzykładny młot zdrowego rozsądku, myślałem wtedy umrę jeżeli obejrzę film do końca, w nocy prześladować będą mnie człekokształtne jaszczury, myślę co to kur*** jest, myślę o czym to kur*** jest, w końcu myślę, że to może moje myślenie jest błędne, mam wrodzoną chęć zaspokajania własnego niezaspokojenia, więc musiałem dowiedzieć się co skłoniło depp'a i del toro do zagrania w tej szmirze, aż wreszcie po niesatysfakcjonujących mnie recenzjach próbujących wbić w moją głowę argumenty, które wyrzygała, wziąłem w ręce książkę, przeczytałem, przemyślałem i zostałem zbesztany przez moją własną naiwność, po połączeniu przeżyć w lęku i odrazie z las vegas parano nie pozostaje mi nic innego jak wystawić zasłużone 9 ze wskazaniem na 10, dlaczego zapytasz, nie dostaniesz żadnych wytłumaczeń, 1. przeczytaj książkę 2. obejrzyj film ---- satysfakcja gwarantowana jeśli wykonasz to w tej kolejności, pewnie niektórzy zrozumieją co autor tego komentarza miał na myśli, pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
qbasinski

aaa! zapomniałem dodać !!komunikat ministra zdrowia: nie zażywaj podczas oglądania, bo się to może skończyć pobytem na "wsypie tajemnic" haha uuuhh...

qbasinski

zobaczenie tego filmu bez książki również nie jest głupim pomysłem, nieźle zakręcony film ;]

qbasinski

osobiście twierdzę, że czytanie książki (która w istocie jest mierna) nie wniesie wiele do odbioru filmu.

ocenił(a) film na 5
mts

nie rozwodzę się jak (nie)zauważyłeś nad jakością książki, ale nad faktem, że jeżeli człowiek jest skonfrontowany z tym filmem całkowicie bezbronny, może się mu wydawać, że jest w pewnym momencie zagubiony, książka wnosi do filmu-może nie wiele, ale do jego interpretacji wnosi bazę i może być mapą, nie będę zajmował się teraz recenzowaniem, ale zastanawiam się jaką miarą książkę oceniasz, bo widzisz ja oceniam film, a do oceny (świadomej i bez cienia ignorancji) książka powinna stać się nieodzowna, oczywiście pomijam przypadek oglądania filmu po amfie bo w tedy film może stać się jeszcze bardziej barwny

ocenił(a) film na 9
qbasinski

Czy ja wiem czy pobudzenie organizmu ubarwi film? Nie sądzę, za to z pewnością naturalne środki psychodeliczne (broń boże psychotropowe) film takowy ubarwią :)

ocenił(a) film na 8
falkuu

lekarz polecił brać 30 akodinów.

falkuu

Co masz na myśli, mówiąc "naturalne środki psychodeliczne"? :]

ocenił(a) film na 9
deri_12

Psylocybina :]
A poza tym to:
- Salvia divinorum (Lamiaceae Lindl), zwana także szałwią wieszczą,
- Dimetylotryptamina (Diplopterys cabrerana oraz Psychotria viridis), jest to substancja którą wytwarza ludzki mózg, w czasie snu w bardzo śladowych ilościach, i w trakcie śmierci w większych ilościach. Profesor Alan Watts tak opisał efekty działania DMT: "Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj". Polecam poczytać o Ayahuasce :)
Polecam troszkę poczytać o tym, no i lsd jest także psychodelikiem, nie zapominajmy, no i nasza kochana zielona ganja :) THC oczywiście w odpowiedniej formie, bo po paleniu nie doświadczamy doświadczeń psychodelicznych.

ocenił(a) film na 9
falkuu

No i zapomniałem wspomnieć o meskalinie, pochodzącej z kaktusa.
Ale poza tym że jest naturalna i pochodzi z kaktusa to nic o niej nie wiem, tolerancja krzyżowa m.in. z LSD i bodajże MDMA.
Meskaliny nigdy na oczy nie widziałem ani nie próbowałem, ale z tego co słyszałem od ludzi to jest to pewien rodzaj kwasu.

Bóg dał nam tyle roślin, dzięki którym możemy poznawać świat, wszechświat i zgłębiać istotę istnienia, życia. Mamy tyle tego że naprawdę piwo ani butelki z wódką na drzewach rosnąć nie muszą, bo tylko nas cofają. Choć ja sam nie pogardzę poł-wytrawnym winkiem czy Jackiem Daniel's'em w szklance pół na pół z lodem :)

ocenił(a) film na 10
falkuu

a ja paroma "harnasiami" przed snem:D

ocenił(a) film na 10
sawin

"harnasie" to syf

ocenił(a) film na 10
vince25xx

się znosz...

ocenił(a) film na 10
sawin

Ja nie, moje receptory smaku..., zwłaszcza po dobrym paleniu....

ocenił(a) film na 10
vince25xx

jak w temacie

ocenił(a) film na 10
qbasinski

po dużej dawce dobrej amfy żaden film nie ma znaczenia

ocenił(a) film na 9
vince25xx

Jak sie na dupie nie potrafi usiedziec w bezruchu przez minutę to potem takie są tego skutki.

ocenił(a) film na 10
falkuu

nie o to chodzi...

ocenił(a) film na 9
vince25xx

Wiesz co nie chcę wiedziec w takim razie o co chodzi, jestem laikiem w dziedzinie psychotropów i chcę aby tak pozostało.
Nikomu do nosa nie zaglądam, przeżyłem krótki co prawda psychotropowy epizod ze środkami przy których czysta amfa to skrobia ziemniaczana, i które do mojego życia nic wartościowego nie wniosły a tylko bałaganu narobiły. Chcesz się bawic to się baw, ale nie próbuj mi przypadkiem wmawiac że gówno to sztaba złota.

ocenił(a) film na 10
falkuu

Masz prawidłowe podejście do tematu, a te środki o których wspominasz to pewnie jakieś depresanty w rodzaju hery, zgadłem ?

ocenił(a) film na 9
vince25xx

Nie zgadłeś i nie zgaduj bo jest to bezcelowe i cokolwiek by to nie było nie jest powodem do dumy.

ocenił(a) film na 10
falkuu

Wiem że to na pewno nie były stymulanty, a może po prostu kłamiesz ?

ocenił(a) film na 9
vince25xx

Nic nie wiesz na pewno.
Rozkmiń to.

ocenił(a) film na 8
falkuu

Jarałeś krak? Meth? Czy po prostu mefik z dopalaczuff?

ocenił(a) film na 9
stonedfish

Widzę że kolega w temacie, szkoda że nie jesteś ze śląska bo mielibyśmy o czym gadac na pewno :)

ocenił(a) film na 10
falkuu

Nie zmieniaj tematu .

ocenił(a) film na 9
vince25xx

Nie wpieprzaj się smarku.

ocenił(a) film na 10
falkuu

ssij !!!

ocenił(a) film na 8