PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=714269}
7,1 84 tys. ocen
7,1 10 1 83991
5,8 28 krytyków
Legend
powrót do forum filmu Legend

jak myślicie, czy za role dwóch skrajnie odmiennych bliźniaków Tom Hardy zasługuje na choćby nominacje do Oskara? Dla mnie był bardzo przekonujący, aczkolwiek ciezko mi odpowiedzieć na to pytanie, jestem ciekaw waszej opinii

Filwmeb

wiesz, nie trudno zauważyć, że Tom wykreował postać tak bardzo różną a mam na myśli Ronalda, zrobił na mnie wielkie wrażenie, sama zmiana barwy głosu, jakby cięższy chód, nieco obłąkany wzrok, gestykulacja - zupełnie inna rola niż ta Reggiego. Ten był lekki, elegancki ale też agresywny. I zrobił to jeden aktor a ma się wrażenie, ze tego drugiego gangstera (Ronalda) gra inny gość. Z czystym sercem życzę mu nominacji, nawet niech będzie za najlepszego aktora pierwszoplanowego. Niech sobie ludzie gadają, że przesadził, że Tom zaczął uszami wychodzić i dupą, dla mnie najważniejsze, że czuć dwie zupełnie inne kreacje :D

Filwmeb

bardzo mnie przekonał, warsztat aktorski niesamowity, był w obydwu rolach prześwietny. Tylko mam wrażenie, że na nominacje do Oscara jakby za szybko dla niego, chyba wystarczy nominacja za pierwszoplanowego?;)) jakby nie patrzeć, to taka transformacja do roli Ronalda, tak bardzo się przecież różniła od roli Reggi'ego... Podziwiam Toma jak cholera no i trzymam kciuki za nominację.