5,4 54 tys. ocen
5,4 10 1 53898
3,8 16   krytyków
Legion
powrót do forum filmu Legion

ocenił(a) film na 7

Czytając opis nieźle się uśmiałam... "...kiedy okazuje się, że młoda kelnerka jest w ciąży z mesjaszem." Zrozumiałam, że laska będzie miała dziecko z mesjaszem, a nie że dziecko nim będzie... No, ale mniejsza z tym. Śmiesznie to brzmiało, ale postanowiłam obejrzeć. No i dobry film był. ;) A nawet bardzo dobry. ;) Bałam się, że będzie podobny do ARMII BOGA. Trochę może i było podobieństwa, ale LEGION był zdecydowanie o niebo lepszy. ;)
Daję 9.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 6
m4d214

Wiesz, że ja też tak zrozumiałem;] Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
m4d214

'' kiedy okazuje się, że młoda kelnerka jest w ciąży z mesjaszem.''
Co za mozg to napisal xD

ocenił(a) film na 7
m4d214

Dobrze że mnie uświadomiliście, że jest inaczej, bo też skojarzyłam że zaszła z mesjaszem, hehe

czort2110

ha ach ten dwuznaczny opis :D

m4d214

Jak można Legion porównywać do Armi Boga??!!.... O.o

Film zły nie był. Ale stwierdzenie że Armia Boga jest filmem gorszym odebrało mi wiarę w człowieka. Nie wypowiem się.... Załamałam się.
Film 5/10

ocenił(a) film na 1
Cpt_Pchelka

Dokładnie to samo chciałem napisać. Bała się, że będzie podobny do Armii Boga, buhahaha. Pewnie za to miała nadzieję że będzie podobny do transformersów i Constantina :)

Armii Boga to klasyk, niestety ciągle przewyższający o pare poziomów wszystkie inne produkcje w temacie anielsko diabelskim. No i chyba najbardziej udana kreacja mrocznego anioła w wykonaniu Walkera. Pamiętam, że jak weszły na rynek gry z cyklu World of Darkness to Armię Boga oglądało się na okrągło.
Pozdrawiam