Lewiatan

Leviafan
2014
7,4 32 tys. ocen
7,4 10 1 31804
7,3 44   krytyków
Lewiatan
powrót do forum filmu Lewiatan

ocenił(a) film na 6

Według mnie film słaby. Irytująca postać żony, której niewiadomo o co chodziło i nie wiadomo czego chciała. Sytuacja związana z domem, nierealna i przesadzona nawet jak na Rosję. Nie twierdzę, że Rosja to ktaj idealny i praworządny, ale to co widać w filmie to istna propaganda. W Rosji to prawda, można wiele rzeczy załatwić pod stołem , ale to co pokazuje ten film jest rozbuchane i przesadzone. Cały ilm jest długawy i nudnawy.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 7
klavka

Klavka, naucz się poprawnie oceniać filmy bo piszesz "słaby" (czyli 3 gwiazdki) a oceniasz na 6 gwiazdek czyli "niezły".
Przez takie niechlujne ocenianie większość filmów na FW ma nieadekwatne oceny.

Filmu jeszcze nie oglądałem więc nie oceniam.

ocenił(a) film na 6
Salmonella

Hm.. Dziękuje za zwrocenie mi uwagi. Ja, oceniając filmy bardziej kieruje się punktacją liczbową, niżeli opisową. Stwierdzenie, że film jest slaby wynikało z tego, że po wielu pozytywnych rekomendacjach spodziewałam się czegoś lepszego, dlatego wypadł słabo.. Aczkolwiek całokształt daje mu 6. Film można obejrzeć z angielskimi napisami na strone netdenegnakino.ru

ocenił(a) film na 9
klavka

Żyjąc w Rosji od 25 lat, pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą co do nierealności tej historii.

klavka

Tak na początek mocna szóstka.
Postać żony rozwinęła sie jednak... - skłonna więc jestem dać nawet osiem.

Spoiler.

Czego właściwie może chcieć żona,żyjąc pod jednym dachem z mężem pochłoniętym walką o "swoje" i będąc udręczoną jakąś dziwaczną komitywą ze swoim pasierbem? Może oczekuje jakiegoś przełomu w życiu,które zaczyna jawić się niczym kierat - bezustanne,mechanicznie powtarzane,niewiele wnoszące do jej życia czynności.