PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36174}
7,7 12 tys. ocen
7,7 10 1 11521
6,4 12 krytyków
Lilja 4-ever
powrót do forum filmu Lilja 4-ever

Bardzo prawdziwy...

ocenił(a) film na 10

Kolejny znakomity film Lukasa Moodyssona. Jest taki jak życie: trudny i dramatyczny. Taki właśnie powinien być !!! Nie zabrakło polskiego akcentu w postaci pana Witka... Tak widziani są Polacy na zachodzie Europy.. niestety ;( Ale tak czy inaczej goraco polecam !!! Dla mnie 10/10 !!!

użytkownik usunięty
Trolik

Faktyczni film ten jest bardzo trudny i dramatyczny, ale czy prawdziwy? Dla mnie sceny z aniołkami były trochę naiwne. Fakt, że "Lilja 4-ever" porusz i trudno o tym filmie zapomnieć, ale nie jest on oryginalny, ani wyjątkowy. Takie tamaty pojawiają sie ostatnio często (i dobrze, bo o tym trzeba mówić) i bywają mniej przewidywalnie zakończone. Ogólnie film jest interesujący, ale bardzo przewidywalny i odrobinę naiwny. Ale zobaczyć warto.

użytkownik usunięty

czy wiecie jak mozna dostac ten film z polskimi napisami??? to b wazne .jezeli cos wiecie na ten temat to piszcie olaarc@wp.pl

użytkownik usunięty
Trolik

jak to motyw z aniołkami sztuczny? moim zdaniem doskonale to nawiązuje do dziecinnego obrazka- anioła stróża w pokoju Lilji jest wizją szczęścia ,nie daną oglądać wszystkim.

Trolik

Racja, jak dlamnie sposob nakrecenia, sugeruje ze film jest odzwierciedleniem tego jak dziewczyna to moze widziec, naiwnie. Tak jak tylko potrafi. Wydaje mi sie ze czepianie sie aniolkow jest nie ma miejscu, sa takie bo takie byc powinny. film na serjo wstrzasa i wytraca z rownowagi, wemnie nie wzbudzil gniewu ale poczucie beznadzieji o wiele gorsze...teraz trudno mi o tym filmie pisac bez emocji.