PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1249}

Mój kuzyn Vinny

My Cousin Vinny
1992
7,3 11 tys. ocen
7,3 10 1 11495
6,8 12 krytyków
Mój kuzyn Vinny
powrót do forum filmu Mój kuzyn Vinny

oscar za ta role w komedi dla marisy tomei ? to zart ktos sie pomylil na filmwebie ? hellooo

użytkownik usunięty
Michal17

Nie, to nie żart. Dla mnie może zgarnąć każdą nagrodę bo jest fajna ;>

ocenił(a) film na 7

ja tez ja lubie , ale oscar ! za te role

użytkownik usunięty
Michal17

Oscary to komercja, tam nie nagradza się prawdziwych filmów przeważnie. To żaden wyznacznik poziomu artyzmu, ale czasami jak widać dają nagrody za rolę... czysto komediowe. Tomei nie jest Z pozoru rola Tomei nie jest wybitna, ale jak widać uwiodła serca tych hipokrytów z krain snów. I bynajmniej nie jest ona wyjątkiem, bo wystarczy wspomnieć Oscarowego Kevina Kline'a w "Rybce zwanej Wandą". Też z pozoru nic nie znacząca, infantylna rola, a jednak Oscar powędrował. Nie ma co się przejmować żadnymi nagrodami, bo żadna nagroda nigdy nie jest do końca wiarygodna. Oscar, glob, palma, nobel - wszystko to polityka i tyle.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7

Czy oscary rzeczywiście nic nie znaczą? Jeżeli siedzi się tylko w kinie niezależnym to rzeczywiście ważniejsze są festiwale np. w Ełku czy też w Brazzaville w Kongo. Można było tam ostatnio obejrzeć bardzo ambitny węgierski film o szewcu, który po 89 przyjechał do Czech i od tamtej pory zajmuje się sprzedawaniem sznurowadeł do lewych męskich półbutów.

użytkownik usunięty
zulombo

Powiem tak:
"Horrorem Nagród Akademii jest to, co prasa robi, aby do nich doprowadzić." - Sean Penn