PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=301330}

Męski sport

We Are Marshall
2006
7,4 13 tys. ocen
7,4 10 1 13133
6,5 2 krytyków
Męski sport
powrót do forum filmu Męski sport

1. INVINCIBLE (VINE NIEPOKONANY)
2. WE ARE MARSHALL(MĘSKI SPORT)
3. CINDARELLA MAN (CZŁOWIEK RINGU)
4. HE GOT GAME (GRA O HONOR)
5. GRIDIRON GANG (GANG Z BOISKA)
6. GRING
7. GLORY ROAD (DROGA SŁAWY)
8. THE BLIND SIDE (WIELKI MIKE)
9. REMEMBER THE TITANS (TYTANI)
10. LORDS OF DOGTOWN (KRÓLOWIE DOGTOWN)
11. WIMBLEDON
12. COACH CARTER (TRENER)
13. FOREVER STRONG (NIEZŁOMNY)
14. ANNAPOLIS
15. HURRICANE SEASON
16. ALI
17. INVICTUS
18. MIRACLE (CUD W LAKE PLACID)
19. MYSTERY ALASKA
20. FRIDAY NIGHTS LIGHTS (ŚWIATŁA STADIONÓW)
21. THE EXPRESS
22. THE REPLACEMENTS (SEZON REZERWOWYCH)
23. THE GREATEST GAME EVER PLAYED (NAJWSPANIALSZA GRA W DZIEJACH)
24. THE WRESLER (ZAPAŚNIK)
25. ANY GIVEN SUNDAY (MĘSKA GRA)
26. THE HURRICANE (HURAGAN)
27. RADIO
28. MEAN MACHINE (MECZ OSTATNIEJ SZANSY)
29. TWO FOR THE MONEY (PODWÓJNA GRA)
30. SEABISCUIT
31. THE LEGEND OF BAGGER VANCE (NAZYWAŁ SIĘ BAGGER VANCE)
32. RESURRECTING THE CHAMP (WSKRZESZENIE MISTRZA)
33. ABOVE THE RIM (NAD OBRĘCZĄ)
34. THE SLAUGHTER RULE
35. THE PERFECT GAME
36. THE FINAL SEASON
37. RIDING GIANTS (UJARZMIĆ FALE)
38. BOBBY JONES: STROKE OF GENIUS
39. MAURICE RICHARD
40. GOL I, II, III

xawery1981

...kolejność niektórych bym zmieniła i dodała jeszcze kilka ;)

ocenił(a) film na 6
Julilla_2

ja bym 2 i 3 część filmu Gol w ogóle usuneła z listy, bo gniot totalny jak dla mnie, Człowiek Ringu na pierwsze miejsce. Reszte bym też minimalnie pozmieniała, ale to naprawdę leciuteńko tak:)

xawery1981

Zgadzam się z obsadą 1 miejsca. Genialna rola Wahlberga!

xawery1981

jak mogłeś nie wymienić filmu Rocky

Proto92

gol i gol2 w "10"

ocenił(a) film na 7
Proto92

Według mnie ta lista bardzo dziwna. Ten pierwszy film to średniak, "THE Hurricane", "Rocky"," Wściekły byk" z De Niro, "Za wszelką cenę" (Clinta) - choć to nie do końca film sportowy, "Senna" z 2010, "Gra o honnor" (1998) i "Triumf ducha" o najleprzym pieściarzu wszechczasów, przy którym ALi, Tysony i Kliczki mogą się schować , a nawet się nadaje "Wojownik" z 2011. Te wszystkie filmy zasługują , żeby tu być w czołówce, a ich tu albo nie ma , albo są nisko.

ocenił(a) film na 9
przemyslav07

a mialbys mozliwosc lub masz moze ten "Triumf ducha"? Gdyz mialem go, na plycie, a ona ulegla zniszczeniu, a bardzo chetnie mialbym go w swojej kinotece.. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
ArO__

Nie , niestety nie posiadam. Mam go tylko jako plik na komputerze.

xawery1981

A tegoroczny 'Fighter'?? z Oscarową rolą Bale'a?

użytkownik usunięty
xawery1981

warto jeszcze wspomnie o jimmy grimble też dobry film

ocenił(a) film na 8
xawery1981

Polecam gorąco Przed metą aka Without Limits. Dla mnie pierwsza trójka sportowych filmów.

ocenił(a) film na 6
xawery1981

Ja bym przesunął Invictusa znaaaacznie wyżej, nawet jeśli sport tam byl na równi z politką, ale ten film jest magiczny, tak samo Express'a ;].
Pozdrawiam

xawery1981

Ta lista sama się unicestwia poprzez brak jednego tytułu który powinien ją otwierać, (a już napewno być na podium), czyli Chariots of Fire (Rydwany Ognia) to tak jak by pisać o najlepszych klubach piłkarskich i nie umieścić tam np. Manchesteru Utd. Nieporozumienie

xawery1981

Jak można robić taką listę nie umieszczając perełek , klasyków , jak np : seria Rocky !
Sporo z tej listy bym usunął , masę wymieniłeś pozycji takich wręcz familijnych jak np: jeden z najgorszych (tego gatunku) WIELKI MIKE !

ocenił(a) film na 10
xawery1981

zapomnieliści całkowicie o "Ich własna liga" ....Tematyka pierwszej profesjonalnej ligi baseballu kobiecego. Świetne role: Geeny Davis, Madonny i oczywiscie Toma Hanksa. Kocham ten film!

xawery1981

Huragan albo Trener najlepszy, Męski sport powinien być znacznie niżej, Gole 1 i 2 wyżej, Radio wyżej,

xawery1981

A gdie ja sie pytam w tym wszystkim "tytani"

ocenił(a) film na 8
maciekb80

Remember the Titans- tytuł oryginalny, patrz punkt 9

Lady_Klaudia

A no tak.Sory

xawery1981

+ Warrior

xawery1981

jak dla mnie brakuje to brkauje dwoch tytulow: The Art of Flight i Moneyball

ocenił(a) film na 7
MVP

Ja wspomnę o Przeklętej Lidze film o lidze angielskej lat 70tych tam nie ma miejsca na żel cr7 , kiwki messiego i miękkiego murawskiego.

MVP

A gdzie Youngblood?? Film świetny przecież...

ocenił(a) film na 8
xawery1981

Pierwsza Liga z Sheen'em, Snipes'em, Berenger'em.

ocenił(a) film na 8
kimson

The Babe z Goodman'em

ocenił(a) film na 7
xawery1981

najlepszy film sportowy to bez watpienia "Rebound: The Legend of Earl 'The Goat' Manigault". Jest po prostu genialny, przede wszystkim nie trzeba nawet lubic koszykowki zeby sie spodobal. Polecilem go kilku osobom i kazda stwierdzila to samo: "zajebisty" ;)

ocenił(a) film na 8
wow_ray

Popieram brak go na tej liście to duże niedopatrzenie.

xawery1981

Obejrzyjcie sobie serial "Friday Night Lights". Według mnie jest to najlepsze dzieło o tematyce sportowej. A zaraz po tym Warrior

xawery1981

A gdzie są "Giganciki" (Little giants) z Edem O'Neillem i Rickiem Moranisem i "Semi pro" z Willem Ferrelem:D. A tak na serio brakuje: Warriora i Rockiego

xawery1981

Kiedy nadejdzie sobota(1996) Świetny film dodałbym do listy.

walek_filmaniak

Kiedy nadejdzie sobota(1996) Świetny film dodałbym do listy. I przypomniała mi się jeszcze Przeklęta liga(2009) .

walek_filmaniak

Kiedy nadejdzie sobota(1996)
Świetny film dodałbym do listy. I przypomniała mi się jeszcze Przeklęta liga(2009) .
Film "Przeklęta liga" rozpoczyna się od… legendarnego gola strzelonego przez Jana Domarskiego Anglikom na Wembley w 1973 roku! Zważywszy na ten fakt, każdy fan futbolu znad Wisły z pewnością zainteresuje się tym obrazem. Ale mam jeszcze jedną dobrą informację: im dalej w fabułę, tym jeszcze ciekawiej!
Jeszcze było kilka dobrych filmów o piłce lepszych od serii Gol

xawery1981

a co z golfem - np Tin Cup wedlug mnie klasa

panhenson

no i boks - jesli pomineles rokiego mogles chociaz dac - Ali lub wsciekly byk
moj ulubiony jesli nie liczyc fightera to Play It to The Bone - kumple do bicia
mozna by spekulowac na temat kolejnosci i pozycji ktore zostaly do tej listy wybrane - zdecydowanie brakuje jej tych starszych produkcji
VICTORY - o ucieczce z obozu pracy w trakcie meczu pilkarskiego ze sylwkiem i spora iloscia gwiazd futbolu - CLASYK
... no ale jesli ktos umieszcza na ow liscie takie pozycje jak dajmy na to gol3... to ja przepraszam

...alez wodzu co wodz

panhenson

albo WIATR o zeglarstwie....
10 ZA POMYSL 4 ZA WYKONANIE

użytkownik usunięty
xawery1981

Moneyball zdecydowanie numer 1. Rocky numer 2.

Widziałem wszystkie części Rockyego, Męski Sport, filmy o sztukach walk czy to boks czy karate, Zapaśnika, Fightera, Trener, Skrzydlaty Szkot, Mecz ostatniej szansy itd itd

Żaden z tych filmów nie zbliża się nawet na trochę do Moneyballa i pierwszej części Rocky'ego

ocenił(a) film na 8

Kolego, ja chyba oglądałem inny moneyball niż Ty, a widziałem go jakieś 5 miesięcy temu, dobry, ale nie bardzo dobry, jak widać pomysł był conajwyżej taki sobie, bo kto pamięta tych którzy byli drudzy, a już nawet nie byli drudzy ? :), nawet o tej tematyce film czyli kasy a nie sportu tak naprawdę są lepsze filmy, mówię oczywiście o kasie w sporcie

ocenił(a) film na 8
zbx

a co do Rocky się zgadzam, ale to dobry film tyle że mało o boksie :-), ale i tak go uwielbiam a nawet postawiłbym go na nr. 1

użytkownik usunięty
zbx

"bo kto pamięta tych którzy byli drudzy, a już nawet nie byli drudzy"

Weź no ułóż jeszcze raz tą wypowiedź bo nie rozumiem o co Ci chodzi konkretnie.Zrozumiałem jedynie że uważasz ten film za dobry ale nie bardzo dobry.

xawery1981

dlaczego 40?

xawery1981

a gdzie masz "Damned United", "Rush", "Secretariat", "Loneliness of the Long Distance Runner", "Chasing Mavericks", "Hidalgo" ?

xawery1981

A co z Poteznymi Kaczorami vel Mighty Ducks ?? ;)

ocenił(a) film na 10
xawery1981

Oj widzę, że mam dużo do nadrobienia w tym gatunku.
https://maritrafilms.blogspot.com/2016/07/meski-sport-2006.html

xawery1981

A gdzie "Biali nie potrafią skakać"? :)