Mama

2013
5,9 89 tys. ocen
5,9 10 1 89468
4,6 19   krytyków
Mama
powrót do forum filmu Mama

Uwaga możliwe mini spojlery.
Nie rozumiem tak niskiej oceny film niesamowicie klimatyczny i przyjemny.
Zacznijmy od tego że film wygląda niesamowicie, ma swój styl i to mi się podoba. Ogólnie strasznie dużo ciekawych motywów jest zawartych w filmie min. pusta chatka w
środku ośnieżonego lasu, gdzieś tam w tle historia starego szpitala psychiatrycznego czy sam motyw ze zdziczałymi dziewczynkami to wszystko buduje niesamowity klimat i
właśnie za ten klimat lubię ten film. Jako horror raczej mało straszny choć jeśli ogląda się samemu w nocy można czasami podskoczyć na fotelu ;] Sama postać matki była
fajna dopóki była cieniem czy niewyraźnymi odbiciami to naprawdę mogło się podobać.
Nie podobały mi się wstawki z widokiem z oczu matki, lepiej było gdy niewiele wiedzieliśmy, sprawiało to że jest bardziej tajemniczo... No i końcówka kompletnie nieudama,
zalatuje może troszki Timem Burtonem przynajmniej ja miałem takie odczucia.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 5
ElTabasco

A według mnie - przerost formy nad treścią,jedynie 82 minuta mną potrząsnęła i przerażająca postać tytułowej 'Mamy',końcówka nieudana
5/10

ocenił(a) film na 5
adamxx68

jak dla mnie sama postać Mamy jest beznadziejna i wręcz śmieszna. Dopóki "trzymali" jej wygląd w tajemnicy to film mi się podobał. Potem tak jak napisałeś - przerost formy nad treścią. 5 / 10