Matrix

The Matrix
1999
7,6 872 tys. ocen
7,6 10 1 871832
8,1 89   krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

ocenił(a) film na 10

Właśnie skończyłem oglądać Matrixa. Z nudów postanowiłem włączyć swój ulubiony filmik. I za każdym razem jest to same uczucie...wow. Nie co ja pisze: WOW!!! Film jest REWELACYJNY. Fabuła, klimat, muzyka, efekty, sekwencje walk, dialogi. Wszystko w tym filmie jest genialne, na niesamowicie wysokim poziomie. Nie rozumiem jak mozna dać takiemu filmowi niej niż 8. Ja daje grubo bitą dyche. Bo film jest świetny , a przede wszystkim oryginalny. Tyle.
POZDRO

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
MlodY

Zobacz sobier Dark City z 1998, pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Auriel

Dobra, określenie oryginalny może nie pasuje, ale ja nie widziałem Dark City czy Ghost In The Shell. Może gdybym zobaczył te filmy może inaczej bym spojrzał na Matrixa. Pozostałe części nie mają prawie nic z pierwszej odsłony oprócz efektów specjalnych. Ale film po prostu ma ten niesamowity klimat, co jest bardzo ważne dla mnie w filmie.

ocenił(a) film na 10
MlodY

MatriX naprawdę sporo wziął z "Ghost in the shell". Na przykład wchodzenie do systemów przez kontakt w karku, zielone cyferki :P, "matrixowy" klimat... Trzeba obejrzeć ten film, by ujrzeć podobieństwa.

PS: Poza tym nawet w takim "Bladzie" było zwolnienie lecących kul z pistoletu. :P

MlodY

3/10 więcej nie mogę nawet jakbym chciał....