Mechanik

El Maquinista
2004
7,6 144 tys. ocen
7,6 10 1 143627
7,2 38   krytyków
Mechanik
powrót do forum filmu Mechanik

Niech ktoś wyjaśni motyw zatrzymywania się Trevorowi czasu na 1:30 w nocy....
Jakoś nie potrafię tego rozkminić...
W sumie chyba najbardziej logiczne byłoby stwierdzenie, że wypadek miał miejsce o 1:30 tylko w dzień, ale podczas nieprzespanych nocy kiedy następowała właśnie ta godzina coś tam w jego głowie zaczynało się kojarzyć?....
Ale nie wiem...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
dacerro

Nie wiem czy o to chodziło ale też mi się skojarzyło z godziną wypadku chyba właśnie o to chodzi.

ocenił(a) film na 8
dacerro

>W sumie chyba najbardziej logiczne byłoby stwierdzenie, że wypadek miał miejsce o 1:30 tylko w dzień

Dokładnie o to chodziło. Podczas sceny wypadku przez chwilę widać zegar wskazujący dokładnie tę godzinę.

Loko0

A widzisz mi to musiało jakoś umknąć :-)
Tak na marginesie to film bardzo ciekawy i Bale zagrał swą rolę znakomicie.
Pozdrawaim

ocenił(a) film na 9
dacerro

a czy moze ktos wytlumaczyc o co chodzilo z Ivanem? gdzie on sie wczesniej pojawil, ze Reznik go zabil? ma on jakies powiazanie z wypadkiem?

kaa_

Można powiedzieć, że jest on bardzo powiązany z wypadkiem, ale wnioskuję po Twoim pytaniu, ze zupełnie gdzieś "przeszłaś" obok tego filmu więc proponuje obejrzeć jeszcze raz w skupieniu, bo naprawdę warto!
Film jest jednym z lepszym dla mnie z tego gatunku :-)
Pozdrawaim

ocenił(a) film na 9
dacerro

starałam się oglądać uważnie, ale właśnie zastanawiałam się KIM jest Ivan a nie CZYM, niesetty błędnie. Później zaczęłam myśleć, że jest on tylko w wyobraźni Trevora, ale pod koniec znów zastanawiałam się kim on jest, faktycznie muszę obejrzeć jeszcze raz, bo oprócz tego mojego 'niezrozumienia' jednego wątku, reszta genialna, pozdrawiam :)

kaa_

No właśnie Ivan jest wątkiem zasadniczym :-P