Średni film jak dla mnie chyba drugi raz bym go już nie obejrzała niestety zawiodłam się troche
szczerze mówiąc nigdy nie zrozumiem co w*******ś tym komentarzem, kimkolwiek jesteś dziwny człowieku, dla mnie ten film jest naprawdę mistrzowski. I do tego rola Boyle'a. Dla mnie jest naprawdę wspaniały.
Dziwny człowieku każdy ma swój gust dla mnie był średni i tyle istnieje dużo lepszych filmów które o wiele mocniej trzymają w napięciu!!!
Jako fan amerykańskiej komediowej szmiry powinieneś dać sobie spokój z filmami psychologicznymi.
Nie dziwie się, że film nie trzymał w napięciu skoro go nie rozumiałeś.
Jeżeli nie zdołałeś rozwikłać fabuły filmu to nie oceniaj, obejrzyj jeszcze raz!
Troszkę "Fight Club'owe" podejście do fabuły ale faktycznie - pomimo świetnej gry Bale'a (nie zapominając o jego kolejnym wychudzeniu się skóry i kości) trudno obejrzeć taki film drugi raz choć pewnie dałoby to możliwość dostrzeżenia rzeczy które mogły umknąć.
a ja rozumiem ze sie nie podobalo
kazdy ma swoj gust a ten film jest dosc "trudny"
nie chodzi mu tu o to ze nie zrozumialas, mysle ze jest prosty w zrozumieniu ale trudny dosc w odbiorze
nie ma zabardzo akcji jako takiej, a klimat jest przytlaczajacy, jak ktos lubi takie rzeczy to film jest niesamowity
jak ktos nie lubi to bedzie nudziarstwo i tyle, nie kazdy musi lubic to samo
zapraszam do przeczytania mojego tematu na temat klimatu w tym filmie, to jest wlasnie sila filmu i to co przyciaga najbardziej
co do fight club, coz wedlug mnie pomijajac ze tu i tu jest motyw schizofrenii to filmy sa od siebie calkowicie rozne
co do mojej oceny filmu to 9/10 i ulubione
ale jesli komus sie nie podobalo to przeciez nie znaczy odrazu ze musial niezrozumiec
trzeba zrozumiec ze rozne sa gusta i nie ma czegos takiego ze np "mechanik ma sie podobac kazdemu i koniec bo dla mnie jest super"
ja generalnie lubie filmy psychologiczne, ale ten mi sie niezbyt podobał. Pewnie zaraz uslysze, e jestem glupia i go nie zrozumialam - wiec zdziwie was ale wlasnie to ze byl tak oczywisty i tak przewidywalny i od razu mozna bylo sie domyslec ze Ivan to Reznik to m.in. dlatego mi sie nie podobal. Klimat filmu generalnie fajny, ale i tak film 5-6/10