Mechanik

El Maquinista
2004
7,6 144 tys. ocen
7,6 10 1 143626
7,2 38   krytyków
Mechanik
powrót do forum filmu Mechanik

ocenił(a) film na 5

Średni film jak dla mnie chyba drugi raz bym go już nie obejrzała niestety zawiodłam się troche

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
sim2011

szczerze mówiąc nigdy nie zrozumiem co w*******ś tym komentarzem, kimkolwiek jesteś dziwny człowieku, dla mnie ten film jest naprawdę mistrzowski. I do tego rola Boyle'a. Dla mnie jest naprawdę wspaniały.

ocenił(a) film na 5
whiterabbit9

Dziwny człowieku każdy ma swój gust dla mnie był średni i tyle istnieje dużo lepszych filmów które o wiele mocniej trzymają w napięciu!!!

ocenił(a) film na 10
sim2011

Jako fan amerykańskiej komediowej szmiry powinieneś dać sobie spokój z filmami psychologicznymi.
Nie dziwie się, że film nie trzymał w napięciu skoro go nie rozumiałeś.
Jeżeli nie zdołałeś rozwikłać fabuły filmu to nie oceniaj, obejrzyj jeszcze raz!

ocenił(a) film na 5
ClubbedToDeath

NUDA!!!

ocenił(a) film na 7
sim2011

Troszkę "Fight Club'owe" podejście do fabuły ale faktycznie - pomimo świetnej gry Bale'a (nie zapominając o jego kolejnym wychudzeniu się skóry i kości) trudno obejrzeć taki film drugi raz choć pewnie dałoby to możliwość dostrzeżenia rzeczy które mogły umknąć.

ocenił(a) film na 9
Szymon_SuitUp

a ja rozumiem ze sie nie podobalo
kazdy ma swoj gust a ten film jest dosc "trudny"
nie chodzi mu tu o to ze nie zrozumialas, mysle ze jest prosty w zrozumieniu ale trudny dosc w odbiorze
nie ma zabardzo akcji jako takiej, a klimat jest przytlaczajacy, jak ktos lubi takie rzeczy to film jest niesamowity
jak ktos nie lubi to bedzie nudziarstwo i tyle, nie kazdy musi lubic to samo

zapraszam do przeczytania mojego tematu na temat klimatu w tym filmie, to jest wlasnie sila filmu i to co przyciaga najbardziej

co do fight club, coz wedlug mnie pomijajac ze tu i tu jest motyw schizofrenii to filmy sa od siebie calkowicie rozne

co do mojej oceny filmu to 9/10 i ulubione
ale jesli komus sie nie podobalo to przeciez nie znaczy odrazu ze musial niezrozumiec
trzeba zrozumiec ze rozne sa gusta i nie ma czegos takiego ze np "mechanik ma sie podobac kazdemu i koniec bo dla mnie jest super"

ocenił(a) film na 5
sim2011

ja generalnie lubie filmy psychologiczne, ale ten mi sie niezbyt podobał. Pewnie zaraz uslysze, e jestem glupia i go nie zrozumialam - wiec zdziwie was ale wlasnie to ze byl tak oczywisty i tak przewidywalny i od razu mozna bylo sie domyslec ze Ivan to Reznik to m.in. dlatego mi sie nie podobal. Klimat filmu generalnie fajny, ale i tak film 5-6/10

ocenił(a) film na 10
karolinaandlukasz

"zdziwie was ale wlasnie to ze byl tak oczywisty i tak przewidywalny i od razu mozna bylo sie domyslec ze Ivan to Reznik" - skoro Twoim zdaniem postać Ivana i Reznika to jedno i to samo to polecam obejrzeć raz jeszcze.