PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493926}

Medium

Hereafter
2010
6,4 27 tys. ocen
6,4 10 1 27272
4,3 10 krytyków
Medium
powrót do forum filmu Medium

Siadając do tego filmu zupełnie nie wiedziałem czego się spodziewać. Nie miałem pojęcia kto tu gra, czyj to film ani o czym w ogóle jest. Ba! Zagadką było nawet czy to komedia, dramat, horror czy dokument. Pamiętałem tylko, że na jednym forum ktoś miał dobrą opinię i akurat trafiła się okazja do obejrzenia. Nie chcę zdradzać za dużo fabuły. Mamy tu trzy osobne historie. Wszystkie mają jakiś wątek z pogranicza życia i śmierci. Słynna francuska dziennikarka, kilkunastolatek z Londynu i robotnik z San Francisco. Ich historie są ciekawe i proste ale niebanalne. Film bardzo mi się podobał. Akcji praktycznie tu nie ma, a seans zupełnie się nie dłużył ani nie nudził. Matt Damon pokazał się z rewelacyjnej strony, Cécile De France bardzo dobrze ale najbardziej wyróżniłbym tego małego chłopca, Frankie McLarena. Dzieciaki zwykle grają jak bracia Mroczek, a ten młody był naprawdę świetny. Kilka scen naprawdę ściska za gardło albo wgniata w fotel. Na koniec, podczas napisów, okazało się, że reżyserem jest nie kto inny jak Clint Eastwood. Kolejny dowód na to, że facet robi filmy wybitne lub bardzo dobre. Hereafter należy do drugiej kategorii. Polecam.