E tam, co w nim rewelacyjnego. Życie pozagrobowe, temat który jest atrakcyjny dla każdego z nas, z wiadomych względów, ba nie tylko filmy, ale i religie budują na nim swoją potęgę :P Mam nadzieję, że Clint się jeszcze "tam" nie wybiera, bo choć ten film był infantylną bajeczką, z pozorami "uduchowienia", to ogółem uwielbiam filmy Clinta i nawet tą baję kupuję w jakimś tam stopniu :)
Hehe, podobał mi się tzw. "zimny odczyt" na seansie babki-medium, który jej trochę nie wyszedł ;)
Eastwood w zdecydowanie słabszej formie i jakby się szykował do trumny. Film słaby, rozklejony, bez jaj i charakteru.
zgadzam się z adamkl1. być może nie jest to film, którego mogliby się spodziewać fani Estwooda, ale ma swój klimat i świetnie się go ogląda. Dobrze, że nie sugerowałam się tą oceną, bo jest zdecydowanie zaniżona, a niektóre niepochlebne wypowiedzi są wręcz żenujące.
Film widziałem przypadkiem, nie wiedziałem nawet co zaczynam oglądać, już od samego początku mnie zaciekawił. Gdy zobaczyłem Matta Damon 'a dopiero skojarzyłem że to nowa produkcja Clinta Eastwooda. Szczerze gdybym przeczytał te wszystkie opinie przed filmem (w większości negatywne) nie sądzę żebym się zmusił do niego. Na szczęście stało inaczej i muszę przyznać że "Medium" jest bardzo dobry. Nie zgodzę się że Eastwood w słabej formie itp. nie czułem tu nacisku na "Uduchowienie", jest bardzo neutralnie w kwestii religii. Może zrazić tym że jest długi i powolny, ale taki właśnie ma być. Bardzo rzadko mam styczność z podobnym gatunkiem (nie zgodzę się ze stroną główną że jest to też Thriller) ale od czasu do czasu taki film jest niezbędny. Zgadzam się całkowicie z założycielem tematu średnia 6,5 to żenada, +8/10 jestem pod ogromnym wrażeniem.
Bo KAŻDY MA INNY GUST. Powiedzcie lepiej za co te 9?? Film był aż tak rewelacyjny, porywający wzruszający????? Nie sądzę. Mnie on nie zmusił to żadnych przemyśleń, co do tematu przedstawionego w filmie, gra aktorska nie jest zła ale poniżej oczekiwań jak cały film z resztą. Więc przestańcie gadać bzdury że ten kto daje niższą ocenę jest debilem bo takie gadki świadczą o waszym poziome niestety. 5/10
Nikt tu nikogo debilem nie nazwał, średnia 6,5 stawia Medium niżej od masy beznadziejnych filmów i to jest żenujące. To że komuś się nie podobał i dał niską ocenę to nie moja sprawa i nie mam zamiaru wyzywać go w jakikolwiek sposób. Masz rację na szczęście każdy ma inny gust,. Co do przemyśleń po filmie to mnie rzadko dopadają :) Matt Damon aktorem wybitnym nie jest i raczej nie będzie więc tu może jest słaby punkt filmu, mnie bardziej zainteresowała postać grana przez Cécile De France. Nie mam w zwyczaju również dyskutować o czyimś "poziomie" skoro go nie znam.
6.5 to dobra nota, bo jak wielu zapomina filmweb ma skale 10 STOPNIOWĄ. wiec jak na taki film i tak z notą jest dobrze. Mówisz że Medium jest niżej od masy beznadziejnych filmów, ale też plasuje sie na równi z takimi które są o niebo lepsze od niego. Nie trzeba nazwać kogoś debilem wprost tekst " Ocena taka i taka świadczy o poziomie użytkowników" mówi sam za siebie, wiec taki pełen treści argument co do filmu świadczy o założycielu tematu.
Poprosze tytuły o niebo lepsze z taka oceną wtedy dyskusja stanie się merytoryczna a nie teoretyczna.Bo Twoje 5/10 własciwie wiele już wyjaśnia ale czuje,że bardziej ujmują Cie Wenezuelskie telenowele.
Słucham?? Dlaczego od razu z takimi tekstami wyjeżdżasz??? Nie jesteś w stanie pojąć ze komuś film mógł się nie podobać?? 5/10 to nie jest nota tragiczna, nie dałam 1 czy 2, wiec Twój komentarz świadczy o tym ze oceniasz wysoko bo" Clint reżyserował wiec nie wypada dać mniej niż 8", " no bo Matt Deamon gra", " no bo tak jest modnie" , a dlaczego tak uważam???- bo Ty, naciskając na merytoryczną dyskusje sam nie podałeś żadnych argumentów- BRAWO. Tytuły?? Prosze, All Good Things, Peacock, Cracks, Helen, ( wszystkie wahają się od 6,5 do 7,0 wiec mniej więcej ten sam przedział). Zanim wyjedziesz z tekstem"Twoje 5/10 własciwie wiele już wyjaśnia ale czuje,że bardziej ujmują Cie Wenezuelskie telenowele." zastanów sie, i przyjmij do wiadmości że nie każdy zachwyca sie tym czym ty a pisząc taki komentarz obnażasz tylko swój poziom kultury osobistej. Film miał swoje dobre aspekty- mnie ujęła historia bliźniaków- i nic wiecej, dlatego ode mnie 5/10
ok,zamykam dyskusje o gustach podobno sie nie dyskutuje.Dobrze,że wystapił w tym filmie motyw blżniaków bo pewnie dałabyś 2/10.Pozdrawiam.
" Motyw bliźniaków"- to określenie pozostawię bez komentarza. , a całą swoją odpowiedzią, pełnej argumentów, tylko potwierdziłeś to o czym wcześniej mówiłam. Nie wiem jaką bym dała ocenę bo film był jaki był i oceniam go takim jakim widziałam.
Hmm ... na mnie ten film zrobil dobre wrazenie. Dlugo czekalem na cos w tym stylu. Poczatek wydawal mi sie kolejnym filmem "katastroficznym" .... a tutaj niespodzianka. POLECAM. 9/10
Dałem 5 i rozumiem, że twierdzisz iż mój poziom filmowy jest niski. To miło że tolerujesz zdanie innych :-)
Co do filmu niestety słabiak straszny. Damon zapewnie zagrał u Eastwood będąc przekonany, że film będzie hitowy ale niestety...
Filmów o skrzyżowanych, rówolegle prowadzonych historiach wielu ludzi już było wiele - chociażby pierwsze z brzegu Amores Perros, Babel czy ostatnio Unthinkable. Medium natomiast zawiódł na całej linii, momentami mocno przynudzał, nie wtrząsał na żadnym etapie, nawet na końcu nie daje do myślenia, bo niczy o czym mamy myśleć po tym filmie? O życiu po śmierciu? O tym czym jest śmierć? W tym temacie do myślenia może dawać Źródło Aranofskiego.
Dobra realizacja (w tym momentami świetna muzyka) i to wszystko - 5/10, chociaż to i tak za dużo.
Film oceniam jako bardzo dobry. Jednak Pan Clint się postarał:) Dodatkowo mój ulubieniec Maaaaaaaaaaat Daaaaaaaaaimon:D Zawiedziona jestem tylko końcówką... Czuję niedosyt.
Ja czekajac na filmy ktore moga okazac sie swietne mimo ze nie byly prawie nigdzie reklamowane kieruje sie ocena strony IMDB bo niestety ale filmweb opanowala banda ignorantow ktorzy oceniaja na miano arcydziela filmy odmozdzajace typu transformers, a dziela jak np. ojciec chrzestny oceniaja na 1... zenada az rece opadaja. jak dla mnie film 8/10