PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1070}

Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną

Twin Peaks: Fire Walk with Me
1992
7,4 50 tys. ocen
7,4 10 1 49806
7,0 43 krytyków
Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną
powrót do forum filmu Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz za mną.

Tak jak powyżej. Czy film można obejrzeć nie mając kompletnie żadnej styczności z serialem?

szmyrgiel

Obejrzyj prolog, potem serial, a na końcu resztę filmu :)

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

Nie radzę...

ocenił(a) film na 7
szmyrgiel

Ja obejrzałam, choć serialu nie znam i podobał mi się. W końcu to prequel...

mam_rysia

Bzdura,właśnie dlatego że nie znasz serialu tak to oceniasz...Zepsuje cały serial obejrzenie filmu najpierw.

szmyrgiel

Nie bardzo,mi się nie spodobał bo nic z niego nie zrozumiałam,ale po obejrzeniu serialu stwierdzam ze genialny : ))

szmyrgiel

radze na poczatku serial obejrzec a potem film - odwrotnie nie ma sensu!! serial straci wtedy na dramatyczności!!!! film jest jakby dopowiedzieniem serialu, kropka nad i;0

urga

a można obejrzeć ten film po połowie 2 sezonu? :)

olaaa11-11

film pokazuje co było przed śmiercią Laury Palmer. przedstawia wydarzenia kilka dni przed...

urga

wiem:) rozumiem, że odpowiedź taka lekko wymijająca, żeby nie spoilerować?

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

Tylko po serialu bo seans filmu będzie chaosem.

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

Odradzam. Ja tak zrobilem,bo akurat ogladalem wazniejsze filmy Lyncha i trafilem na ten. Film wydaje sie nudny, nie rozumialem watkow,jest on jakby uzupelnieniem do serialu. Oczywiscie obejrzenie go spowodowalo,ze zaczalem ogladac serial.Z jednej strony to bylo fajne,ze po obejrzeniu filmu wszystko dopiero sie zaczyna i przede mna wiele odcinkow serialu. Po obejrzeniu serialu obejrzalem film jeszcze raz,i dopiero wtedy byl dla mnie bardzo ciekawy.Zrozumialem,kim jest Teresa Banks,wczesniej pierwsze 30 minut fimu nie mialo dla mnie sensu.

ocenił(a) film na 7
szmyrgiel

Można, tylko po co.