PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=223546}

Motel

Vacancy
2007
6,0 21 tys. ocen
6,0 10 1 20529
6,1 10 krytyków
Motel
powrót do forum filmu Motel

Sporo negatywnych wibracji odbieram od Filmwebowiczów odnośnie tego filmu.

Naprawdę nie jest tak tragicznie, największym minusem tego obrazu jest chyba nagromadzenie momentów, w których podczas oglądania zadajemy soobie pytanie 'gdzie się podziali ci cholerni prześladowcy'? W końcu to jest motel, a nie Mokotów czy inne osiedle. Może idą na grzyby, po 10 minutach wracają, robią rundkę dookoła budynku i z powrotem do borowików :) ?

Ale nic to, do obejrzenia wybrałem odpowiednią godzinę (po 22:00), nastawiłem się również odpowiednio ("to nie będzie 'Notting Hill', daj się wciągnąć" ;) no i poskutkowało. Powolny start, który jednak było potrzebny, z resztą ciekawie zaprezentowano nam dzięki temu gł. bohaterów, myślę, że dzięki temu zależy nam na nich bardziej, niż na jakiejś grupce dzieciaków z n-tego slashera.

Ciesze się, że twórcy przedłożyli klimat i napięcie nad chlapanie krwią. Oczywiście nie zabrakło momentów 'pojawiania się znikąd', ale naprawdę - pewnych rzeczy nie da się pokazać inaczej, można co najwyżej modyfikować podstawową wersję.

Koniec końców - lepsza połowa kina z dreszczykiem, choć nikt nie liczył na Oscary kręcąc 'Motel'. Przymknijcie oko i dajcie się ponieść :). 6-7/10. Pozdrawiam!