PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=223546}

Motel

Vacancy
2007
6,0 21 tys. ocen
6,0 10 1 20529
6,1 10 krytyków
Motel
powrót do forum filmu Motel

motel

ocenił(a) film na 7

W ciągu ostatnich lat mało było ciekawych pozycji, po obejrzeniu Zew Krwi i Sadysty do Motelu podszedłem sceptycznie. Musze przyznac ze jestem mile rozczarowany. Motel to całkiem niezły trzymający w napieciu horror. Ciekawa akcja, mało stereotypowych rozwiązań ( może poza śmiercią policjanta który ginie w każdym horrorze ). Trupy są trupami a nie chodzącymi zombie. Bardzo "przyjemny" klimat osamotnienia, nocy, bezradnosci no i te filmy ! Dla fanów horrorów pozycja obowiązkowa ! Polecam oglądac w samotnosci w nocy ;]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
yrub

a ja wsumie - mimo naiwnosci sceny - poczulem ulge ze gośc przezyl ;p Ostatnio ogladalem ocean strachu i jakos sie zle czulem ze glowni bohaterowie nie przezyli...

ocenił(a) film na 7
maro21

szczerze mowiac to w tym filmie bylo wiele naiwnych/banalnych scen (np po zabiciu bandziora w okularach kobieta od razu znalazla kabel do telefonu w jego spodniach)..... no ale film i tak godny uwagi.

ocenił(a) film na 10
yrub

ja tez jestem po obejzeniu Motelu i w zasadzie nie mam ni do dodania i ni do ujęcia. Bardzo podobała mi sie muzyka bo to w duzej mierze ona trzymała napięcie. Bardzo mi sie podobała gra aktorow i senariusz. Równiez spodziewałem sie ze głowni bohaterowie zgina wiec to ze przezyli było dla mnie miłe. no to tyle co moge powiedziec. 10/10 za dobre zdjecia

ocenił(a) film na 6
ToySoldier

mnie tez ten film pozytywnie zaskoczyl, podobalo mi sie ze fabuła nie byla glupkowata jak to zazwyczaj bywa w takich filmach, bohaterowie zachowywali sie w miare racjonalnie a nie jak banda durniów ktora ginie na wlasne zyczenie, wszystko trzymalo sie kupy, ogolnie fajny filmik

maro21

obejrzałam sama w nocy i specjalnie mnie nie poruszył - kiepski i momentami banalnie przewidywalny, ale miło wiedzieć, że gusta bywają aż tak różne

ps. to thriller, a nie horror :p

ocenił(a) film na 8
maro21

Ten film to dowód na to że nie trzeba efektów specjalnych by przestraszyć widza. Dzięki temu jest niesamowicie realistyczny, nie ma w nim zmyślonych potworów, zombi, obcych itd. Trzyma w napięciu od początku do końca. Polecam chętnym na porządną dawkę emocji :)

radzio200

Bardzo dobry film. Musze przyznac, ze dawno nie ogladalem horroru w ktorym bym sie naprawde bal :] A tu bylem momentami niezle posrany. Zaczelo sie od wedlug mnie kluczowego momentu, gdy koles oglada sobie ta kasete i nagle odkrywa, ze te sceny sa prawdziwe i dzieja sie w pokoju tego motelu. Az mnie ciarki rpzeszly po plecach i od tego momentu zaczalem sie bac. Do tego dochodzi bardzo realistyczny scenariusz. W dzisiejszych czasach zapotrzebowanie na filmy sadystyczne u niektorych grup spolecznych na pewno rosnie i kto wie czy gdzies taki motel nie mial kiedys miejsca bytu. Jedna scena mnie tylko dziwi tego kolesia tira ktory odbieral kasety. Jest tam pewna sprzecznosc, bo jesli koles byl z nimi i wiedzial, co sie dzieje w tym motelu, to nie powienien robic zdziwionej miny i podchodzic zaciekawiony do okna w ktorym oni wolali o pomoc, a jesli nie byl z nimi to dlaczego po wreczeniu kaset tak spokojnie odjechal nie pytajac wogole o nich. Ale film i tak super i polecam kazdemu kto lubi sie czasami pobac :]