Dostrzegam groźną analogie. ten film to przecież przesłanie o walce Boga i jego aniołów z rajskich światów z szatanem, synem piekieł, diabłem i bratem Jezusa czyli Lucyferem!! Bane więc jest to alterego Lucyfera, Batman to Chrystus, Elektrownia to Bóg zbawiciel ziemi a bomba to zapewne Bestia Objawienie '1:3 Błogosławiony,
który odczytuje, i którzy słuchają
słów Proroctwa' i wszystko jest bardziej jasne Co myslicie o tej interpretacji?
Cały czas analizuję 'Mroczny Rycerz powstaje' i to mnie utwierdza, zobacz apokalipsa św Jana “i ujrzałem Bestię
wychodzącą z morza mającą dziesięć rogów i siedem głów" to przecież pasuje do opisu technologii pojazdu a 'wychodząca z morza' to względne od obserwacji, wygląda na opis dziecka z autobusu na moście z końcówki, ono tak to widziało! w tym filmie gra też Morgan Freeman symbol Antychrysta! ten film to zapowiedź prawdy !
O kurde :)
Muszę powiedzieć że takiego komentarza w tym filmie to bym się nie spodziewał (szok)
Ale jak widać życie potrafi zaskakiwać :P
Kompletnie się nie zgadzam z tym że twórca tego filmu wzorował się na religii ale porównanie Boga do elektrowni to nie wiem czy to szczyt : głupoty , herezji czy geniuszu :P
co do apokalipsy jest to tak dziwny rozdział w biblii że tam można naprawdę wiele różnych rzeczy porównać i będzie pasować .
To nie jest wcale aż takie wielkie nadużycie,ale ja bym poszedł trochę w inną stronę niektórych interpretacji. Zgadzam się jednak, że Bane przypomina Szatana. Moim zdaniem ten film stanowi ostrzeżenie. Nie wiem czy było zamierzone, ale niektóre sprawy ukazane w tym filmie powinny byc potraktowane naprawdę poważnie. Chociażby po to, aby nigdy do nich nie doszło. Można uznac, że przesadzam, ale przypominam, że na samej premierze tego filmu zmarło kilka osób, a Ledger zmarł wkrótce po roli Jokera. Zło nigdy nie umiera.
Dobra celna uwaga, racja aktor grający Jokera jak wiadomo pochodził z Australii, już rozumiecie? Tam jest góra czerwonej skały, on tam był a te skały są opętane, i źle moce przeszły na niego, i w chwili gdy zapadł się w otchłań zła demony zaatakowały, ateistyczne brukowce mówiły że to wina amfetamin ale to kłamstwo, Lucyfer spalił mu duszę! kolejny opętany to Joker z Denver, ten film sprowadza na widzów opętanie
Dobra celna uwaga, racja aktor grający Jokera jak wiadomo pochodził z Australii, już rozumiecie? Tam jest góra czerwonej skały, on tam był a te skały są opętane, i źle moce przeszły na niego, i w chwili gdy zapadł się w otchłań zła demony zaatakowały, ateistyczne brukowce mówiły że to wina amfetamin ale to kłamstwo, Lucyfer spalił mu duszę! kolejny opętany to Joker z Denver, ten film sprowadza na widzów opętanie