PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9819}

Nędzne psy

Straw Dogs
1971
7,4 9,1 tys. ocen
7,4 10 1 9051
6,9 34 krytyków
Nędzne psy
powrót do forum filmu Nędzne psy

Obejrzalem ten film zachecony innymi filmami Peckinpaha. Konwoj bardzo mi sie podobal, to samo Ucieczka Gangstera. Dzika banda jakos nie przypadla mi do gustu. Ale ten film to juz kompletnie jakies nieporozumienie. rozumiem ze kiedys mogl sie podobac, ale teraz raczej ciezko sie go oglada. Drugoplanowi aktorzy wypadaja zalosnie. Pelno tutaj dziwnych i niepotrzebnych scen. Dialogi sa jakby pourywane. Panuje ogolnie chaos. Moz kiedys sposob w jaki zostal nakrecony ten film byl pewna nowoscia, ale i tak jestem zdania ze ten film nie jest zbyt dobry patrzac na calosc. Strasznie ciezko sie go oglada. Po godzinie filmu zaczalem sie zastanawiac kiedy sie cos zacznie dziac. I powiecie ze sie nie znam, ze nie zrozumialem. Moze nie. Ale w zyciu nie ogladalem tak chaotycznego, irytujacego i ciezkiego do ogladania filmu.

wlodekbojano

Mam bardzo podobne odczucia co do tego filmu :/ Może jak na tamte czasy był bardzo dobry, ale się zestarzał. Był tak chaotyczny, że czasami ciężko było się połapać gdzie co i jak

ocenił(a) film na 5
wlodekbojano

Zgadza się pełno dziwnych wręcz absurdalnych scen-zachowań jak dla mnie żadne arcydzieło może w latach 70-tych robił jakieś wrażenie ale jak na dzisiejsze czasy to delikatnie mówiąc średnio....