Prawdziwe kino o wampirach skonczyło się na Blejdzie. Chyba, że znacie jakieś filmy ciekawe o wampirach, które były nakręcone po nim to z chęcią się nimi zainteresuję (tylko nie podawajcie serii filmów z Milą Jowowicz).
Teraz o Segalu. Seagal - oczywiście mógłby sam wszystkich rozwalić tym mieczem nie potrzebny był mu oddział. Zastanawiam się czemu schodzi on coraz niżej w aktorstwie. Nie chce mu się? Nie ma sił? Ambicji? Jego stare filmy były dobre, teraz to już niestety przeszłość a tak było miło oglądać jak łamał ludzi wykorzystując ich siłę.
Teraz o filmie. Film z gatunku - pokrój mnie na kawałki, dodaj kilka scen i wyjdzie tandetny serial, których pełno w TV.
pozdrawiam.
Ok. Wszystko ładnie. Zgadzam się z tym co napisałeś, ale na miłość boską nie rań języka. Jaki "Blejdzie"? -_- "Blade" jak już.
Tak, wiem. Cóż, skrzywienie anglistki.
To tak moja zabawa na tytuły filmów. Co niektórzy tłumaczą tytuły filmów "American History X" na "Więzień nienawiści", a drudzy - jak ja potrafią napisać dla zgrywu tytuł filmu np "blejdzie". Fajna uwaga z Twojej strony. Miło też zobaczyć, że ktoś ma podobne zdanie.
A mnie jest miło, że nie wkurzyłeś się. Zaraz po tym, jak to napisałam zaczęłam żałować. Jesteśmy w tym samym wieku (a przynajmniej w przybliżeniu, jeśli wierzyć twojemu nickowi) a z moim komentarzem wyszłam na stateczną zarozumiałą 30-latkę. ^^
I naprawdę zgadzam się z twoją wypowiedzią. Sama nie mogę już patrzeć, jak ten facet się marnuje w tego typu produkcjach. Poza tym również uwielbiam filmy o wampirach. :) Ale jeśli sądzisz, ze ten film to dno to polecam ci Bloodsuckers - TO jest najgorszy film o wampirach, jaki widziałam. :/
Właśnie ściągnęłam kilka torrentów z nowymi filmami i mogę ci kilka polecić. Są z tego roku więc możliwe, ze ich nie znasz - z wcześniejszych lat o wampirach oglądałam chyba wszystkie. Z jakichś 13 filmów chyba tylko 2 są o wampirach.
Bled (może być fajny)
Lesbian Vampire Killers (nie, nie wiążę z nim dużych nadziei)
Osobiście uwielbiam Underworlda, ale nie ze względu na wampiry tylko wilkołaki, ^^" ale niestety nie ma zbyt wielu filmów z nimi (zwłaszcza dobrych). Co tam jeszcze... wszystkie części Dracula odrodzenie jest w porządku. Znaczy się dobra fabuła i wykonanie. Zawsze przepadałam za "Nieustraszeni pogromcy wampirów". Do tej pory go lubię.
Lesbian Vampire Killers - widziałem - strasznie kiepski i nie wart poświęcania czasu.
"Nieustraszeni pogromcy wampirów". - mam w swojej kolekcji kiedys taka wychodziła - mam i bardzo lubię.
Jeśli znasz jakieś inne filmy z chęcią poznam ich tytuły.
Tylko wampiry cię interesują? No to może...
-- 30 dni mroku (niby w recenzji jest, że to wampiry, ale ,nie to wyglądało na skrzyżowanie wampirów z wilkołakami)
-- Bloodrayne I & II (osobiście bardzo lubię II niby wiem, że nic wielkiego, ale tak jakoś podoba mi się motyw z tym całym Billym Kidem)
-- Buffy (oglądałam serial i film. Na pewno znasz, ale może nie oglądałeś.)
-- Czy boisz się ciemności? (mam wszystkie sezony na dvd. Przywiozłam ze stanów, ale z tego co wiem można ściągnąć odcinki torrentami tylko chyba seed i jakość jest kiepska)
-- Pure Blood (nowy seria. Powinien ci się spodobać jeśli lubisz kombinację seks + wampiry)
-- Łowcy wampirów: Los Muertos
-- 3 części Od zmierzchu do świtu
-- Wywiad i Królową potępionych na pewno znasz
-- Podobnie jak starego dobrego Dracule
-- O Twilight już nie wspomnę
-- Van Helsing jeszcze
Z tego co wiem jest jeszcze nowy serial... Pamiętnik wampirów czy jakoś tak. Nie oglądałam bo ma na razie tylko kilka odcinków a ja nie lubię czekać. ^^
Powyższe tytuły wzięłam z mojej listy ulubionych - dodaję do ulubionych wszystko co kiedykolwiek obejrzałam. Ale robię to od niedawna i nie wszystko tam jest.
Może mi się zrewanżujesz jakimiś filmami o wilkołakach? :D
nemesisswan
(( 30 dni mroku (niby w recenzji jest, że to wampiry, ale ,nie to wyglądało na skrzyżowanie wampirów z wilkołakami ))
Teraz to mnie Równo na deski rozłożyłeś.
Bez urazy ale Same Gnioty Poleciłeś...oprócz
Van Helsing-a
A Pamiętnik wampirów to No cement.
Tak naprawdę jest Bardzo mało dobrych filmów o wampirach...
Chciałem zwrócić uwagę, że Pure Blood to nie serial, pewnie pomyliło ci się z True Blood. Tak na marginesie True Blood fajny serial, skierowany dla starszych nastolatek.
A jeśli chodzi o film pod jakim piszemy komentarze to jak na nisko budżetowy, załatwili sobie niezłą taśmę, bo większość filmów z tej grupy kręci na "gruboziarnistych" i w dodatku jeszcze z wolnej ręki co jest bardzo denerwujące. I muszę powiedzieć, że gdyby nie te dialogi i miał więcej wybuchów to na bank obejrzał bym go w kinie.
Przecież te stwory przedstawione w filmie to nie wampiry!
To jakieś tępe zombie ,które muszą się najeść. :/
Makabra!
Film podchodzi pod gore.
Jak mi brakuje jakieś dobrego,nowego filmu o wampirach... :(((((
A Steven? Jego rola ogranicza się do trzykrotnego wypowiedzenia słów o
treści "musimy oczyścić teren" i do tego,że non stop łazi i macha sobie tym
scyzorykiem. :/
Masakra!
-10/10
fakt, w filmie pewien facet stwierdza, że to są mutanty spowodowane zarażeniem wirusa. Film jest słaby.
Inne filmy z wampirami prócz tych wymienionych powyżej:
- Wampir W Brooklynie
- Nosferatu Wampir
- Cień Wampira
- Krew Jak Czekolada
- filmy których nie oglądałem
- i oczywiście masa filmów nieudanych, których nie warto wymieniać.
Ja znam jeszcze:
-królowa potępionych
-wywiad z wampirem
;)
a faktycznie ten film nie należy do udanych, ale da się obejżeć.
wiekszosc to niestety gnioty
z dobrych filmow o wampirach moge polecic
"wywiad z wampirem", natomiast "krolowej potepionych" polecic niemoge bo to niestety tylko slaba i nieudolna kontynuacja "wywiadu..."
"dracula" coppolli
"nosferatu - symfonia grozy" - to jesli ktos lubi naprawde bardzo bardzo stare filmy(film jest niemy)
"nosferatu wampir" - a to jak ktos nie lubi bardzo starych filmow to to jest b.dobry remake
"zagadka niesmiertelnosci"
"martin wampyr"
w tej chwili wiele wiecej nie moge wymyslic
ale takie filmiki jak "blejd" czy "zmierzch" to z punktu widzenia tematu wampiryzmu to poprostu gnioty
dodam tez ze uwazam za bardzo dobry film "od zmierzchu do switu"(tylko czesc 1!) ale nie moge go polecic jako dobry film o wampirach
te blejdy itd to tylko plytkie filmiki z wampirami ale wampiry rownie dobrze moglyby byc czymkolwiek innym
kreowanie wampirow na bezmozgie potwory to tylko holywoodzki idiotyzm
a robienie z wampirow normalnych ludzi ktorzy pija krew zwierzat i swieca na sloncu jak w zmierzchu to glupota ale pod nastolatki
kwintesencja tematu to czesto bol i cierpienie, zalety ale tez i wady niesmiertelnosci, problemy mroku i morderstw, zachowania czlowieczenstwa i wiele innych tematow do pewnych refleksji
a nie tylko kly, niezniszczalnosc i lubu-du dla idiotow...