PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622318}
5,6 104 tys. ocen
5,6 10 1 103917
4,8 46 krytyków
Noe: Wybrany przez Boga
powrót do forum filmu Noe: Wybrany przez Boga

Jeżeli ktoś idzie na ten film z myślą, że obejrzy grzeczny film dokumentalny dla dzieci w wieku 7-12 to się grubo myli. Twórcy wrzucili tutaj plejadę (choć może to za duże słowo) gwiazd, efekty specjalnie, kamienne łaziki rodem z Władcy Pierścieni, a wszystko okrasili dużą ilością krwi. Sam Noe jest niczym gladiator lubujący się w tanim winie, jego żona próbuje mu dorównać, ale zawsze kończy się łzami, natomiast dzieci pałają żądzą miłości i seksu. Ot co, tak ich scenarzyści ukazali.
Film nie jest zły, ale daleko mu do arcydzieła. Warto obejrzeć, aby samemu wyrobić sobie opinię, jednak nie gwarantuję, że nie będziecie rozczarowani.

ocenił(a) film na 8
gromcia167

Ukazali normalne człowieczeństwo a nawet odrobinę prymitywniej - adekwatnie do potencjalnych czasów kiedy to się działo.

gromcia167

Haha. "Nie dla katolików" - Serio, aż tak ich nisko cenisz?

ocenił(a) film na 2
gromcia167

lol, dlaczego niby ktokolwiek miałby iść na ten film z taką myślą?

ocenił(a) film na 3
nikike

raczej Kamienne Transformersy

ocenił(a) film na 2
Mati_1916legia

lol, dlaczego niby ktokolwiek miałby iść na ten film z taką myślą?

ocenił(a) film na 3
nikike

Tak naprawdę byłem na tym filmie i mi się spodobał za grę aktorską,efekty specjalne i zdjęcia,najgorsze w tym filmie były Kamienne Transformersy i mało prawdy,ale jest mądrym filmem.Szczerze polecam

ocenił(a) film na 2
Mati_1916legia

Schodzisz z tematu.

ocenił(a) film na 2
Mati_1916legia

Ale swoją drogą, Kamienne Transformersy to chyba jedyne powiązanie filmu z Biblią, poza samymi postaciami.

ocenił(a) film na 6
gromcia167

Z braku odpowiedzi wnioskuje ze to jednak prowokacja. Ale mimo to zaryzykuje - prosze wytlumacz mi dlaczego ten film jest "nie dla katolikow". Wedlug mnie jedyne w czym wizja rezysera nie zgadza sie z dogmatami wiary katolickiej to glowna wg, rezysera wina ludzi, bo wegetarianizm nie jest jedyna sluszna postawa, a jedzenie miesa nie jest grzechem. Oczywiscie odkladam na bok srodki stylistyczne jak kamienne giganty czy niezgodnosc z Biblia.