jest po prostu tragiczny pod każdym względem.Akcja się wlecze,jak flaki w oleju,zwłaszcza przez
pierwsze 40 min widzimy ciągle to samo-odśnieżanie drogi,zabójstwo,siatka ogrodzeniowa i
wodospad.,Dialogi mało śmieszne,no chyba,że kogoś bawią wulgaryzmy,scen komediowych na
palcach jednej ręki można policzyć.Końcówka nie dość,że pozbawiona jakiejkolwiek logiki,to
jeszcze ta lotnia.Najgorszy film produkcji skandynawskiej,jaki obejrzałem w ostatnich latach...
Nie rozśmieszaj mnie,bo wystarczy porównać ten film do innej tegorocznej produkcji norweskiej ZOMBIE SS 2 i przy dziele Wirkoli wypada bardzo tragicznie,a budżety oba filmy miały podobne.Mnie ten w ogóle nie wciągnął,bo niby coś cały czas się dzieje,ale powolnym stałym tempem bez żadnych emocji i dramaturgii.Sporo postaci się przewija przez cały film,ale nie ma na kim skupić uwagi,bo zaraz prawie każda z nich umiera.I te przerywniki z pojawiającymi się nekrologami bez sens totalny,bo pewnie miały urozmaicić film,ale za którymś razem zaczęły męczyć.I ten lotniarz na końcu lecący całą noc-miało być śmieszne,a wyszło żenująco...
Niestety, nie rozumiesz tego rodzaju kina, ale to - tu sobie rymnę - nie Twoja wina. Ja w swoich "norweskich" ocenach akurat jestem na drugim biegunie. Może za bardzo wierzyłeś w komediowość obiecywaną przez FW. Uwierz - oni z reguły mylą się przy ustawianiu gatunku filmowego. Ten film to makabreska.
Mylisz się,bo dobrze znam ten gatunek filmowy,jak i kino norweskie,tylko,że po ciekawym trailerze sam film mnie rozczarował...
Widziałem po ocenach,jak u ciebie z myśleniem jest: THE RAID II-1 albo OJCIEC CHRZESTNY III-9 i wspominając tylko o wystawieniu tej samej oceny dwóm filmom z całkiem z innej półki:BLADE-WIECZNY ŁOWCA I i GLADIATOR-to jest dopiero tragiczne i to bardzo,kiedy zabierasz się do oceniania filmu ,,znafffco''...
Ktoś mnie nauczył-,,Nie dyskutuj z idiotą,bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu,a następnie pokona doświadczeniem''
I z tym mam do czynienia w tym przypadku,bo sama się ,,obnażyłaś'' wyzwiskami.I te swoje ,,MYŚLENIE'' właśnie pokazałaś,bo nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz-..OCIII dostal 9,to dla ciebie kiepska ocena?'',bo taką ocenę tej najgorszej części OC mogą dać,tylko osoby uważające się za ,,znafffców'' filmowych.Napisanie takich słów-,najlepszy film świata'' o jakiejkolwiek produkcji tylko to potwierdza.Kończę tą śmieszną konwersację,bo dziecko najpierw trochę popracuj nad składnią zdań,a dopiero pózniej zabieraj się za dyskusję.Używanie w dyskusji słów typu-,,idioto'', ,,prostaku'' o czymś świadczy i nie o odbiorcy,a o nadawcy,ale tego pewnie nie zrozumiesz.Po nicku widać,że pod ,,dekielkiem'' to masz zdrowo nierówno.Bez odbioru-kiki zjada guziki,a może też-deski,pinezki ,czy aparat czeski albo kamyki,rzemyki i kolorowe koraliki.
Tyle ci dziecinko napiszę mój rocznik to 1971-smarkaczu.Już napisałem wcześniej,że jesteś za płytka umysłowo bym tracił swój cenny czas.gooodbye.
ps. i co do mojego nicku-to gdzie masz napisane ,,pawelek''-nawet czytać nie umiesz
masz 43 lata a poziom mentalny gowniarza ponizej 16 lat, sorry, ale jakos ci nie wierze. Albo zwyczajnie jestes glupi od urodzenia, albo klamiesz.
Riposte ci dolozylam taki, ze biedny dzieciaczek sie poskladal i nie wie co odpisac, wiec musial wyskoscycz z tak zalosna taktyka jak swoj rocznik, do tego klamie.
Masz w niku pawelk, co pewnie ejst skrotem od Paweł K., mega oryginalnie hahhaha. Moj siostrzeniec ma 3 latka a potrafi byc bardziej pomyslowy.
,,Riposte ci dolozylam taki, ze biedny dzieciaczek sie poskladal i nie wie co odpisac''
Nie rozśmieszaj mnie,bo nawet tego dokładnie nie czytałem,a tylko z grubsza przejrzałem,bo nie wchodzę tu aby leczyć jakieś swoje kompleksy,a po to by podyskutować z innymi użytkownikami na temat danej produkcji i tyle.
A o ,,prywacie'' to możemy co najwyżej na fb porozmawiać,bo chwalisz się siostrzeńcem 3 letnim-mój wnuk ma prawie 2 lata,więc znajdz sobie osobę odpowiednią wiekiem do tych śmiesznych konwersacji.
Kogoś obrażasz,a spójrz na własną formę pisowni,bo świadczy ona tylko o niedojrzałości.
Do nicku się przyczepiasz-żenujące,bo ty za to jesteś mega kreatywna.Żal mi takich ludzi-gówno widzieli i przeżyli,ale mądrzyć się potrafią najlepiej...
Właśnie przejrzałem kilka twoich wypowiedzi i wszędzie to samo-wyzywanie i obrażanie innych użytkowników.Chyba po to tylko konto tu założyłaś,by sobie poużywać,czyli kolejny hejter z cyklu:kozak w necie-dupa w świecie.Współczuje ci,bo po prostu żal mi takich ludzi dla których życie to droga przez mękę i na portalach służących do całkiem czego innego wylewają swoją frustrację z własnej nieudolności życiowej.I wychodzą z założenia,że obrażaniem innych osób podbudują własne ego,a raczej tak nie jest,bo znowu staniesz przed lustrem i widząc swe oblicze zadasz znowu te same codzienne pytanie-Panie Boże po co mnie stworzyłeś,jak ani urody,ani rozumu mi nie dałeś...
I nie sil się na odpowiedzi,bo już żadnej nawet nie przejrzę.Wolę powymieniać się poglądami z normalnymi ludzmi,a tobie mówię- GAME OVER!!!
ale przeciez to ty zacząłeś hipokryto obrazac. Najpierw zrob wlasny rachunek sumienia, zanim sie bierzesz za ocenianie innych, bo jestes falszywy.
Mamusia cie widac nie wychoala za dobrze, skoro sie tak odzywasz do kobiet, a moze cie nie kochala zbytnio i teraz jestes na etapie krucjaty przeciwko plci żenskiej ?
Bardzo prostacko sie odnosisz do innych, a sam zarzucasz czyjes przewinienia. Troche to absurdalne, żeby cham zwracal innym uwage o behawioryzmie zachowan na tym forum.
heh Na urodę to z pewnoscia nie moge narzekac, intelektualnie tez jestem dosyc sprawna.
Swoje wlasne kompleksy lecz w inny sposob niz tak ograny schemat prob dyskredytowania czyjejś sylwetki osobowej, bo ani z ciebie zaden psychologog, a juz z pewnoscia do bystrych nie nalezysz, dlatego dzieki, ze zrozumiales, ze nie ejstes w stanie ze mna konwersowac bo tak jakby jestes z nizszej pułki :)
Odradzam wdawanie się z tym osobnikiem w jakiekolwiek dyskusje czy przepychanki słowne. Jest to człowiek niereformowalny, posiadający kilka kont na Filmwebie - funkadelic, killafornia, black_bastard, pasikonik1977, kiki_zjada_guziki (a pewnie jest ich więcej), więc próbujących z nim dyskutować uprzedzam, że w każdej chwili może skorzystać z pomocy którejś ze swoich inkarnacji, aby się dowartościować i przekonać adwersarzy o racji swoich płytkich i tandetnych poglądów (a przy okazji wylać wiadro pomyj).
Poza tym ma problem ze swoją płciowością, bo nie wie, czy jest facetem czy kobietą.
Zgadzam się , może nie 1/10 ale 5/10 to maks , rozczarownaie roku , po znakomitym "Pewien dżentelmen " tendencja w dół i to mocno , i gdzie ten humor ? że gangster strzelił w gębe żonę .... ,litości..