PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614165}
7,3 142 tys. ocen
7,3 10 1 142205
7,1 70 krytyków
Operacja Argo
powrót do forum filmu Operacja Argo

8/10

ocenił(a) film na 8

No i to można śmiało powiedzieć, że jest film.

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

10/10 do tego wspaniały soundtrack! mam także książkę. Polecam!

ocenił(a) film na 7
sylwester_3

7/10 trochę za bardzo przedłużony na samym początku. Niby dodaje to klimatu i wprowadza taką "powagę" ale jednak jak dla mnie, stanowczo za długo.

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

Naprawde dobre kino 9/10, wielka przyjemnosc ogladania, oczywiscie nie dla wszystkich...polecam!

ocenił(a) film na 8
sylwester_3

Zgadza się :) Dobry film.

ocenił(a) film na 8
davidmth

Właśnie skończyłam oglądać. Zgadzam się się z uwaga co do początku, no i iście amerykańskie zakończenie, które w tym przypadku nawet mi nie przeszkadzało, poza tym oglądałam w napięciu, szczególnie koniec:-)

ocenił(a) film na 8
grampiana

Pełna zgoda też dałem 8/10 prawdziwe kino które zapewne nie zachwyci miłośników komputerowych efektów specjalnych i bezsensownej nierealnej fabuły.Akcja toczy się spokojnie ale cały czas mamy wyczuwalne napięcie bardzo dobra gra aktorska szczególnie Johna Goodmana i Bena Afflecka(myślałem że dostanie nominacje za role pierwszoplanową) dodatkowy plus za soundtrack

ocenił(a) film na 8
Ramzes86

Brak nominacji też mnie zaskoczył i choć nie widziałam większości nominowanych (jeszcze) to przypuszczam, że Affleck będzie wielkim poszkodowanym tegorocznych Oscarów, obym się myliła.

grampiana

Trzeba przyznać, że Oscary z roku na rok nędznieją, więc po części nie dziwi mnie brak nominacji dla niego, bo to już nie pierwszy taki przypadek kiedy aktor/aktorka zostają pokrzywdzeni przez akademię.