PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614165}
7,3 142 tys. ocen
7,3 10 1 142205
7,1 70 krytyków
Operacja Argo
powrót do forum filmu Operacja Argo

Przed otrzymaniem nagrody film miał tutaj 6,7 - minęły 2 miesiące i ho ho ho...... czy to wpływ lobby
USA, czy jako społeczeństwo idziemy falą we wskazanym kierunku? Bo różnica tutaj pomiędzy 6,7
a 7,4 to mniej więcej jak między Oplem a BMW.

ocenił(a) film na 6
ptosiek

Mi się też tak wydaje... Powoli się przyzwyczajam do tego że filmy które dostały najwięcej oskarów są nudne, i że inny film powinien otrzymać tą nagrodę. Tak było z filmem 'Jak zostać królem', i tak samo jest z 'Argo'. Inny film Afflecka pt. 'Miasto złodziei' jest dużo lepszy a oskara nie dostał... A ma dokładnie tą samą ocenę - 7.4, Gdzie tu obiektywizm?

ocenił(a) film na 8
R_S_

Nie ma czegoś takiego jak obiektywizm... Jest średnia arytmetyczna ocen, i to do tego tych ludzi, którym się chciało kliknąć. Mnie się po jakimś czasie zdarzyło zmienić swoją pierwotną ocenę, bo ja i mój odbiór się zmieniliśmy. Ale to po latach, nie to żeby po kilku tygodniach. Chyba po to są nagrody (tak naprawdę) by nakręcać biznes.
I to o czym piszesz się potwierdza, oscarowe filmy zazwyczaj są rozmielone pomiędzy ludzkimi gustami na maksa. Czyli nijakie. Cała nadzieja w tym, że czasem kręcą coś, czemu odmówić wartości po prostu nie można. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
ptosiek

Lepiej nie patrzeć na oskary. Od dawna wiadomo że to się nie sprawdza jeśli chodzi o ocenę filmu.
Ale niestety ludzie chyba nadal będą podlegać magii 'oskarów' przyznając głosy filmom, bez oglądania innych filmów, szerząc własną głupotę i ślepotę.

ocenił(a) film na 8
R_S_

Zgadzam się - miasto złodziei było duzo lepsze....

ocenił(a) film na 8
R_S_

Z